Pomer cena/zvuk
Pomer cena/zvuk
Zdravím vás, plánujem si kúpiť externú zvukovku a potreboval by som poradiť...robím hudbu v FL, jediné čo používam, sú klávesy Akai MPK49 a nemám v pláne nahrávať nič (aspoň v súčasnosti pri mojej úrovni štúdia v detskej izbe), ide mi len o zvýšenie kvality zvuku...priznám sa o zvukovkách neviem skoro nič, na čo je ktorý parameter a pod., ani vás nežiadam o to, aby ste mi to vysvetlili...hlavná moja otázka je, či sa so zvyšujúcou cenou zvyšuje aj kvalita zvuku alebo len veci ako počet vstupov/výstupov a pod....ak už investujem tak nech je to poriadna kvalita (relatívne), preto som ochotný kúpiť niečo do 300e...kamarát má Akai EIE PRO a je s ňou spokojný, tak som rozmýšľal nad ňou, ale tu sa vraciam k mojej otázke...malo by zmysel investovať ešte viac, napr do M-Audio Fast Track Ultra (Euro) alebo Fast Track C600, ak mi ide len o čo najvyššiu kvalitu zvuku? Ďakujem
- Microdesignum
Re: Pomer cena/zvuk
Kvalitní zvukovky většinou používají kvalitní součástky, a proto jsou dražší než ty, které jsou méně kvalitní. Asi nějaká úměrnost tam bude, ale asi stejně jako všude, neplatí to absolutně. Kromě ceny stojí za srovnání také další parametry jako např. odstup signál/šum, přeslech mezi kanály, skutečná bitová hloubka, vzorkovací frekvence atd. Ne každý výrobce to udává. Také je důležité, aby to mělo externí napájení a nejen z USB.
Kdybych si teď kupoval zvukovku, koupil bych Akai EIE PRO.
Ty další dvě zvukovky, které zmiňuješ, mají navíc kromě jiného také digitální rozhraní S/PDIF, což ty klávesy asi nemají.
Kdybych si teď kupoval zvukovku, koupil bych Akai EIE PRO.
Ty další dvě zvukovky, které zmiňuješ, mají navíc kromě jiného také digitální rozhraní S/PDIF, což ty klávesy asi nemají.
Český výrobce MIDI ovladačů
http://www.microdesignum.cz
http://www.microdesignum.cz
Uz to tu bylo rozebirane nekolikrat. Projdi si forum. V teto cenove relaci je vse na srovnatelne kvalitativni urovne. Kvalitnejsi zvukovky zacinaji minimalne na € 1000. Proto se spise zamer na kvalitu a spolehlivost driveru (softwarove ovladace pro zvukovku) a na vybaveni. Sice pises ze nebudes nic nahravat, ale to se muze casem zmenit tak se podivej i na pocet vstupu a MIDI at nemusis kupovat za rok neco jineho. Taky nezapomen ze jsou zvukovky USB a Firewire. Spolehlive a kvalitni zvukovky ma napriklad Steinberg, Native Instruments ci Roland. Byt na tvem miste vzal by jsem NI.
http://www.thomann.de/gb/native_instrum ... udio_6.htm
http://www.thomann.de/gb/native_instrum ... udio_6.htm
Ty vole Stan, ... on to chce do detskej izby...
Dominik, a kvalitu zvysujes z coho ? Ak mas on-board zvukovku v PC, tak Ti kvalitu zvysi hocico... Dokonca aj interna zvukovka za 40€. S externou za 100€ budes uplne spokojny.
Dominik, a kvalitu zvysujes z coho ? Ak mas on-board zvukovku v PC, tak Ti kvalitu zvysi hocico... Dokonca aj interna zvukovka za 40€. S externou za 100€ budes uplne spokojny.
@mdudas: rikal okolo €300 a NI je €225 za zbytek si muze koupit levny monitory aby to neposlouchal ma PC reprackach. Za €100 koupi tak akorat problemy a rozdil tam nebude zadny. Navic zacinat na trochu kvalitnejsim hardwaru neni nikdy od veci. No ale to je vec nazoru.
Podla mna napriklad tie M-audia Delta neboli vobec marne... a pritom stali nejakych +-100Eur. S internymi zvukovkami sa to neda absolutne porovnat. Ja kebysom sa mal vratit do tej cenovej relacie, tak urcite radsej kupim Deltu do PCI, nez nejaku USB zvukovku za 300Eur.
