Nikdy nekončiaca téma s monitormi

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
revolution

Nikdy nekončiaca téma s monitormi

Příspěvek od revolution »

Prezrel som si pár témat a ak tomu dobre rozumiem, podla toho čo písali niektorí ,,ak chcem mat monitory ktoré disponuju dobrými basmi, mal by som zobrat 8" (HIPHOP/RNB) Dobre som to pochopil? :D Či som mimo?
Uvažoval som nad M-audio bx5 avšak bez toho subwoofera za 300€ tam basy nepočujem. HS5 od yamahy tak isto, tam basák stojí myslím že až 400 €. Zaujali ma teda ESI aktiv 08 ale citujem komentár ktorý nechápem "tak zrovna ty pětky jsou na start menší zlo, ty osmičky mi zničily život" ...?? Prečo?
Neviem čo už fakt iné..V každej predajni radia niečo iné, to čo chcú predat..Niekde dokonca maudio av40........ehm
Mám takých 350 € na to. Skúste ma usmerniť. Miestnost 3,8 x 3,6 viem nevyhovujúce rozmery, ale ale budú tam 6 x basstrapy a 7cm akustické ihlany rozmiestnené tak ako to má byť. Takže? Díky za ochotu každého kto pomože mladému chalanovi ktorý tomu nerozumie

TOM-Thak

Re: Nikdy nekončiaca téma s monitormi

Příspěvek od TOM-Thak »

Univerzalni odpoved na elektroniku v relativne nizky cenovy: KRK VXT8.

jackies

Příspěvek od jackies »

revolution píše:Mám takých 350 € na to.
Našetři ještě jednou tolik . Věř mi.
Budeš to mít ve finále o hodně levnější a ušetřených i 5 kilo nervů.
Taková věc se nekupuje na 3 měsíce.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

350eur je fakt malo .. lepsie radsej nekupit , a setrit .. podla mna VXT6 je zlata stredna cesta ..

revolution

Ked vy všetci ste asi profesionáli a beriete to už inak a možno aj ja za pár rokov to budem brat inak:) Lenže je to tak že idem to robit pre zábavu, niečo na youtube, som amater pokročilý trochu, mladý 22 ročný chalan, preto si aj hvorím že nie som na takej urovni ako niektorí tu aby som kupoval až tak drahé monitory. Preto planujem na nejaký čas pracovat s niečim lacnejším a ked sa naučím niečo o zvuku, zlepším pojdem do monitorov za 1000e...Urobím krok vedla ak zoberiem ESI near08 70+70W, 1x 8“ basový reproduktor s kevlarovou membránou?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no pozri .. zacat mozes s hocicim .. ale proste je v tych monitoroch priepastny rozdiel .. proste ako keby si chcel zavodit zavody a povies si , ze ty zacnes s fabiou .. ano jazdit na okruhu sa s nom da .. ale nic sa na nej nenaucis a stale budes prehravat ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

kup cokoliv, ale pocitej s tim, ze bednu z tyhle kategorie uz pak neprodas... takze by nebylo spatny koupit aspon neco, co si das na chalupu treba ;-)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

JO! Navic budes mit potom fakt problem to prodat to je taky dobry argument.. pro klasicke PC uzivatele to neni a do studia to nikdo chtit nebude..

dendy

Příspěvek od dendy »

dosetri este 100vku - chod niekam na brigadu, predaj daco, alebo ja neviem.. a kup toto

http://www.on-board.sk/eris-e8-products ... thegory=47

za tu cenu absolutne bezkonkurencne...mam ich a som maximalne spokojny, len stale nechapem ako mozu byt tak lacne na to ako hraju

pripadne tieto su este menej ako mas

http://www.on-board.sk/eris-e5-products ... thegory=47

ale v tomto pripade by som fakt radsej pockal a dosetril - bedne nekupujes na pol roka, budu ti kludne sluzit x rokov... a nic ta v tvorbe nedokaze posunut ako sobre bedne

revolution

Presonus ERIS E5 tá cena je naozaj fajn, naozaj mi hlavne ide o tie basy .Bass reproduktor (") 5,25..ak by to malo stačit tak asi nie je o čom, ako stále mi vrta v hlave tá ESI aktiv 08 alebo ESI near08. Len neviem to naozaj zrovnat s týmto presonusom, kedže to nemam kde vyskúšať

m4x

Příspěvek od m4x »

Nestresuj se. Pokud teď nedáš víc peněz dokupy, poříď v klidu nějaké lowendy od Maudio, ESI nebo Presonus. Až je budeš chtít vyměnit za lepší, prodáš je za polovinu pořizovací ceny nových nebo je kup ojeté na midi.cz

rastis

Příspěvek od rastis »

a take to, ze 8 palec do neosetrenej miestnosti 3 x 3 metre bude uplne zle, to uz neplati ?

za mna - pre zaciatok Behringer Truth 2030A, z bazaru za par eur a kludne aj na par rokov sa s tym da fungovat...

jakubt

Příspěvek od jakubt »

Pro začátek budou bedny kolem 300 EUR stačit určitě... a dražší až s těma prvníma zjistíš, co přesně chceš, resp. zjistíš, že tě ty stávající omezují - a to velmi pravděpodobně nenastane během pár měsíců.

m4x

Příspěvek od m4x »

Jasně, že 8" do místnosti 3x3 m je příliš. Buď bez obav, i s 5" budeš mít přebasováno ;-)

Odpovědět