Zvukovka na dj mix aj na tvorbu hudby
Re: Zvukovka na dj mix aj na tvorbu hudby
no na starych creatovivoch (sb Live, audigy,...) sa ti normalne v asio drivery ukazali vsetky vystupy a mohol si si tam poslat co si chcel ..
-
No oni tam su na tej ovaldacej konzole creative vsetky vystupy, len su nefunkcne, lebo ta karta ich sama vypne tak, ze to vzdy hodi len na 2/2.1. takze ich nenacita ani vo Virtual Dj ani v Traktor Dj Studiu a na ten mix to nepuzijem. Aj keby hej tak tu externu kartu mi aj tak treba na skladanie, lebo mi to seka, alebo uplne zamrzne, ked pouzijem v fl studiu vela samplov a vsti sucasne a aj cez asio pri najvyssej latencii. Tak by bolo dobre, keby to ta NI traktor audio 2 to zvladla.
ani v ASIO driveri nie su ? je tam vobec asio driver ?
-
oni tam su, len nie su aktivne a samozrejme ze to ma creative asio,
takto vyzera ta konzola, len tu je to prepnute na inputs takze vystupy nevidis, ale tak to zobrazi aj vystupy ked hore prekliknes na multichanel wave, alebo asio.
http://www.geek.com/hwswrev/hardware/pr ... 20mode.JPG
a si vsimni na pravo je speaker configuration 2/2.1 a ked dam tam na viac, tak to mi vzdy hodi naspät tak ako je to na tom obrazku len na 2/2.1.
takto vyzera ta konzola, len tu je to prepnute na inputs takze vystupy nevidis, ale tak to zobrazi aj vystupy ked hore prekliknes na multichanel wave, alebo asio.
http://www.geek.com/hwswrev/hardware/pr ... 20mode.JPG
a si vsimni na pravo je speaker configuration 2/2.1 a ked dam tam na viac, tak to mi vzdy hodi naspät tak ako je to na tom obrazku len na 2/2.1.
no ale v asio driveri v aplikacii , by si mal vidiet vsetky vystupy a moznost do nich routovat .. na starych creativoch to tak bolo ..
-
tak neviem ako to je na starych creativoch, ja som to teraz cele znovu skusal, aby som si bol na 100% isty ,ze to nejde a je to tak. Vo virtual dj sice je nastavenie 4/4.1, lenze ono to hodim na center alebo rear a hraje stale, len v zelenom vystupe. Ako nechapem preco, ale tamtie vystupy vobec nejdu, a nie su zmutovane, som to vsade kontroloval. vobec ich to nepouziva. V tom ovladaci pri case na panely uloh mi tie vystupy ani neukaze medzi playback devices. No a inak mi to neslo ani na integrovanej zvukovke este ked som mal starsi pc, tam boli tiez take vystupy, a robilo to to iste, aj mojmu bratrancovi to na integrovanej karte v pc nejde. Takze myslim, ze oni tam tie vystupy dali, len preto, aby tam boli
. A dalsia vec je, ze tie surround kanaly su robene specificky na sub, center, alebo rear a tam sa da asi poslat len urcite frekcencne pasmo prislusne tomu ktoremu repraku. To aj na vezi mam tak, ze su tam zadne aj center a do nich ide zvuk specificky upraveny pre ten dany repro vystup v surrounde. Takze tam asi sa to ani vobec neda tak poslat na tej creative do surround vystupu ako do toho zeleneho klasickeho. Aspon ja tomu tak rozumiem. Ale bolo by pre mna dobre, keby to tak islo, lebo by mi potom stacil len ten xenyx a hotovo. Akurat, ze to sekanie v fl studiu by som tym nevyriesil. A vdaka, ze si mi ten xenyx poradil, som nevedel ze aj take daco sa vyraba, to mi pomoze bez ohladu na to ako kartu budem pouzivat a ma to aj siroke moznosti pripojitelnosti.

Pozor, NI Audio2DJ nemá žádný vstup, jen 2x stereo výstup a zvuk má určitě podstatně lepší než levný mix Behringer - NI tyhle prevodniky používá i do svých top karet. Navíc má fyzické ovládání pro každy stereo výstup samostatně. Já jsem si tuhle zvukovku celkem oblíbil - solidní zvuk, stabilní ovladače, maĺá velikost, silné výstupy. Používám ji v podstatě podobně jako plánuje Imagine316 - hlavně na skládání, občasný DJing. Případné přepojování na domácí kino máš jednoduché - vytáhneš 1 stereo jack, zasuneš jeden stereo jack.MDudas píše:NI Tracktor Audio2 - je zariadenie presne pre takych DJ ako ty - jeden audio vstup cez USB a dva rovnocenne stereo vystupy - nic viac - minimalisticke zariadenie - vsetko, sa riesi cez soft. Za 100 EVRi ani gombik navyse. Osobne tipujem, ze uz aj toto ma o kus lepsi zvuk ako tvoj Behringer.
