Zostava na domace skladanie a kvalitny posluch

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Terry

Zostava na domace skladanie a kvalitny posluch

Příspěvek od Terry »

Dobry den, zhanam zostavu na doma hlavne na pocuvanie, ale aj obcasne skladanie elektronickej hudby.
Aj ked hudbu asi nebudem robit profesionalne velmi mi zalezi na detailnosti a kvalite zvuku, preto by som chcel nieco fakt kvalitne z co najmensim skreslenim. Nieco som precital na forach a recenziach, ale kedze z tym nemam skusenosti, neviem sa rozhodnut pre konkretne komponenty, tak by som chcel poradit.
Potrebujem, aby sa mi do rozpoctu 2500Eur vosli Repro, externa zvukovka, sluchadlovy zosilnovac na 250ohm sluchadla (ak nebude uz v zvukovke) + mozno nejake mensie akusticke upravy.

Zatial uvazujem nad tymto:

Repro:
Adam audio A8x alebo z vyssej triedy S1x. Chcem aby to malo aj realne basy aspon od 40hz - to je fakt podmienka. A8x maju zrejme hlbsie basy, ale asi na ukor detailov a bojim sa ozveny z 8,5" palcoveho repraku, preto uvazjem, ze doplatim za S1x. Pripadne si necham poradit nieco ine.
Repro budem mat pri stene, takze musia mat predny basreflex. (Krk Systems Vxt8 nechcem, pocul som ich na youtube v porovnani z A8x a A7x a nepacil sa mi ich zvuk + kôli umiestneniu tiez nechcem 2.1 system zo subwoferom). Rozmery miestnosti su 4,7m dlzka 4,5m sirka a 2,5m vyska.

Zvukovka:
Rozmyslal som nad Focusrite Forte, ale neviem ci mi to vyjde financne a ci sa mi vobec oplati davat za zvukovku 400Eur. Moja zasadna poziadavka je vysoka kvalita zvuku a podpora asio + aby to zvladalo viac vsti sucasne bez sekania.
Nebudem nahravat, takze tie nastrojove vstupy tam nemusia byt, ale mohli by tam byt dve stereo vystupy na dve pary repro, no nie je to nutnost + chcem, aby mala aj vystup na sluchadla, bolo by dobre ak by vybudila 250ohm sluchadla, ak nie tak kupim aj sluchadlovy zosilnovac. Zrejme Bv Audio headamp. Je jedno ci bude usb, alebo firewire. Kôli ovladaniu hlasitosti chcem aby bola externa.

Co sa tyka tej akustiky, tak to mi financne asi nevyjde, ked tak len par absorcnych panelov dam na stenu za tie repro.
Na viac mi asi tie peniaze nevystacia.

Bazarove veci nechcem! Ak tak len tie akusticke panely.

Pozeral som, ze podobne veci sa tu uz velakrat riesili, ale chcel by som nejake konkretne rady.
Vopred dakujem.

dendy

Re: Zostava na domace skladanie a kvalitny posluch

Příspěvek od dendy »

Terry píše:Krk Systems Vxt8 nechcem, pocul som ich na youtube v porovnani z A8x a A7x a nepacil sa mi ich zvuk
Beres nejake drogy alebo daco ???

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Zajdi si nekam neco poslehcnout, vic se poradit moc neda. Napr. v audiopro maj fajn poslechovku a treba i ASP Aeon od nich by te mohly zaujmout.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Terry píše:Krk Systems Vxt8 nechcem, pocul som ich na youtube
toto je fakt strasne usmevne :)
Terry píše: Chcem aby to malo aj realne basy aspon od 40hz - to je fakt podmienka.
len aby si tie basy ukontroloval v takej malej miestnosti bez akustickych uprav ..

Terry

Příspěvek od Terry »

tak viem, ze cez youtube sa neda urcit kvalita zvuku reprobedne, ale ked sa mi ten zvuk nepaci, tak sa mi zrejme nebude pacit ani ked ho budem pocut nazivo. Ja som tie Vxt8 povodne zvazoval, ale zdaju a mi na 8" v porovnani z inymi dost lacne a aj v recenziach som cital, ze su malo detailne.
Na slovensku si to asi nebudem mat kde vypocut a z vychodu slovenska az do Prahy nebudem cestovat kôli tomu.
A asi trochu upustim od tych basov, aby som nemal z tym potom problemy.

Tie Aps mozu byt fakt dobre, konkretne ak trochu prizmurim oko na tymi hlbkami tak tieto by mohli byt a aj cena je dobra:

http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... ndome.html

Ma tu niekto s nimi osbne skusenosti?
Viem, ze kazdemu sa moze pozdavat daco ine, ale kedze to asi nebudem most napred pocut, tak sa budem musiet riadit len radami.

A ked uz nie repro,tak aspon nejaku kvalitnu externu zvukovku z vystupom na dve pary reprakov a dobrym sluchadlovym zosilom do 400E neviete poradit ?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Subjektivní srovnání s Dynaudio BM6P - APS IO se mi nelíbily, přišlo mi to jako přepnutí z dynamického sterea na docela ploché "středové mono".

