Nikdy nekončiaca téma s monitormi

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
TOM-Thak

Re: Nikdy nekončiaca téma s monitormi

Příspěvek od TOM-Thak »

Proc by neslyseli? :D Tak dam priklad.. v levem uchu slysim jak hrajou dva treky a mam je srovnany - to jak srovnavam tempo to je uz jina vec bud nasadim obe sluchatka srovnam a pak uz jen na jednom uchu hlidam.. a nebo srovnavam tak, ze porovnavam jeden trek ve sluchatku Vs. druhy trek v odposlechu - nesmis tam mit nejaky delay.. no a pak kdyz uz vmichavam treky do sebe a cpu to ven mezi lidi, tak v levem uchu jen kontroluju, zda to sedí a v druhém slyším, co leze ven.. V obou uších mám při tom odlitky - špunty.. a dneska v době kvalitní techniky mi na stage vůbec neleze randál z parketu, takže se dá míchat klidně při skoro pokojový hlasitosti.. pak už záleží na každým, jak má rád svůj sluch :D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jezis to je debata na urovni "kulturisti maji male pindiky"

biscuit

Příspěvek od biscuit »

to nebylo uplne o tobe, o tech kulturistech tohle tvrdi taky jen ti, kteri nikdy nedrzeli v ruce cinku :-)
**********************************************************************************************************************

zpet k tematu. co v posledni dobe povazujete za nejlepsi bedny v kategoriich do 15-ti, 30-ti a 50-ti tisic (aktivni, cena za par!)? :-D :mrgreen:

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

zpet k tematu. co v posledni dobe povazujete za nejlepsi bedny v kategoriich do 15-ti, 30-ti a 50-ti tisic (aktivni, cena za par!)? :-D :mrgreen:
Obrázek

revolution

Příspěvek od revolution »

Ja som celkom prekvapený že tu nikto nemá skúsenosti ani neradil/až na jedného/ nejaké yamahy či už 5,7,8 kedže táto séria je vlastne potomok jedných z najpoužívanejších monitorov NS-10. Som rád že som si nechal tie monitory nakoniec všetkých výdavkov a každý den šprtám po fórach a akurat včera som narazil na tú stránku, ktorá mi pomohla trochu. Tie krky 5 ponúknu celkom fajn basy ale mám pocit že im chýbajú stredy, čo už pri yamahe hs7 nie je taký problém. Skor si hovorím nech to nemá ani také basy ale nech to hrá pravdivo a vyvážene. Ja rypnem do roznych žánrov aj rocku, metalu, chilloutu, jazzu, rnb nie iba hiphopu takže si myslím že by bola yamaha hs7 celkom slušný štart na začiatok. Ale ak má niekto iný názor píšte

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Kdyz uz ses dotkl tech Yamaha monitoru - jsou nejaky vyslovene klony NS-10tek?

matucha

Příspěvek od matucha »

Mel jsem yamaha hs50 a ty nemuzu doporucit. Treba jsou ty novejsi lepsi... (nesazel bych na to)

Co ja vim tak klony NS10 nikdo nedela. Yamaha sice nezapomina u svejch novejch monitoru NS10 zminit, ale vsechno to jsou uplne jiny produkty. Uz jen diky tomu basreflexu.

NS10 s dobrym Brystonem jsou prekvapive dospele znejici bedny, sice jim schazi ultra spodek, ale jinak jsem byl velmi prijemne prekvapenej.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jinak ja to myslel tak trochu vazne, i kdyz je to otazka, ktera me nuti k zachvatum smichu :-) co by me opravdu zajimalo je, co kdo ma, jak je s tim spokojenej, co by na bedne zlepsil a jakej bude treba upgrade. hi-end je bohuzel mimo moji srajtofli.

tom: myslis, ze je ta stredova lupa nutna vec? http://www.gearslutz.com/board/low-end- ... ement.html

Orchestral

Příspěvek od Orchestral »