Fast Track 400 - samozrejme ma tiez 2x samostatny stereo vystupale za par EURi ma podstatne lepsiu vybavu - samostatny out na sluchadla, MIDI, 2 mikrofonne vstupy (mozno si ich oblubis len tak, pomimo DJ-ovania...
), dalsie vstupy na gitaru, SPDIF in/out ...
A navyse - fyzicke OVLADANIE !!! Urcite lepsia volba po vsetkych strankach.
Fast Track 400 je určitě vybavenější, ale nevěřím že to využiješ, aspoň podle toho co píšeš.
-
no tak potom, uz co sa tyka tej zvukovky nemam viac co riesit, vezmem tu NI a hotovo. Ja k tomu kupim ten behringer xenyx control, takze, kable na dalsie pary repro alebo domace kino nebudem musiet prehadzovat, len ked to budem zapajat na ten dj mixpult.
Este by som bol rad, ak by ste mi povedali vas nazor na tie studiove monitory co som tu uvadzal, ze ktore z nich by boli najlepsie. Po tom co som cital na inych forach a recenziach, by som sa priklonil najviac k A7X, ale niektory zas tvrdia, ze na elektroniku su lepsie vxt6, tak neviem. O tych Fostex NX5A a Behringer B3031A som toho vela nenasiel, ale videl som, na viacerych videach a obrazkoch ze ich maju v studiach, preto ma zaujali.
Este by som bol rad, ak by ste mi povedali vas nazor na tie studiove monitory co som tu uvadzal, ze ktore z nich by boli najlepsie. Po tom co som cital na inych forach a recenziach, by som sa priklonil najviac k A7X, ale niektory zas tvrdia, ze na elektroniku su lepsie vxt6, tak neviem. O tych Fostex NX5A a Behringer B3031A som toho vela nenasiel, ale videl som, na viacerych videach a obrazkoch ze ich maju v studiach, preto ma zaujali.
osobne keby som kupoval monitory tak by som nad nicim inym ako krk vxt neuvazoval... pocul som tie bedne a hraju neuveritelne ...
btw neexistuje nic take ako "bedne lepsie na elektroniku" a "bedne lepsie na jazz" a podobne.. ak ti toto bude niekto tvrdit rovno si ho zarad do skatulky "ten o tom nic nevie a len sa hra na profíka"
))
btw neexistuje nic take ako "bedne lepsie na elektroniku" a "bedne lepsie na jazz" a podobne.. ak ti toto bude niekto tvrdit rovno si ho zarad do skatulky "ten o tom nic nevie a len sa hra na profíka"

to je hlupost .. co sa tyka zvukovky su to 3 stereo pary uplne plnohodnotne .. to ze ich nevies vyuzit je bud problem , ze si to poriadne nenastavil alebo to creative zablokoval v asio ovladaci ..Imagine316 píše: A dalsia vec je, ze tie surround kanaly su robene specificky na sub, center, alebo rear a tam sa da asi poslat len urcite frekcencne pasmo prislusne tomu ktoremu repraku.
hodil som do googlu "creative x-fi asio driver" a hned prvy link ukazuje ze by to malo fungovat ..

-
ved som pisal, ze mne to tak ukaze, to co mas na tom obrazku, ale ono to nevie tie vystupy pouzit. Skusal som to aj ked vo virtual dj mi pise ze ide na center lebo rear, tak hraje stale len ten zeleny vystup. Skusal som vsetky vystupy, ani jeden z tych troch dalsich nefunguje. Kasli uz na to, ja to uz neriesim. Kupim tu NI a hotovo. Creative nie je aj tak robena na produkciu, to len je tam taky mod music creation, ale to je vlastne len obycajna karta do pc na pocuvanie.
Len na tie monitory by som rad pocul viac nazorov. Myslite aj ostatny, ze krk vxt6 su v cene do 1000E za par najlepsie?
Len na tie monitory by som rad pocul viac nazorov. Myslite aj ostatny, ze krk vxt6 su v cene do 1000E za par najlepsie?
a nastavil si vo Virtual DJ - ASIO driver ? v nom si vybral ten rear vystup ? kludne kup NI ..
