a viem, že som sa trochu pýtal veci, ktoré už tu boli stokrát, ale nemal som čas nejak si to pozrieť, mal som dnes ešte poslednú skúšku, tak dik všetkým za rady a trpezlivosť...od dnes už si prejdem poriadne fórum a vyberiem si z tých monitorov nejaké
Pomer cena/zvuk
Re: Pomer cena/zvuk
Pytkin: no to asi nepôjde, lebo som z prešova, ale myslím si že keď to majú byť prvé monitory, tak ten rozdiel by ma nejak veľmi netrápil medzi nimi a bol by som spokojný aj s jednými, aj s druhými...keby som bližšie idem, ale kvôli tomu do BA nepôjdem
a viem, že som sa trochu pýtal veci, ktoré už tu boli stokrát, ale nemal som čas nejak si to pozrieť, mal som dnes ešte poslednú skúšku, tak dik všetkým za rady a trpezlivosť...od dnes už si prejdem poriadne fórum a vyberiem si z tých monitorov nejaké
a trochu offtopic otázka: dnes po dlhšom čase som si pustil hudbu cez monitory a spomenul som si na jednu zvláštnu vec, ktorú som už aj zabudol...ak robím cez akgčka, basa hraje v pohode, lenže tak si to pustím na reprákoch a niektoré tóny sú úplne prebasované, alebo jak to nazvať...konkrétne je to Ais, ten hlavne a potom susedné A a H(B) trošku slabšie, ale tiež...najprv som myslel, že problém je v tej base, tak som skúsil inú, ale na každej to isté...presne tieto tóny na všetkých spodných oktávach...kamarát mi poradil, že mám to upraviť s ekvalizérom na tých frekvenciách...možno to čiastočne pomáha, ale aj tak mi to príde divné, že každá jedna basa a vždy tie tri tóny...môže byť chyba v reprákoch? (sú nové od vianoc)
Typický noty pro stojatou vlnu... chyba je v akustice místnosti...
keby som mal doma vxt6-8 netrufol by si si ..popri tom čo som napisalPytkin píše:jazzym : tu je skor iny problem .. smutne na tebe je , ze tu davas rady o veciach , ktore si nepocul a nemas o tom ani paru ..
ja som sa v istom období rozhodol robiť muziku pre reproduktory ktore zvladaju 20-20 000Hz . pred nejakym časom som zistil že ani 8palcovy reproduktor,bez podpory bassreflexu nezvlada plnohodnotne reprodukovať to čo chcem počuť. Navyše prave koli basreflexu sa v tych spodkoch neda moc dobre rozoznať čo za zvuk s toho leze..proste to len buní
ad.. je velky rozdiel v reprodukcii basov v sluchatkach a v tom čo leze z bedne..akusticky basy rozrezonuju okolie viac ako výšky a často sa reproduktor dostane do spodnej rezonančnej frekvencie ktora sa eliminuje-znižuje práve basreflexom,
Mam v plane stavbu uzavretych 3pasmovych reprobedni s10 palcovym basakom a koli tomu už dost dlhu dobu študujem vlastnosti reproduktorov , a koli tejto stavbe chcem aj kupit meraci mikrofoon. aby som mohol vysledok ešte skontrolovať a popripade opraviť. Možno toto je ten dovod prečo si trufam a furt sa štelujem do tém o monitoroch. Nakoniec ved som toho už od vás dosť prečítal tak neco malo vim
mám ešte taký vypestovany vnem .. už od pohladu dokažem odhadnuť či su tie reprodktory dobré
tolko na moju obhajobu
jazzym : veris tomu , ze existuju aj repraky , ktore tie hlboke tony zahraju .. nemaju bassreflex a hraju ten ton absolutne konkretne , bez dunenia ?? A stale plati co som povedal .. Ak nemas osobnu skusenost , tak nehodnot veci , ktore si ani nevidel .. Je fajn ze studujes a chces si daco postavit .. Drzim ti palce ..
Ahoj,
kdyz uz se tady zminilo o zvukovkach Apogee, chci se zeptat zkusenych. M-Audio Profire 2626 vs. Apogee duet, takova ta mala zvukovka. Pri pouziti na nahravani zpevu. Ktera zni lip? Je to rozdil v kvalite??
Dik M.
kdyz uz se tady zminilo o zvukovkach Apogee, chci se zeptat zkusenych. M-Audio Profire 2626 vs. Apogee duet, takova ta mala zvukovka. Pri pouziti na nahravani zpevu. Ktera zni lip? Je to rozdil v kvalite??
Dik M.
nestálo by za to všechny tyhle dotazy přemisťovat do jednoho vlákna? eventuélně napsat jednoduchej žebříček dle ceny. to je pořád to samé do kola...
Preampy u uvedenych zvukovek jsou transparentni. To znamena nedodavaji charakter. Nevim jak u M-audio ale mam tu Apogee ensemble a perampy jsou v poho, maji plynuly prubeh a gain 75dB. Co se tyka ADA tak tam bude asi rozdil v kvalite oproti M-audio. Pokud se nepletu tak je DUO vybavena stejne jako ensemble. Rozil pozas zrejme jen na hodne kvalitnich monitorech.
aha, dik
napadlo me, jestli by nestalo za to vymenit tu Profire 2626 za Apogee. Tak asi ne, no….
M.
M.