revolution píše:Ja som celkom prekvapený že tu nikto nemá skúsenosti ani neradil/až na jedného/ nejaké yamahy či už 5,7,8 kedže táto séria je vlastne potomok jedných z najpoužívanejších monitorov NS-10. Som rád že som si nechal tie monitory nakoniec všetkých výdavkov a každý den šprtám po fórach a akurat včera som narazil na tú stránku, ktorá mi pomohla trochu. Tie krky 5 ponúknu celkom fajn basy ale mám pocit že im chýbajú stredy, čo už pri yamahe hs7 nie je taký problém. Skor si hovorím nech to nemá ani také basy ale nech to hrá pravdivo a vyvážene. Ja rypnem do roznych žánrov aj rocku, metalu, chilloutu, jazzu, rnb nie iba hiphopu takže si myslím že by bola yamaha hs7 celkom slušný štart na začiatok. Ale ak má niekto iný názor píšte
A neni naka firma, kde bych jako poslal moji nahravku, oni by to pustili skrz ty drahy bedny jak v tom tvym demu, nahrali to a dali treba na ten jutub, a pak bych si tu nahravku takle udelanou poslechl doma a podle toho to vopravil ?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Mam uz pres 5 let Adam P11a a spokojenej v zasade jsem i kdyz zlepseni si samozrejme predstavit dovedu. Ale vzhledem k tomu, ze momentalne si stejne nemuzu dovolit lepsi akustiku, tak s nima asi jeste chvili vydrzim. Nekdy mam pocit, ze hrajou ty veci takovy jakoby trochu v mlze. Ze musim v tom zvuku hledat hledat a zamerovat se na detaily. A zda se mi, ze jsou vlastne pomerne tolerantni k ruznym chybam a ostrostem. Pak kdyz si nekdy pustim svuj mix u Matouse v dobry akustice na Geithainech nebo na s3a tak byvam prekvapenej:)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

biscuit píše:jinak ja to myslel tak trochu vazne, i kdyz je to otazka, ktera me nuti k zachvatum smichu :-) co by me opravdu zajimalo je, co kdo ma, jak je s tim spokojenej, co by na bedne zlepsil a jakej bude treba upgrade. hi-end je bohuzel mimo moji srajtofli.

tom: myslis, ze je ta stredova lupa nutna vec? http://www.gearslutz.com/board/low-end- ... ement.html
posledni dobou se objevuje spousta novinek a je tezky se zorientovat. co vlastne mas ted? ja jsem porad fanousek adamu, s2x jsem uz skoro prodal, ale jsem rad, ze je mam. kdybych ted koukal po nejakych ne uplne drahych, ale ne uplne basic bednach, urcite bych si chtel poslechnout treba eventy opaly. treba avantone ted uvadi novou radu monitoru, ktery nejsou moc drahy, jsou to tripasmovky, z nichz jedno pasmo je klasicka avantone mixcube, a switchem se daji bypassovat zbyla pasma, takze mas full bandwith bednu a avantone mixcube v jednom. rad bych to slysel. :) (mixcuby mam, ale jako jedina bedna to nefunguje.) taky se zdaji bejt zajimavy unity audio.. eve audio, co vypadaji jako kopie adamu.. nejaky maly geithainy by mohly bejt dostupny? je toho moc ted..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jsem porad na svych trapnych, ale presto milovanych alesis m1 mk2 :-)
novinek je hodne, krom prekrasnejch opalu jsem premejslel i o tech eventech 20/30, dlouhodobe mi jsou sympaticky bedny od dynaudia, v hledacku mam dost dlouho i krk vxt8... taky jsem si pohraval s myslenkou na ultralevny eris8, ale prave od presonu me zaujala dost vazne ta jejich lepsi bedna. ale referenci je desive malo - nicmene vsechny ktery jsou, jsou celist dole... takze bych jim chtel dat sanci. uprimne je to i muj momentalni strop rozpoctu, kterej bych za upgrade do panelakovyho kamrliku chtel dat ;-) geithany uz jsou asi mimo mou srajtofli, adam jeste jednou zkouknu, ale libily by se mi asi az ty matuchovy (to je moje uchylka, mam rad bedny nalezato :-) ) na avantone taky pozriem... diky :-)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

V tyhle stredni kategorii imho stoji urcite za poslech stovkova rada K&H/Neumann, na tu velikost hrajou bozsky. Rad bych slysel ty novy 310ky, peji se na ne ody. Opaly se chvali kde se da, ale osobne bych nemel nervy na to dvakrat je vracet, abych az na treti pokus dostal par bez defektu :(

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Posledni dobou se dost zapomina na Genelec, Focal.. byt treba v EDM ma vetsina prave Genelec, Focal a VXT8. Ja osobne premyslim po 3letech o prodeji APS AEON a vyzkouseni neceho.. resp. bud koupim k tomu co mam treba VXT8 jako druhej poslech a necham si k tomu APSka a nebo koupim jedny drazsi zase jiny na test na nejakou dobu. Me se zda, ze cim vic toho bedna odhali, tim sterylnejsi mix delam, aby bylo vse slyset a vyrazne a oddelene.. jesi neni lepsi skladat na levnejsi bedne a pak az na te drazsi delat jen kontrolu pri michani.

Odpovědět