Zostava na domace skladanie a kvalitny posluch

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
rastis

Re: Zostava na domace skladanie a kvalitny posluch

Příspěvek od rastis »

Terry píše:... Hlavne, ze hned prvy prispevok bol vysmech. Ako uz ked, tak sa to da aj inak napisat a ne ze ci berem drogy? to co je za rec?
zadrel si strasnu absurditu, tak sa nediv. pocuvat z bedni 20Hz je takisto cista utopia, 40Hz v beznej obyvacke tiez. 20 kilo hore ? to pocuju novorodenci, 30-40 rocny muzikant, co si nieco odstal na podiu je rad, ked ma hornu hranicu 13 kilo.

pocuvas bezne aj mp3-jky ?

inak mi prides ako clovek, co nosi kludne vsade sustaky, len musia byt znackove. ale je to len taky moj dojem, samozrejme sa mozem strasne mylit a rozhodne to neber ako urazku...

Terry

Příspěvek od Terry »

rastis:
no ako ked sa na tym spätne zamyslim tak som napisal blbost, ale to mi mohli aj inak napisat. Uz je jedno, lebo z tych tam spominanych reprakov nebudem vyberat. Takze by to uz mohli prestat riesit (poniektory).
Pocuvam hlavne mp3-ky, ale vacsinou nejdem pod 320kbps. Mam aj Wav a Flac, ale to sa z netu tazko zhana (zadarmo :) ), takze najviac stahujem mp3.
Pokial kupim original cd tak si tracky z neho nakopirujem do pc vzdy ako wav. Je tam fakt pocutelny rozdiel medzi mp3 a wav, aspon na tych beyeroch.
Na znackove veci si inak velmi nepotrpim, ale chcem mat kvalitne audio z kvalitnym zvukom, lebo mam velmi rad hudbu (hlavne to co uz som tu popisal).

rastis

Příspěvek od rastis »

ak si pozres hocijaku mp3 na analyzeri, mozno budes prekvapeny, kde sa hore frekvencne koncia... cim chcem naznacit, ze tie parametre odkial - pokial bedne maju hrat su sice dolezite, ale urcite nie rozhodujuce a osobny posluch v konkretnom priestore moze naozaj prekvapit.

VXT6 su na moje naroky velmi slusne bedne za velmi slusne peniaze, osobne by som pred kupou lepsich najprv riesil akustiku, vsak to tu bolo uz viacej razy napisane...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Reakcie boli primerane blbosti, ktoru si tam napisal. Jest rezen ani pit Colu cez Youtube nemozes, ani ocuchat parfem, ani omaknut zadnicu nejakej slecne. Kde si prisiel nato, ze mozes pocut ine repro cez tvoje sluchatka????
Ja mam dneska tolerantny den, tak pisem ako zandar. Inokedy by som Ta dal dole aj ja.... :wink:
Tvoje Bayery su uplne inde, ako zvysok tvojich veci. Podla toho, co pises, chces poriadne domace repro a zosik. Nizke basy pri malych repro necakaj - nerealne. Vysky - clovek nepocuje ani 17-18 kHz. :D
Dobrych regaloviek je pomerne dost. Zosikov este viac. Ak das za tie veci napr. 1000€ mozes mat kompaktne (regalove) repraky ako lusk a slusny zosik... Rucim, ze budes spokojny.

dendy

Příspěvek od dendy »

Terry píše:Dendy a markuc len sa nepokakajte - ja davam "nahoru" prostrednik.
Ty si uplne dobry.. namiesto toho aby si sa tu kajal zo stiahnutmi usami a pokorne suchal podlahu za to aku nebetycnu blbost si tu napisal (vlastne vacsiu hlupost ako ta hlaska s youtube som asi v zivote nepocul), a silne pochybujem ze niekto iny tu na ezone pocul tak mas este tu drzost dvihat tu prostrednik... To je krasa .. :mrgreen:

Inak tu kvalitu reprakov si posudovl podla tohoto videa ??
len pre poucenie, informativna hodnota toho vida je zhruba podobna ako pri tomto :

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

LIdem už slušně hrabe - test monitorů na youtube snímaných přes jeden mikrofon :mrgreen:

Já jsem zase posuzoval chuť jídel a nejvíc se mi pozdává chuť toho jídla na druhém talíři shora :)

Obrázek

MDudas

Příspěvek od MDudas »

SUPER ! Vdaka za video Dendy - to bude ono...
Hned som si to pekne vypocul u nas v robote na aktivnych reproboxoch DTK Computer SP610 (3D Surround Speaker)... a musim povedat, ze vsetko to znie rovnako - uplny shit. Neoplati sa kupovat...

No a to DRUHE !!!! TO JE MORDA !!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D :D :D :D
- - -
Ivo, presno toto... mne chutilo to zelene vpravo. tie chipsy dole su hnus... :wink:

rastis

Příspěvek od rastis »

mne sa v tom teste u mna na VXT monitoroch lubia najviac zrovna tie VXT, ostatne maju divnu farbu... :) takze som spokojny, dobre som kupil :)

Terry

Příspěvek od Terry »

Ze som napisal blbost som uz vyssie priznal, ale kajat sa preto urcite nebudem. Este to budes detailne rozoberat aby si dokazal, ze som blbec. Keby som bol taky skuseny ako ty Dendy tak tu asi nedavam ziadne otazky, ale ty uz si asi zabudol na tie casy ked si bol neskuseny aj ty.