VXT6 som pocul .. su fakt dobre .. behringer neber .. ostatne som nepocul ..
VXT6 som pocul .. su fakt dobre .. behringer neber .. ostatne som nepocul ..
monitory by som skor bral Adamy A7x alebo napr. starsie Event ASP8 tie su vyborne
-
[quote="Pytkin"]a nastavil si vo Virtual DJ - ASIO driver ? v nom si vybral ten rear vystup ? kludne kup NI ..
skusal som aj asio, ale cez neho mi tie vystupy vobec nezobrazuje. Ani cez creative asio ani cez asio4all.
Na tie monitory ma kazdy trochu iny nazor, tak sa asi budem musiet rozhodnut sam, Event ASP8 stoja vyse 600E za kus (aspon co som nasiel), to uz je vela, a 8 palcove bedne nesu pre mna asi vhodne, kedze to nemozem dat od steny dalej ako 50cm a prava bedna bude este aj blizko rohu. Inak mi to v tej izbe nevyjde. To by som to musel dat do stredu miestnosti a teoreticky by som to tak mohol dat, ale je to hlupost, lebo by mi to dost prekazalo.
Rozmery miestnosti su 5m dlzka 4,5m sirka a 2,5m vyska, co nie je az tak malo, ale to umiestnenie je ovplyvnene umiestenim dveri aj okien. Planujem tam dat nejake akusticke materialy, ale na to nemam peniaze, aby som s tym zatrepal celu stenu. Asi sa budem rozhodovat len medzi Krk vxt6 a Adam a7x.
skusal som aj asio, ale cez neho mi tie vystupy vobec nezobrazuje. Ani cez creative asio ani cez asio4all.
Na tie monitory ma kazdy trochu iny nazor, tak sa asi budem musiet rozhodnut sam, Event ASP8 stoja vyse 600E za kus (aspon co som nasiel), to uz je vela, a 8 palcove bedne nesu pre mna asi vhodne, kedze to nemozem dat od steny dalej ako 50cm a prava bedna bude este aj blizko rohu. Inak mi to v tej izbe nevyjde. To by som to musel dat do stredu miestnosti a teoreticky by som to tak mohol dat, ale je to hlupost, lebo by mi to dost prekazalo.
Rozmery miestnosti su 5m dlzka 4,5m sirka a 2,5m vyska, co nie je az tak malo, ale to umiestnenie je ovplyvnene umiestenim dveri aj okien. Planujem tam dat nejake akusticke materialy, ale na to nemam peniaze, aby som s tym zatrepal celu stenu. Asi sa budem rozhodovat len medzi Krk vxt6 a Adam a7x.
Odo mna uz len posledne k tejto teme:
Nema ta karta nahodou nejaku tu "velice inteligentnu" detekciu fyzicky zapojenych reproduktorov ? (akoze ked tam realne nemas strcene zariadenie, tak prislusny out sa "vypne")
Inak na ucel co chces, je Creative uplne dostacujuca - takyto DJ-ing neni ovela narocnejsi ako obycajne pocuvanie hudby.... Akurat Ti idu 2 audio prudy namiesto 1, a k tomu nejaka analyza tempa a hlasitosti. Takych veci musi dnesny comp s beznou Creative zvladnut 10 naraz bez sekania.
Novsie Creative podla mna vobec nie su blbe - maju velmi vela funkcionality. Zial, maju polo-blbe drivery a okradnuty D/A a A/D hardware. Mne jedna Audigy Platinum odpalila 2 sluchadiel, nez som zistil, ze aj pri uplne stiahnutom volume dava lupance ako prasa....
Nema ta karta nahodou nejaku tu "velice inteligentnu" detekciu fyzicky zapojenych reproduktorov ? (akoze ked tam realne nemas strcene zariadenie, tak prislusny out sa "vypne")
Inak na ucel co chces, je Creative uplne dostacujuca - takyto DJ-ing neni ovela narocnejsi ako obycajne pocuvanie hudby.... Akurat Ti idu 2 audio prudy namiesto 1, a k tomu nejaka analyza tempa a hlasitosti. Takych veci musi dnesny comp s beznou Creative zvladnut 10 naraz bez sekania.
Novsie Creative podla mna vobec nie su blbe - maju velmi vela funkcionality. Zial, maju polo-blbe drivery a okradnuty D/A a A/D hardware. Mne jedna Audigy Platinum odpalila 2 sluchadiel, nez som zistil, ze aj pri uplne stiahnutom volume dava lupance ako prasa....