Zostava na domace skladanie a kvalitny posluch

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Terry

Re: Zostava na domace skladanie a kvalitny posluch

Příspěvek od Terry »

longsleeper:
asi si necital predchdzajuce prispevky, ja chcem bedne hlavne na pocuvanie, skladat budem len tak pre seba - aspon zatial myslim :)
Nakolko uz mi tu radili, ze asi by mi stacili aj hifi bedne, tak myslim, ze aj z tym Pioneerom by som mohol byt spokojny. Hifi ma budu stat aj zo zosilom okolo 1000E (minimalne) a tie pioneery len 665E. Ja som aj tak nepisal, ze ten Pioneer naisto kupim, len ze sa mi pacia. Ak by som kupoval bedne vyslovene iba na skladanie, tak by som basy neriesil, a tie Pioneery by som nezvazoval, ale tu ide hlavne o to, ze mna uz nebavi pocuvat nekvalitny zvuk a bez basov. A aj keby sa mi to malo ozyvat, tak nech. Vzdy lepsi nejaky bas nez ziadny.
Co sa tyka tych akustickych kociek - ano su dost drahe, ale ja som ani nikde lacnejsie basove absorbery nevidel. No pozriem sa po tych rockwooloch. Mne treba zabranit hlavne ozvene na basoch. To nebude nahravacie studio.
A to sekanie ak fakt nemoze byt od HDD, tak potom vazne musim kupit inu zvukovku. Len neviem ci sa mi oplati az taku ako je ta Focusrite forte.
ja nebudem nahravat nastroje ani spev, ide len o to, aby mala ta karta kvalitny zvuk a aby mi to nesekalo.

Terry

Příspěvek od Terry »

Tak uz som prisiel na to, ze to sekanie zvuku je sposobene slabym pc. Hlavne procesorom. Som to skusal u znameho z tou istou zvukovkou na pc z core i7 a 16gb ram a slapalo to u neho bez problemov aj z velkym mnozstvom vsti sucasne. Takze si budem musiet zriesit aj novy pc.
Tie bedne vezmem zrejme nakoniec predsa vxt6. Ked ich obejdnam napr. z muzikera, tak ich mozem v pripade nespokojnosti do 7 dni vratit. A takto ich budem pocut priamo u mna doma.
Ale stale mi nie je jasne to prepojenie zvukoky zo studiovymi monitormi. Mozem z 3,5mm jack vystupu na zvukovke napojit kabel priamo do tych xlr vstupov vo vxt6? Nebude to nejak kazit zvuk? Lebo som cosi cital, ze to niejkedy sposobuje brum ci co?
Najlepsie by bolo keby som mohol regulovat hlasitost externe, ale externy regulator sa asi na tu zvukovku nebude dat napojit. Tak neviem ci mam predsa kupit inu zvukovku, alebo nemusim? Nemusi byt externa, moze byt aj interna, no v tom pripade by som k nej chcel kupit nejaky externy regulator hlasitosti.
Viem, ze pre vas to je jasne, ale ja sa v tom vobec nevyznam. Tak by som bol rad keby ste mi este v tomto poradili.
Naposledy upravil(a) Terry dne 20 črc 2013 13:08, celkem upraveno 2 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no zvukovku je dobre kupit nejaku serioznejsiu nez tu , co je na doske pocitaca .. ked si kupis externu , tak tam casto mas aj ovladac na hlasitost .. ak nie , mozes pouzit napriklad nanopatch : http://www.on-board.sk/%7B0%7Dactive-sp ... hegory=104 .. v onboarde si mozes aj VXTcka kupit .. proti plnej sume ti ich pozicaju , aby si si ich mohol odskusat doma ..

Terry

Příspěvek od Terry »

Teraz ma tuto zvukovku: http://zvukove-karty.heureka.sk/creativ ... 3godKBYAgw
Uz mam ten sluchatkac Bv Audio Headamp a ak nevadi, ze je tam zosileny vystup, tak by som ho mohol pouzit ako externy regulator hlasitosti. Alebo ked nie, tak ak sa to da, tak by som medzi zvukovku a monitory napojil ten nanopatch. Ked hej tak by som ani externu kupovat nemusel. Cital som, ze pci/pcie karty su lepsie pri nizkej latencii nez usb karty.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jasne ten nanopatch sa zapaja pred monitory ..

Terry

Příspěvek od Terry »

Takze mam ku tomu kupit ten nanoptach? Cez ten Bv Audio Headamp to nemozem prepojit? Do neho ide kabel zo zvukovky 3,5mm jack > 2x rca a z neho do monitorov by som napojil 6,3mm jack > 2x XLR. Ci vadi ze je tam uz zosileny ten 6.3mm vystup na sluchadla?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nepoznam BV Audio Headamp

Terry

Příspěvek od Terry »

Bv Audio Headamp je sluchadlovy zosilnovac: http://www.bvaudio.sk/headamp.htm
No asi urobim lepsie ked kupim ten nanopatch. Nebudem tak musiet prehadzovat kable od monitorov a sluchadiel.
Takze uz len nakoniec aby som v tom mal na 100% jasno: do toho nanopatchu zapojim kable od zvukovky 3,5mm jack > 2x XLR a z neho potom 2x 6,3mm jack > 2x XLR? Kvalitu zvuku to nijako neovplyvni?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no nechapem , ako chces pripojit tie repraky na ten headamp .. ved to nema ziaden vystup .. len ten sluchatkovy ..

do nanopatchu zapojis : 3.5" jack ----- 3.5" jack

vystupy das XLR-XLR (alebo JACK-XLR) do monitorov ..
ak zo zvukovky nevie dat druhy vystup , tak moze dat z nanopatchu 3.5" jack -- 2x cinch, do toho BWaudio headampu .. ale lepsie by bolo vyuzit zo zvukovky druhy vystup ..

