Zvuková karta

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Rudys

Re: Zvuková karta

Příspěvek od Rudys »

Díky za názory všech :) Michale přesně s tím přebuzením mám zkušenost, kdy jsem hlasitost tlačil na maximum. Poté jsem doma slyšel přebuzení, jen jsem pořád nevěděl jaké je optimum hlasitosti. Díky za tipy na nahravání. :)

Rudys

Příspěvek od Rudys »

Zdravím,
po dlouhé době bych si chtěl udělat radost a aktualizovat své vybavení. Když jsem si kupoval minulou zvukovku, tak jsem litoval, že jsem nedal na radu Biscuita a nekoupil jsem si ten preamp :D Chtěl bych si koupit novou zvukovku a k ní nějaký preamp. (Původně jsem si chtěl koupit řetězec zvukovka, preamp a AD/DA převodník, ale na to bych ani neměl peníze). U zvukovky bych chtěl, aby měla digitalní vstupy, aby měla kvalitní převodníky a stač mi, když bude mít 2 vstupy na mikrofón a vstupy na monitory. Když na ní budu moci při nahrávání zavěsit efekty jako kompresor atd. tak to bude jenom výhoda. Ke zvukovce bych chtěl preamp, tam upřímně nevím, jaké bych měl mít nároky.

Jinak skládám čistě elektronickou hudbu skládání, mixování, mastering a nahrávám hlavně zpěv a sem tam akustickou kytaru nic víc nic míň. Takže bych chtěl aby zvukovka a preamp byly optimalizované na tyto účely a byly aspoň trošku vyvážené.

Daw používám studio one 3. Rozpočet mám stanovený na 30.000,-Kč, což není moc, ale kdyby jste mi poradili něco co je o něco dražší, tak bych si peníze došetřil.

Uvažoval jsem o tomto vybavení.
Zvukovka:
https://www.muziker.cz/presonus-studio-192-mobile
nebo
https://www.muziker.cz/universal-audio-apollo-twin-duo

Preamp:
http://www.velvetsound.net/cz/1-preampy ... ii-preamp/
nebo
http://www.velvetsound.net/cz/1-preampy ... ne-preamp/

Za každé připomínky a nápady budu rád. Už dlouho mi to vrtá hlavou a nedá mi to spát, protože bych se chtěl posunout dál. Rád uslyším i jiný názor třeba i o jiné konfiguraci :)

Díky :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

mas PC nebo MAC? Ta Apollo Twin karta co jsi sem dal, se pripojuje pres Thunderbolt. Pro PC bys potreboval spis USB verzi.

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Sám teď pokukuju po tomhle: https://www.muziker.cz/rme-babyface-pro, preamp by snad pak ani nebyl potřeba(?)...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jako zalezi jake ma clovek naroky, co s tim bude nahravat a pro jake ucely. Pro zacatek si myslim, ze pro to co Rudys psal, by mely stacit v pohode preampy na tech zminenych zvukovkach. Podival bych se mozna i na Audient ID22, ktery by na tom mel byt kvalitativne taky dobre (mam ASP800, coz by mely byt stejny preampy a prijde mi, ze kavlita je vyborna).

Rudys

Příspěvek od Rudys »

Windows. Na win jsem spokojeny. Na mackem jsem taky uvazoval, ale nemam penize na lepsi mac. Protoze pc dostanu ke statnicim, ktere budu mit tedka v lete. Nejspis Msi a uprednostnuju ntb. Jinak na win 10 taky funguje thunderbolt ne? Takze myslite, ze bude stacit jenom zvukovka bez externiho preampu? Jde mi o nataceni zpevu a nekdy v budoucnu akusticke kytary. Samozrejme mix + mastering. Ucelem aspon na kvalitni demac :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ano, bude stacit zvukovka.

Rudys

Příspěvek od Rudys »

Tak pokud bude stacit zvukovka tak muzu investovat do neceho lepsiho. Jak jsem psal mam rozpocet 30.000 pokud nebudu davat penize za preamp. Jde mi hlavne o kvalitu a aby mi zvukovka nejakou dobu vydrzela. :D

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

No jde o to, ze tech 30 tisic utrati za zvukovku nemusis, protoze rozdil momentalne asi ani nedocenis a misto toho si muzes koupit lepsi mikrofon, monitory, nebo upravit akustiku;)

Stan

Příspěvek od Stan »

Tak jsem koukal na specifikace zminenych zvukovek a i kdyz ma Apollo o 2dBu lepsi max output tak by jsem i tak volil zmineou Audient ID 22 uz jenom kvuli vybave a poctu vstupu a vystupu a je myslim i nejlevnesji navic Audient je znama svymi kvalitnimi konzolemi. Nekoukal jsem na spolehlivost driveru ani na fora na nazory. Tohle je ciste zalozeno na tom co jsem zjistil z tech. dat vyrobcu

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Zas u Apolla mas akceleracni UAD navic se skvelejma plug inama...

Rudys

Příspěvek od Rudys »

Díval jsem se na tu zvukovku od audientu id 22 a pustil si pár ukázek a musím říct, že preampy mají opravdu skvělé. Supr je i cena jen se musím podívat na podporu a optimalizaci studio one 3. Jen mi třeba chybí podpora usb 3.0, které se stává standardem. O apollu uvažuji taky i když tam je méně vstupu a výstupů, tak se mi líbí jednoduchost a kvalita, která je opravdu skvělá. A tomu odpovídá i cena, která je vysoká. Výhodou jsou i skvělé pluginy jako pultec, LA2A atd. A ta zvukovka kterou jsem tu dával od Presonusu je na tom kvalitativně jak? ( studio 192 mobile) Ta mě právě taky zaujala. Jasno ještě nemám. Musím promyslet všechny výhody těchto třech zvukovek.
Naposledy upravil(a) Rudys dne 28 úno 2017 19:13, celkem upraveno 2 x.

Stan

Příspěvek od Stan »

UAD maji HLAVNE vynikajici marketing a cca $200 za jeden plugin navic takze se cena casem stejne vysplha. Jestli jejich pluginy umi vice nez jine pluginy je diskutabilni a zase jsme u marketingu. Nekoukal jsem jestli tenhle maly bratricek umi nasadit plugin na vstup jako to umi klasicky Apollo. Je to opravdu o tom co potrebujes a jake kompromisy jsi na zaklade sveho budgetu delat.

Pro me je z hlediska pomer/vykon mezi temito tremi jednotkami jasnym vitezem ID22 ale existuji i jine zvukovky jako Antelope nebo Apogee kdyz uz chces jit cestou drazzsi = lepsi ;)
Naposledy upravil(a) Stan dne 28 úno 2017 19:25, celkem upraveno 2 x.

Rudys

Příspěvek od Rudys »

Chtěl bych i aby karta měla co nejmenší latenci a abych třeba mohl zavěsit nějaké pluginy už při nahrávání zpěvu nebo kytary. Teda pokud to nějaká z těchto tří karet umí. Ale je pravda, že Apollo twin stojí celkem dost a že bych mohl investovat někde jinde třeba i do monitorů za ty peníze co ušetřím. Takže se momentálně rozhoduji už mezi dvě adepty:

https://www.muziker.cz/presonus-studio-192-mobile
https://www.muziker.cz/audient-id22-aud ... controller

Stan

Příspěvek od Stan »

latence neni jen o zvukovce ale take o vykonu pocitace

Odpovědět