Vidim, ze tu uz to nema vyznam dalej riesit. Vlastne uz to hlavne som sa aj tak dozvedel. Tym co sa mi snazili pomôct DAKUJEM!
Myslim, ze ste ma v podstate dobre usmernili, takze ja sa poobzeram po nejakych kvalitnych hifi reprakoch. Pokial budem hudbu robit len pre vlastne potesenie studiove monitory mi asi budu aj tak na nic a na pocuvanie mi kvalitne hifi bedne postacia.
Tu zvukovku si asi kupim, koli tomu sekaniu v Fl-ku a kedze mi este asi aj zvysia peniaze tak skusim spravit nieco aj tou z akustikou. Cital som, ze nejake akusticke prvky sa daju vyrobit aj doma za relativne malo penazi, tak si o tom nieco viac pozistujem.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

terry píše:... Pokial budem hudbu robit len pre vlastne potesenie studiove monitory mi asi budu aj tak na nic a na pocuvanie mi kvalitne hifi bedne postacia...
Este furt si to celkom nepochopil. :x Kvalitne HiFi bedne budu pre Teba lepsie, nez monitory !!!
Ich zvuk Ta pravdepodobne VIAC uspokoji !!! Aj ultra-narocni posluchaci si obycajne nekupuju monitory, ale Hi-End bedne a zosiky za vela tisic Euro....
"Studiove" neznamena, ze maju lepsi zvuk. Znamena to, ze maju frekvencne vyvazeny a neutralny zvuk...
Presne to, co pre Dance-Trance-Tecno- atd. NECHCES !!!

dendy

Příspěvek od dendy »

mdudas: no pockaj to nemas celkom pravdu... poznam par ludi co maju aj na bezne pocuvanie studiovky.. (ne-hudobnici)... nakoniec aj ja mam Truthy v obyvacke a pocuvam na nich..

nie kazdy je magor- audiofil alebo hifista co pocuva zasadne s V- ekvalizerom - obcas aj na pocuvanie maju ludia radi "rovny" zvuk - vlastne ti co to raz okusia zistia ze to je fakt lepsie oproti klamajucim hifi sustavam

a terry pise za chce aj skladat... len mozno by som do uvodu by som nekupoval hned strednu radu typu VXT atd.. ale tak ked ma na to rozpocet...

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

"Studiove" neznamena, ze maju lepsi zvuk. Znamena to, ze maju frekvencne vyvazeny a neutralny zvuk...
Tak tohle si přesně o některých monitorech určených pro práci, které jsem měl možnost slyšet, nemyslím. - (a ani žádné takové "s neutrálním zvukem" už nehledám)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Kurňa, vy ste teda ....
dendy, OK - ale to si ty. iny clovek, ine skusenosti, ine potreby. ta rada bola pre terryho. on chce dobry zvuk, nie neutralny, ale pekny.
fillipos, OK - ale to si ty. iny clovek, ine skusenosti, ine usi. rozhodne maju monitory neutralnejsi prednes, nez vacsina inych reprakov. alebo sa o to aspon snazia.

Ja by som rozhodne vo svojich 20-tich rokoch nechcel mat doma monitory....

Terry

Příspěvek od Terry »

O tych beyeroch som si prave myslel, ze maju frekvencne vyvazeny zvuk, ale na internete som nasiel tento graf:
http://www.headphone.com/headphones/bey ... dt-770.php
Tam je vidno, ze zvyraznuju basy aj vysky, co je ale pre mna asi dobre. Ja som nic ine, co by sa dalo povazovat za studiove okrem nich nepocul, takze ta neutralita zvuku z nich je asi len môj dojem. Predtym som aj ja pocuval vzdy z V ekvalizerom, ale na tych beyeroch pridavam len trochu basy, ale inak mi ten zvuk vyhovuje. Este uvidim co s tym zvukom na nich spravi ten sluchadlovy zosilnovac. Mozno to bude hrat celkom inac a ked hej, tak dufam, ze v pozitivnom zmysle.

Po tych poslednych prispevkoch vidim, ze kazdy ma na to iny nazor. Tie bedne by chcelo fakt vypocut a najlepsie spolu viacero porovnat. Budem musiet zvazit, ze predsa za tym aj vycestujem. Nesurim to nejak velmi, ja uz si na to nejaku dobu setrim peniaze, ktore vkladam na stavebne sporenie a to budem most vybrat az po prvom Januari 2014. Takze mam cas sa este dovtedy rozkukat a vybrat co sa mi bude najviac hodit.
Najviac ma zaujima to zrovnanie hifi verzus studiovky a to sa mi asi tak priamo porovnat nepodari :( .
Na vychode slovenska nie je nejaky obchod, alebo studio kde by sa to dalo tak vypocut?

rastis

Příspěvek od rastis »

Terry - musis si uvedomit k tomu este jednu vec. ked sa tu hovori o monitoroch, myslia sa tym najcastejsie v tychto debatach nearfieldy, cize take, kde si ich presne napolohujes, sadnes si do konkretneho miesta a tam maju ten zvuk, aky maju mat. ked budes okolo nich kruzit do bokov, dopredu alebo dozadu, tak to hned aj zistis, ze najlepsi posluch je v tom jednom konkretnom mieste. myslim, ze su nejake "poucky", ktore hovoria o pomyselnom rovnostrannom trojuholniku, ci co...

kdezto u hifi sa ocakava, ze budu hra dobre bezohladu na to, ako si presne voci nim napolohovany.

cize ak chces hudbu pocuvat a nefixovat sa na konkretny flek, tak monitory nechces.

ak chces hudbu pocuvat a vies, ze nepohnes prdelou napriklad od pocitacu, na ktorom jedinom by si vlastne pocuval, tak monitory preco nie - ten ich zvuk je vecou vkusu, mna osobne tak bavi pocuvat hocijaka hudba, nie len ked sam cosi robim...

Odpovědět