Nikdy nekončiaca téma s monitormi
-
Re: Nikdy nekončiaca téma s monitormi
Joj priatelia najhoršie je, že si presonus 5 nemám kde vypočuť. Takže vlastne mi ostáva ten krk rp5 G3 alebo premýšľam ešte nad rp6 tiež tretiu generáciu ale tú som nepočul. Počul som použité yamahy hs80 a bolo to hrozné. Naozaj neviem ako sa bude správať ten zvuk presne v 3,8m x 3,6 a či je nejaký obrovský rozdiel v basoch v tej 6 oproti 5.
ja RP6 s odstupom casu hodnotim horsie ako 2030A od Behringeru. mal som tusim tu druhu verziu... 2030A som mal pred nimi a mam ich aj dodnes, jednu membranu maju durch prasknutu, ale stale hraju k svetu...
Rozdiel vo zvuku druhej a tretej generacie Rokitov je doooost velky....Takze rozhodne by som novu generaciu nezatracoval. Zatial som pocul RP 5G3 a RP 6G3 a hraju neporovnatelne lepsie ako predchadzajuca generacia.
Jeste ty nove JBL nehrajou spatne..
Hoj. Zajímalo by mě, když nejsem moc aktivní, jestli by stačili RP 5G3 ? Vim že 8mičky by byly lepší, ale zas tak to nepotřebuju...
-
Tá RP5 g3 hrala fakt super. Ešte teda nakoniec by ma zaujímal názor aj vás ostatných či teda stačí tá 5 alebo íst rovno do 6 aby som to definitivne uzavrel.
Začít na jednom monitoru je naopak velká výzva. Navíc pro někoho, kdo to myslí s mixem vážně, to platí dvojnásobně. Nic specifického na tom není. Mix na jeden monitor je běžná praxe. A jako východisko z problému bych tohle rozhodně bral, to souhlasím.m4x píše:Hlavně práci na jednom monitoru neber jako nějaké dogma - spíš jako velmi specifické, málokomu vyhovující východisko z nouze.
-
Priatelia do budúcna, pre všetkých ktorí budú kupovať monitory. Jedna skvelá stránka http://www.sonicsense.com/blog/studio-m ... vF5ivvJyU4 enjoy:)
- Orchestral
To je supr stranka diky !
Jak je mozny ze vsechny ty nahravky hraji na mych levnych spuntech za 60 korun stejne kvalitne jak na tech drahych bednach ? Vopravdu slysim ty rozdily v kvalite. Nerozumim tomu. Pak jako nepotrebuju bedny, staci kvalitni nahravka ?
Nemas takovou stranku taky na pocitacovy monitory ? S fotkama obrazovek, to by slo, to by mohlo fungovat na stejnym principu.
Jak je mozny ze vsechny ty nahravky hraji na mych levnych spuntech za 60 korun stejne kvalitne jak na tech drahych bednach ? Vopravdu slysim ty rozdily v kvalite. Nerozumim tomu. Pak jako nepotrebuju bedny, staci kvalitni nahravka ?
Nemas takovou stranku taky na pocitacovy monitory ? S fotkama obrazovek, to by slo, to by mohlo fungovat na stejnym principu.
- Orchestral
Jo mne na silvestra bouchla petarda u ucha a 3 tydny jsem byl na pul ucha hluchej jak poleno. Zajimava skusenost slyset mono. Desil jsem ze ze je konec s muzikou ale jsem rad ze i s jednim uchem jde delat mixaz, dokonce je to bezne. A ti dydzeji kdyz mixujou, oni byvaj taky hlusi na pul ucha, ze jako je to bezna praxe jak pises ? To maj z hlasity hudby.Fillippos píše: Začít na jednom monitoru je naopak velká výzva. Navíc pro někoho, kdo to myslí s mixem vážně, to platí dvojnásobně. Nic specifického na tom není. Mix na jeden monitor je běžná praxe. A jako východisko z problému bych tohle rozhodně bral, to souhlasím.

ale hovnajz...
Blbi DJove ano, ti rozumnejsi nosi spunty. Spis live zvukari a rockovy muzikanti byvaj hlusi z koncertu :c))
Orchestral : jo .. daco na tom bude .. v nuspirite ked vidim DJov , vzdy maju sluchatka len na jedno ucho .. zrejme su na jedno hluchy , ako pises .. https://www.facebook.com/nuspiritclub/photos_stream
Tak DJove michaji vzdy na jedno ucho
Ma to svou logiku.. Na jednom uchu poslouchas, track, co v michavas nebo oba dohromady a hlidas si tempo.. a na druhe ucho z odposlechu (monitoru) poslouchas, co ti leze ven pro lidi, takze mas cely mix pod kontrolou. Kdybys michal jen na sluchatka, tak nemas prehled o tom, co se deje na reprakach mezi lidma.

- Orchestral
No jo, rozumim, ale pak nechapu jak muzou hlidat to tempo, kdyz na to druhy ucho neslisi.