Zostava na domace skladanie a kvalitny posluch
Re: Zostava na domace skladanie a kvalitny posluch
ten Thomann to ma draho vxt6 som tiez videl aj za 390/ks
Terry : samozrejme .. ty ich budes pocuvat .. ty musis vediet , co potrebujes ..
Bráno jen papírově, tak skoro ptákovinaTerry píše:pavlii:
Tie Dynaudia mozu byt dobre, no asi by uz mali malo basov na moj vkus, ale aj tak nad nimi nemozem uvazovat, lebo maju zadny basreflex.

P.
Tommy Dee:
ku 250ohm sluchdlam urcite treba zosilnovac, ja ich mam teraz napojene cez hifi vezu a sice cez nu hraju lepsie nez z internej zvukovky od creative, ale maximum to z nich urcite nedostane, preto som uz na zaciatku pisal, ze by mohol byt sluchadlovy zosik uz v tej zvukovke, ale to by asi bola velmi draha zvukovka a ja som teraz nad tym tak rozmyslal, ze ho budem mozno potrebovat aj ku internej pcie karte, tak si kupim zosik radsej osobitne.
Pytkin:
tu je vxt6 dokonca len za 380eur/ks
http://www.techhouse.sk/studiova-techni ... stems-vxt6
V tych obchodoch su fakt riadne cenove rozdiely
.
Ako som pisal chcem poriadne bedne, ale vzhladom na moj rozpocet a miestnost kde to budem mat aj tak musim ist do kompromisu, no vxt6 sa mi zda byt az prilis velky kompromis. Viem, ze ist hned az na hranicu 2000Eur za par reprobedni je asi trochu usmevne, pre niekoho mozno aj sialene, ale chcem mat doma fakt skvely zvuk.
ku 250ohm sluchdlam urcite treba zosilnovac, ja ich mam teraz napojene cez hifi vezu a sice cez nu hraju lepsie nez z internej zvukovky od creative, ale maximum to z nich urcite nedostane, preto som uz na zaciatku pisal, ze by mohol byt sluchadlovy zosik uz v tej zvukovke, ale to by asi bola velmi draha zvukovka a ja som teraz nad tym tak rozmyslal, ze ho budem mozno potrebovat aj ku internej pcie karte, tak si kupim zosik radsej osobitne.
Pytkin:
V tych obchodoch su fakt riadne cenove rozdiely

Ako som pisal chcem poriadne bedne, ale vzhladom na moj rozpocet a miestnost kde to budem mat aj tak musim ist do kompromisu, no vxt6 sa mi zda byt az prilis velky kompromis. Viem, ze ist hned az na hranicu 2000Eur za par reprobedni je asi trochu usmevne, pre niekoho mozno aj sialene, ale chcem mat doma fakt skvely zvuk.
pavlii
Bráno jen papírově, tak skoro ptákovina
mozno ano, ja som ich nepocul
Bráno jen papírově, tak skoro ptákovina
mozno ano, ja som ich nepocul
No právě - ale děláš soudy, od kterých se snažíš odpíchnout
no držím palce při výběru 
P.

P.
Krky znějí trochu lowendově (rozlišení hloubka) - nedávno jsme tady měli dvoje. Byly tu i Adamy S1X. Znějí lépe, ale mají takové ty nepříjemné adamovské ostré výšky ze kterých (aspon mě) za chvíli bolí hlava a navíc má potom člověk tendence dělat mixy trochu "pod dekou"
ako pozeram , u huberta stoja 363 EURTerry píše: Pytkin:
V tych obchodoch su fakt riadne cenove rozdiely.