Obrázek

Terry

Příspěvek od Terry »

Jediny softver na ktorom sa mi podarilo rozchodit aj dalsi vystup na tej zvukovke je Virtual dj. Vo VDj je moznost nastavit zvukovu kartu na 4.1 CARD a jedine vtedy to ide. V inch programoch to nejde. Ani v Fl studiu. To ze nastavim na creative ovladacom paneli multikanal mi nepomuze. Ked nema samotny softver take nastavenie tak to v nom dalsie vystupy vobec nezobrazi, ani ked su v nich uz napojene kable. Nepomohlo ani asio4all. Cital som, ze aj inym co tu kartu vlastnia to tak nechce ist.
No ked ma ten nanopatch aj 3,5mm jack vstup/vystup tak to mozem napojit ako si pisal. Alebo budem prehadzovat kable medzi sluchatkacom a tym nanopatchom v zvukovke. Teraz to tiez prehadzujem medzi vezou a sluchatkacom.
Mozno by bolo lepsie predsa kupit novu zvukovku uz aj z lepsim prevodnikom a aspon dvoma vystupmi, ale najprv to vyskusam na novom pc s tou creative a studiovymi monitormi a potom sa rozhodnem ci kupim novu kartu, alebo nie. Ten nanopatch sa mi zide, lebo ak aj budem kupovat novu zvukovku tak radsej internu, lebo sa bojim, ze mi to bude cez usb na nizkej latencii sekat.
Dik za pomoc Pytkin!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo .. nanopatch sa nikdy nestrati .. ja som si rovno kupil verziu 2 , ktora ma vystup na 2 pary reprakov ..

rastis

Příspěvek od rastis »

Terry píše:...
No ked ma ten nanopatch aj 3,5mm jack vstup/vystup tak to mozem napojit ako si pisal. Alebo budem prehadzovat kable medzi sluchatkacom a tym nanopatchom v zvukovke. Teraz to tiez prehadzujem medzi vezou a sluchatkacom....
riesenim by Ti bolo toto:

http://www.on-board.sk/%7B0%7Dhp4-produ ... hegory=102

mas tam separatne 4 sluchatka s vlastnym volume + volume pre monitory, mute alebo mono tlacitko ku kazdemu vystupu. je to overene, mam to doma a na signale nerozoznam rozdiel s tym alebo bez

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

on uz ma sluchatkovy zosilovac ..

rastis

Příspěvek od rastis »

viem, len ako pise, ze bude prehadzovat hore dole kable, tak HP4 je ideal a mozno by stalo za to uvazovat o zbaveni sa sluchatkacu co uz ma...

Terry

Příspěvek od Terry »

ten Bv Audio je velmi kvalitny sluchatkac. Vsade je velmi chvaleny. Bohuzial on nie je urceny na studiove ucely, preto ma len ten jeden vystup na sluchadla. No je tam pouzity velmi kvalitny obvod. Urcite lepsi nez vo väcsine tych studiovych. Preto som ho kupil. Ja tie 4 sluchadlove vystupy na tom Presonuse aj tak nevyuzijem.
Je tu este jedno riesenie. Kedze ten stary pc este bezproblemovo funguje, tak si ho asi necham na filmy, mixovanie vo Virtual dj a internet. Aspon tak usetrim novy pc aj el. energiu, kedze v tom starom pc je len 300W zdroj. Tym padom by bolo dobre tu zvukovku od creative nechat v nom. Bv audio headamp by som pouzival tiez ku tej creative a do toho noveho pc by som vzal zvukovku ASUS XONAR ESSENCE STX:
http://zvukove-karty.heureka.sk/asus-xo ... e/#section
Vraj ma velmi kvalitny zvuk a asio zvlada este lepsie nez ta creative. Naviac zvalda pc hry, ktore si na tom novom pc uz tiez budem moct zahrat. Ma dokonca aj sluchadlovy zosilnovac z tym istym obvodom ako ten Bv Audio a to na osobitnom sluchadlovom vystupe uz priamo na 6,3mm jack. Ja nebudem nic nahravat, takze zvukovky ako je m-audio delta alebo rme hdsp by som nevyuzil a asi si ani nebudu rozumiet z pc hrami.
A k tomu vezem radsej ten M patch 2: http://www.on-board.sk/%7B0%7Dm-patch-2 ... hegory=104
nech tam mam vystupy na dve pary reprakov. Do rozpoctu sa mi to vojde a nebudem musiet ziadne kable prehadzovat.
Tam vlastne ak tomu dobre rozumiem, by mi stacil kabel 2x rca zo zvukovky do 2x rca v M patch 2. Taky uz mam doma. Mozem to tak zapojit a neskazi to zvuk?
Uz len to by som chcel vediet a mam to cele zriesene :) .

Odpovědět