Mr. Telephone - bassline (reklama, film, atd...)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
hubert

Re: Mr. Telephone - bassline (reklama, film, atd...)

Příspěvek od hubert »

Dano: od tohu su fora....ze sa na nich hlavne "tlacha"....nikde nie je napisane ze kazdy kto chce pisat na forum musi aj vesat tracky....takze o nejakom nepomere by som nehovoril...A ono aj to vesanie/nevesanie trackov vypoveda co to o niektorych ludoch. Niekto sem nezavesi track hoci viem ze robi kvalitnu hudbu a nemusel by sa hambit....a niekto iny sem zavesi chujovinu na urovni jedneho paternu zo samohrajky x krat zopakovaneho a tvari sa ze "zjedol hudbu".. nechcem posudzovat co z toho je lepsie alebo zdravsie....ale ked ma clovek sklon a teraz to prezeniem k "exhibicionizmu" ze ma gule na to ze svoje diela zverejni,tak si musi byt sam sebou isty ze je to fakt dobre...alebo ze je to zle a ocakava teda nejaku kritiku a radu....aj jedno aj druhe je v poriadku....toto o com debtujeme v tomto vlakne v poriadku nie je....myslim co sa tyka autorovho pristupu...

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Dano: Tak za me mam svoji tvorbu v podpisu, moje prace je slyset denne na radiu Kiss Jižní Čechy (kompletni "grafika" (jingely, proma) + tak 50 procent reklam, na kterejch se podilim i textove). V tomhle byznysu jsem na plny uvazek pres tri roky, hudbe se venuju cca 15 let, takze to co tu jsem tu psal neni zadny kecani o necem co neumim nebo co neznam. Co bys chtel vic?.:-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Citam to tu tych par dni, nemam dojem, ze by niekto niekoho sepalil... Postavim sa do radu s tymi co suhlasia s tym co tu bolo napisane. Je fuk ci je to hudba, ekonomika, manazerstvo, pravo alebo iny biznis, je to biznis, ked nemas gule, nevies sa odosobnit, nemas sancu.
Trocha ma mrzi, ze teraz asi bassline dostal "nalepku".
"Who dares wins"

dano

Příspěvek od dano »

Ivo píše:
dano píše:
a este jedna dolezita vec - kolko ludi zo vsetkych uzivatelov fora sem dava svoje tracky? 1%? mozno ani to. a oproti tomu, kolki maju ten najodbornejsi nazor na cokolvek? ocividne vsetci. trochu nepomer nie?
Ano, v tom to taky je ... V případech opravdu nesmlouvavých hlasitých jednoznačných kritiků nepřipouštějících žádný kompromis pohledu na věc by nebylo od věci, aby byly k poslechu i jejich tracky apod. Ona pak ta kritika začne mít i svou váhu, pokud i vlastní plody kritiků mají svou váhu ... (a naopak). U některých by si člověk podle rétoriky myslel že jsou autory mnohonásobných Grammy tracků, několika nejlepších webů na světě (s Nobelovou cenou v oboru) atd. atd :) (třeba to tak je ...)
uplny suhlas Ivo!
Oxyygen píše:Dano: Tak za me mam svoji tvorbu v podpisu, moje prace je slyset denne na radiu Kiss Jižní Čechy (kompletni "grafika" (jingely, proma) + tak 50 procent reklam, na kterejch se podilim i textove). V tomhle byznysu jsem na plny uvazek pres tri roky, hudbe se venuju cca 15 let, takze to co tu jsem tu psal neni zadny kecani o necem co neumim nebo co neznam. Co bys chtel vic?.:-)
ved o tebe som ani nehovoril ked som spominal ludi co sem nic svoje nikdy nedali :-) to bolo skor zovseobecnenie ze ako to tu funguje...
Naposledy upravil(a) dano dne 08 lis 2012 15:32, celkem upraveno 4 x.