http://www.on-board.sk/%7B0%7Dvxt6-prod ... thegory=47
monitory sa vacsinou vyberaju tak , ze si ich ides vypocut a rozhodnes sa podla svojich usi .. kazdy totiz preferuje iny zvuk .. idealne je si monitory pozicat a par dni ich doma pocuvat , pripadne mixovat na ne .. to ti da uplne iny pohlad ..Terry píše: Ako som pisal chcem poriadne bedne, ale vzhladom na moj rozpocet a miestnost kde to budem mat aj tak musim ist do kompromisu, no vxt6 sa mi zda byt az prilis velky kompromis. Viem, ze ist hned az na hranicu 2000Eur za par reprobedni je asi trochu usmevne, pre niekoho mozno aj sialene, ale chcem mat doma fakt skvely zvuk.
v kazdom pripade .. pocuvat "porovnanie" na youtube .. to je fakt usmevne ..
tak ja tu hudbu asi nebudem robit profesionalne, je to len konicek. Hlavne chcem vysoku kvalitu zvuku na pocuvanie. Ci by mi vadili tie vysky na Adamoch neviem to je zas len o tom ste tu uz pisali, ze by to trebalo vypocut, toto by sa asi dalo pri pocuvani vyredukovat z ekvalizerom. Je mi jasne ze kazdemu sadne nieco ine lenze, kedze ich zrejme nebudem moct napred pocut a u mna doma vobec ne, tak sa snazim vyberat podla toho co je o tom pisane na nete. Ked vezmem do uvahy, ze nemozem mat repro zo zadnym basreflexom, a v tej miestnosti ani 8" , no a chcem fakt kvalitny a detailny zvuk aj z basmi do tych cca 1800eur za par, tak som nic lepsie nez s1x nenasiel, no ak mate niekto este iny typ mozte dat.
Mna by zaujimalo viac nazorov aj na tu zvukovku. Napr. aj ta co spomenul Tommy Dee nemusi byt zla.
Mna by zaujimalo viac nazorov aj na tu zvukovku. Napr. aj ta co spomenul Tommy Dee nemusi byt zla.
terry : ak by som chcel repraky na pocuvanie , tak by som si rozhodne nekupoval studiove monitory .. tie hraju strasne sucho .. urcite by som si kupil nejake seriozne hifi bedne + zosilovac ..
Z těch co jsem měl možnost slyšet, můžu dát do úvahy například PSI A17 nebo Sonodyne 200AK ... obojí fajn nejen do studia, ale i na poslech hudby
preco nie z bazaru?
Pytkin:
Tak teraz neviem, no pravda je, ze som ziadne studiove monitory nepocul, mam studiove sluchadla Beyerdynamic DT770 pro a ich zvuk a mi paci, aj ked ich nemam dostatocne vybudene, ale aj tak hraju podla mna skvele. Urcite ovela lepsie nez tie hifi repro co som pocul. Od tych bedni cakam nieco podobne. Pokial ide len o pocuvanie, tak sa mi paci taky trochu basovo-vyskovy zvuk z mierne potlacenymi stredmi, ale nie az tak ze su stredy nedefinovatelne ako na tych lacnych hifi bedniach co mam doma. Tie Beyery su super. Na elektroniku mi ich zvuk vyhovuje. No a kedze su to studiove sluchadla, tak som myslel, ze by som mohol hudbu pocuvat aj na studiovch monitoroch.
Z toho co tu pisal Ivo: PSI A17 stoja vyse 1000Eur za kus, to uz je vela a tie Sonodyme maju zadny basreflex. A nenasiel som ich v ziadnom slovenskom ani ceskom obchode.
Aby som nevyhodil zbytocne penize, tak si skusim zistit ci by sa nedali niekde v Ke aspon nejake studiovky vypocut, aby som vedel ci mi bude taky ako Pytkin napisal suchy zvuk vyhovovat. V pripade, ze sa mi to na pocuvanie nepozdavalo, tak moznost by tu bola aj taka, ze na to obcasne skladanie by som vzal nakoniec len vxt6 a na pocuvanie by som kupil hifi repro, cenovo by to vyslo, lebo vxt6 ma vyjdu za par len na necelych 800Eur. Na tie hifi by mi ostalo este najmemej 1000Eur. Ale zas ak budem pocuvat na jednom a tvorit na druhom to neviem ci bude dobre.
Ja to este hodim na jedno slovenske forum, kde boli tie aj tie Adamy testovane a uvidim co mi tam odporucia.
Charonme:
Z bazaru nechcem, lebo chcem mat na to zaruku. Jedine, ak by boli len kratko pouzivane a este v zaruke + bez skrabancov.
Ale teraz uz vobec neviem, ze ktore budem kupovat.
Tak teraz neviem, no pravda je, ze som ziadne studiove monitory nepocul, mam studiove sluchadla Beyerdynamic DT770 pro a ich zvuk a mi paci, aj ked ich nemam dostatocne vybudene, ale aj tak hraju podla mna skvele. Urcite ovela lepsie nez tie hifi repro co som pocul. Od tych bedni cakam nieco podobne. Pokial ide len o pocuvanie, tak sa mi paci taky trochu basovo-vyskovy zvuk z mierne potlacenymi stredmi, ale nie az tak ze su stredy nedefinovatelne ako na tych lacnych hifi bedniach co mam doma. Tie Beyery su super. Na elektroniku mi ich zvuk vyhovuje. No a kedze su to studiove sluchadla, tak som myslel, ze by som mohol hudbu pocuvat aj na studiovch monitoroch.
Z toho co tu pisal Ivo: PSI A17 stoja vyse 1000Eur za kus, to uz je vela a tie Sonodyme maju zadny basreflex. A nenasiel som ich v ziadnom slovenskom ani ceskom obchode.
Aby som nevyhodil zbytocne penize, tak si skusim zistit ci by sa nedali niekde v Ke aspon nejake studiovky vypocut, aby som vedel ci mi bude taky ako Pytkin napisal suchy zvuk vyhovovat. V pripade, ze sa mi to na pocuvanie nepozdavalo, tak moznost by tu bola aj taka, ze na to obcasne skladanie by som vzal nakoniec len vxt6 a na pocuvanie by som kupil hifi repro, cenovo by to vyslo, lebo vxt6 ma vyjdu za par len na necelych 800Eur. Na tie hifi by mi ostalo este najmemej 1000Eur. Ale zas ak budem pocuvat na jednom a tvorit na druhom to neviem ci bude dobre.
Ja to este hodim na jedno slovenske forum, kde boli tie aj tie Adamy testovane a uvidim co mi tam odporucia.
Charonme:
Z bazaru nechcem, lebo chcem mat na to zaruku. Jedine, ak by boli len kratko pouzivane a este v zaruke + bez skrabancov.
Ale teraz uz vobec neviem, ze ktore budem kupovat.
Terry: Sonodyne mají bassreflex vzadu viz http://www.velvetsound.net/cz/sonodyne- ... e-sm200ak/ a basy jsou opravdu plné a velké ... Už i Sonodyne 100 mají pořádné basy ... V čistotě a neutralitě reprodukce je PSI samozřejmě překonávají, ale na mix i poslech si lidi, co znám, velmi libují ... Sonodyne 100 si můžeš poslechnout v Bardejove 

Prosím Ivo, co znamená "znít lowendově" ? Děkuju....