Ja vubec nevedel ze nekdo jeste vubec dela PCI zvukove karty pro PC, to bylo tak 10 let zpatky, tedy specialne Delty, ale je pravda ze se o takove zvukovky nezajimam. No kazdy mame sve favority. Snazil jsem se mu jen doporucit NOVE zvukovky s dobrym pomerem cena/vykon/spolehlivost. To je vse.
kazda poriadna firma robi aj PCI(e) zvukovky .. stale je tu velky trh profesionalov , ktory ich potrebuju .. a su ochotny zaplatit velke peniaze za ne ..
Tady ale neni rec o HDX ci Apogee modulech a podobnych systemech, ale o levne zvukovce do €300. Ze jsem vubec neco rikal. Never mind.
Stan: Neber to tak prilis vazne.. Ja som chcel len naznacit, ze 300Eur za externu zvukovku sa mi zda bud prilis malo (lebo tie fakt dobre stoja viac), alebo prilis vela (lebo za zlu zvukovku je skoda vyhodit 300Eur), zatial co nejaka interna (ktore su so spolahlivostou a stabilitou na tom lepsie) by sa za tu cenu zohnat dala. Inak radime tu v threate, ktory je viac nez rok stary a zaujemca o radu tu bol tusim prvy a posledny krat..
tiez si myslim ze 300 EUR neni levna zvukovka.. ja som len reagoval na :
aby nevznikol dojem, ze uz sa PCI zvukovky nerobia ..Stan píše:Ja vubec nevedel ze nekdo jeste vubec dela PCI zvukove karty pro PC, to bylo tak 10 let zpatky, tedy specialne Delty, ale je pravda ze se o takove zvukovky nezajimam.
V poho
jinak vlakno bylo zalozeno 24.5.2014 pokud se nepletu

Než Akai EIE PRO, šel bych spíš do produktů od MOTU. Nové MOTU Micro Lite je za příjemných 145 EUR, případně bych se rozhlédl po použitých kartách vyšší třídy na http://www.midi.cz/kategorie/15/pocitac ... ove-karty/ Já tam mám MOTU 828mkII FireWire za 285 EUR http://www.midi.cz/inzerat/138484/proda ... -firewire/, nebo bych mrknul po MOTU UltraLite-mk3 Hybrid.
Hammond: neviem kde vidíš, že je príspevok rok starý písal som ho nedávno
a ako vidíš nebol som tu posledný krát...
ale ďakujem za rady všetkým...momentálne nepotrebujem zvukovku za 1000e, toto bude moja prvá a kupujem si ju preto, lebo sa chcem posunúť na trošku vyššiu úroveň, čo sa týka mixu a začať už aj s masteringom nejakým...a všimol som si už predvčerom aj NI komplete audio 6 a celkom sa mi pozdáva + je k nej nejaký software pribalený, takže som viacmenej rozhodnutý už pre ňu

ale ďakujem za rady všetkým...momentálne nepotrebujem zvukovku za 1000e, toto bude moja prvá a kupujem si ju preto, lebo sa chcem posunúť na trošku vyššiu úroveň, čo sa týka mixu a začať už aj s masteringom nejakým...a všimol som si už predvčerom aj NI komplete audio 6 a celkom sa mi pozdáva + je k nej nejaký software pribalený, takže som viacmenej rozhodnutý už pre ňu
zadanie je pomer cena / zvuk a vidim rozpocet 300€.
isiel by som po starsej PCI zvukovke za 50€ z bazaru (M-Audio, E-Mu... ) a po monitoroch za 250€ z bazaru (Behringer, Tapco... ).
to je podla mna do zaciatku najrozumnejsie. len zvukovka Ta neposunie. na normalnych monitoroch a onboard zvukovke spravis lepsi vysledok, ako na zvukovke za 300€ bez monitorov.
isiel by som po starsej PCI zvukovke za 50€ z bazaru (M-Audio, E-Mu... ) a po monitoroch za 250€ z bazaru (Behringer, Tapco... ).
to je podla mna do zaciatku najrozumnejsie. len zvukovka Ta neposunie. na normalnych monitoroch a onboard zvukovke spravis lepsi vysledok, ako na zvukovke za 300€ bez monitorov.