badkick

Příspěvek od badkick »

mne by bolo divne, keby ma moje okolie len chvalilo. je to potom uprimne? a je to v konecom dosledku pre cloveka dobre? myslim si, ze nie. oxygen ma nejaky svoj nazor a prezentoval ho (mozno trochu drsne a otvorene, no slusne). niekto iny ma iny nazor. Je to uz na cloveku, ci si z kritiky zoberie nieco pozitivne alebo nie. A uz niekolkokrat tu bola bola spominana sebareflexia.
dielo bolo v uvode prezentovane autorom ako (obsahovo) finalne s komerc. potencialom, co nastavilo fakt vysoku latku. od toho sa odvijali dalsie reakcie, resp. hodnotenie.
nemyslim si vsak, ze by sa ludia, ktorí to chcú, kvoli tomu bali alebo hanbili prezentovat svoje veci tu na fore. tu si myslim, ze cloveku dost ludi aspon nieco k tvorbe napise / obcas poradi, na inych forach to nie je pravidlom.
Naposledy upravil(a) badkick dne 08 lis 2012 16:13, celkem upraveno 6 x.

dano

Příspěvek od dano »

ocividne je to cele vecou nazoru a nezhodneme sa na vsetkom, co ale vobec nevadi. uz sa tocime v kruhu trochu, tak vsetkym pekny den prajem este a Bassline dalej na sebe makaj a hlavne maj z toho radost.

ave :D

badkick

Příspěvek od badkick »

dano píše:a este jedna dolezita vec - kolko ludi zo vsetkych uzivatelov fora sem dava svoje tracky? 1%? mozno ani to. a oproti tomu, kolki maju ten najodbornejsi nazor na cokolvek? ocividne vsetci. trochu nepomer nie?
inak ja si nemyslim, ze by pravo vyjadrit nazor muselo byt podlozene vlastnou tvorbou. Samozrejme, ze ak dotycny nejaku tvorbu prezentuje, moze to zvysit (alebo naopak znizit) vahu jeho hodnotenia. Stale si predsa mozes povedat, ze tvoj nazor (alebo nazor niekoho, koho respektujes) je najdolezitejsi a nech si kazdy hovori co chce. Len potom velmi nevidim dovod pytat feedback.

dendy

Příspěvek od dendy »

Oxyygen píše:Proč se tady furt nepripouští myšlenka, že všechno se naučit nedá a neni to jen o tom, že člověk bude dřít = dosáhne kýženýho výsledku.

Takhle to přece v životě nechodí. Každej máme vlohy na něco jinýho a uspesni jsou ti ,co je odhalili spravne.
bla bla talent... cim som starsi tym mam viac pocit ze onen bajny talent sa silne precenuje... stale viac si myslim ze je to proste o schopnpsti dostatocne tvrdo a cielavedomo na sebe pracovat a ucit sa.. akoze teraz ma mozno niektori ukamenujete ale 99% dnesnej hudby je proste o tom ze sa dostatocne presne a striktne drzat urcitych pravidiel, postupov, zasad... a to su vsetko veci co sa daju naucit..

talentovany ludia boli beethoven, mozart.. talentovanych ludi sa narodi tak niekolko za 100 rokov... cely zvysok je proste o tom kto ako dostatocne na sebe maka, ma konkretnu viziu, uci sa ...

nehrajme sa tu na tych talentovanych a tych bez talentu - je to hlupost proste... spravit komercnu pecku, kvalitnu vec do reklamy - na to netreba ZIADNY talent... Spravit sucasne znejuci progresivny track - davka potrebneho talentu = 0... jedine co je potrebne mat do dostatocnej hlbky a detailov nastudovane pravidla a zasady daneho zanru a hotovo - potom uz to ide ako po masle...

jedine co clovek potrebuje je mat jasny ciel a dostatok vytrvalosti.. ak toto ma, dokaze prakticky cokolvek... talent je rozpravka...

dendy

Příspěvek od dendy »

bassline a teraz ti poviem v com je skutocne tcoj problem pretoze uz sa nevladzem divat na tie mudre rady co tu dostavas...

ty nevies co vlastne chces... ty robis muziku aka sa ti paci (alebo si myslis ze sa ti paci) a potom ked ju mas hotovu hladas pre nu uplatnenie, posobisko, publikum..