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

terry : KRKy su mozes vypocut u huberta http://www.on-board.sk

maux

Příspěvek od maux »

Do dvaceti metrový místnosti jsou osmipalce nesmysl.

Terry

Příspěvek od Terry »

pavlii:
Tie Dynaudia mozu byt dobre, no asi by uz mali malo basov na moj vkus, ale aj tak nad nimi nemozem uvazovat, lebo maju zadny basreflex.

Pytkin:
Tak nad tymi Krkami prave uz ani neuvazujem a ak by som mal za tym cestovat az do Ba tak len ak by som mohol pocut a porovnat aspon dve pary reprobedni. Najskor Adam audio s1x a Aps Aeon.
Ja sa asi priklonim k tym Adam Audio S1x, lebo na nich som cital same chvaly aj na zahranicny forach a aj na jednom slovenskom fore boli porovnavane z Ax seriou a vraj su o poznanie detailnejsie a hraju vyrovnanejsie. Ten co to porovanval tam dokonca napisal, ze v tej cene nic lepsie nepocul. Naviac s1x su len 6" a 8,75" Aeony by zrejme boli narocnejsie na akustiku miestnosti, ale to by som zistil jedine ak by som to doma mohol pocut, co nebude mozne, takze sa musim rozhodnut bez toho. Kazdopadne myslim, ze v tej cene uz vsetko hraje celkom schopne a kedze ta tvorba hudby je len konicek, tak tu akustiku asi nejak extra riesit nemusim, pripadne to mozem doriesit casom, ak to budem povazovat za potrebne.

Co sa tyka tej zvukovky z parametrami ktore som vyssie opisal neviete nieco poradit?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

no bez vyresene akustiku muzes byt taky prekvapenej jak i ty nejlepsi bedny budou hrat nahovno...

Terry

Příspěvek od Terry »

od Amorph » Dnes, 15:17
no bez vyresene akustiku muzes byt taky prekvapenej jak i ty nejlepsi bedny budou hrat nahovno...

To beriem na vedomie, ale ak kupim kvalitnu bednu, tak akustiku mozem doriesit aj potom, ale ak kupim horsiu bednu tak mi vyriesena akustika nejak zasadne nepomoze, ked ta bedna skratka tak kvalitne hrat nebude a z tym si uz potom nepomozem. Preto chcem dat do bedni co najviac penazi. Chcem aby mi to nejaku dobu posluzilo, takze si myslim, ze je to lepsie ako teraz kupit daco lacne a potom kupovat znovu, lebo s tym nebudem spokojny. Tak ma to bude stat este viac. Tych 895eur za kus co stoja s1x este mozem dat. A ako tak pozeram, tak do tej ceny som nic ine co by malo rovnako dobre hodnotenie okrem tych Aeonov co si spominal nenasiel. Este to zvazim, ale uz som tak na 90% rozhodnuty pre s1x.
Neviem ale, ze aku zvukovku by som mal k tomu zobrat. 1790Eur budu stat bedne a limit je spolu 2500Eur,ten sluchadlovy zosilnovac kupim radsej osobitne aby som ho mohol pripojit aj na internu zvukovku (BV Audio za 139Eur), takze mi ostava 560Eur na zvukovku + ak by nieco zvysilo tak to mozem pouzit na akustiku miestnosti.
Tak by som bol rad ak by ste mi dali aspon nejaky typ na kvalitnu zvukovku (hlavne aby mala kvalitny zvuk + podpora asio a zvladanie viac vsti sucasne bez sekania).

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

tak ten Focusrite Forte nevypada zle.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Terry píše:pavlii:
Pytkin:Ja sa asi priklonim k tym Adam Audio S1x, lebo na nich som cital same chvaly
no ale S1x stoji jeden kus 935 EUR http://www.thomann.de/cz/adam_s1x.htm
a KRK VXT6 stoji jeden kus 469 EUR http://www.thomann.de/cz/krk_vxt6.htm

Cize KRK stoji polovicu ako ADAM .. tak je asi logicke , ze by mal hrat lepsie .. Z vlastnej skusenosti ti mozem povedat , ze KRK VXT seria hraje neskutocne dobre , na to kolko stoji .. A su to prve rozumne monitory , nad ktorymi ma zmysel uvazovat ..

Terry

Příspěvek od Terry »

tu stoji 894Eur:
http://www.audiotek.cz/product-35953-adam-audio-s1x

vxt6 mozno hraju dobre na svoju cenu, ale neverim ze sa vyrovn s1x. Nakolko si mozem dovoli aj s1x nad takym lowendom ako vxt6 vobec neuvazujem.

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

Mňa by celkom zaujímalo, ako je to s tou zvukovkou a 250 Ohm slúchadlami. Treba zosik, či netreba ? Osobne sa prikláňam k Native Instrument Komplete Audio 6

Odpovědět