Poprosil bych o radu. Jsem amaterský producent a chtěl bych si koupit novou zvukovou kartu do 8 000 Kč. Chtěl bych nějakou kvalitní zvukovou kartu určenou především pro nahravání zpěvu se zabudovaným kvalitním předzesilovačem. Dále bych chtěl, aby zvukovka měla výstupy pro trs kabely na studiové monitory. Jinak kytaru ani jiné nástroje ke zvukovce nebudu připojovat, ani jsem zatím nenahrával, používám spíše jen midi klávesy. Mikrofón vlastním studio projects b1. Důvodem koupě nové zvukovky je, že nejsem spokojený se starou, vlastním lexicon lambdu a vůbec s ní spokojený nejsem, především mi vypadáva mikrofón díky nekvalitnímu zabudovanému předzesilovači, což jsem se dočetl, že tento produkt tuto chybu mívá. Uvažoval jsem nad koupí firewire zvukové karty focusrite safire pro 26, ale nemám na notebooku vstup pro firewire, jedině že bych si koupil redukci. Abych to tedy shrnul, zvukovku budu mít především na skládání hudby na mix, master a na nahravání zpěvu. Skládám hudbu již 4 roky z toho 2 roky opravdu aktivně a chtěl bych se posunout o level víš. Chtěl bych se tedy zeptat, jaké zvukové karty by jste mi doporučili a jaké s těmito kartami máte zkušenosti? A zda volit USB kartu nebo Firewire kartu s redukcí?
Za každé rady budu vděčný i za kritiku.
Díky