ak hladas uspech, uznanie, urcitu formu uplatnenia pre svoju hudbu, ides na to zle, zo zleho konca... vyber si najprv posobisko, publikum, uplatnenie... vyber si komu chces svoju hubu poskytnut... potom si poriadne detailne nastuduj pravidla a zasady hudby ktoru tvoj cielovy "zakaznik" akceptuje... dostan tie pravidla o hlavy, do krvi, aby si ich proste citil.. a potom rob hudbu podla tychto pravidiel... za udni na to co sa paci tebe (uprimne a na rovinu - to co tvoris teraz je naozaj hudba ktorou dnes prakticky nikoho nezaujemes a ziadne seriozne komercne vyuzitie pre nu nenajdes - to je fakt) a uspech ti garantujem...

alebo sa na to vykasli a rob si hudbu nadalej taku ako sa ti paci (co je tiez spravny pristup - sam som to tak vzdy robil) - ale potom necakaj a nesnaz da ziskat uznanie alebo uplatnenie u "zakaznikov" (pod zakaznikom myslim posluchaca) ktori proste akceptuju hudbu uplne inu... mozno najdes malu fakt limitovanu komunitu ludi ktorych oslovis - ale to ber len ako statisticku odchylku... rob to pre seba, pre svoje potesenie... potom ale veci ako komercne vyuzitie, ochranu autorskych prav a podobne naozaj neries - je to zbytocna strata energie a casu

dano

Příspěvek od dano »

dendy píše:bla bla talent... cim som starsi tym mam viac pocit ze onen bajny talent sa silne precenuje... stale viac si myslim ze je to proste o schopnpsti dostatocne tvrdo a cielavedomo na sebe pracovat a ucit sa.. akoze teraz ma mozno niektori ukamenujete ale 99% dnesnej hudby je proste o tom ze sa dostatocne presne a striktne drzat urcitych pravidiel, postupov, zasad... a to su vsetko veci co sa daju naucit..
talentovany ludia boli beethoven, mozart.. talentovanych ludi sa narodi tak niekolko za 100 rokov... cely zvysok je proste o tom kto ako dostatocne na sebe maka, ma konkretnu viziu, uci sa ...
nehrajme sa tu na tych talentovanych a tych bez talentu - je to hlupost proste... spravit komercnu pecku, kvalitnu vec do reklamy - na to netreba ZIADNY talent... Spravit sucasne znejuci progresivny track - davka potrebneho talentu = 0... jedine co je potrebne mat do dostatocnej hlbky a detailov nastudovane pravidla a zasady daneho zanru a hotovo - potom uz to ide ako po masle...
jedine co clovek potrebuje je mat jasny ciel a dostatok vytrvalosti.. ak toto ma, dokaze prakticky cokolvek... talent je rozpravka...
suhlasim uplne.. kopec naozajstnych makacov co v hudbe nieco dosiahli sa vyjadrilo, ze talent ma len minimalny podiel na ich uspechu a uplne gro je tvrda praca. poznam vela ludi, ktori sice maju talent ale to je asi tak vsetko a v skutocnosti su to len sikovni hochstapleri. a poznam aj zopar takych, co sa tym prvym sice talentom nevyrovnaju, ale tvrdou drinou sa dostali strasne daleko... a urcite pocas toho procesu narazili na odbornikov, co ich zatracovali a smiali sa im... a potom sa dosmiali...

hlavne sa tu nehrajme na to, ze dokazeme posudit kto ma nejaky talent a kto ho nema len preto ze sme si niekedy v zivote prdli do mikrofonu hlasnejsie a pred vacsim publikom ako ten druhy...
dendy píše:bassline a teraz ti poviem v com je skutocne tcoj problem pretoze uz sa nevladzem divat na tie mudre rady co tu dostavas...
ty nevies co vlastne chces... ty robis muziku aka sa ti paci (alebo si myslis ze sa ti paci) a potom ked ju mas hotovu hladas pre nu uplatnenie, posobisko, publikum..
ak hladas uspech, uznanie, urcitu formu uplatnenia pre svoju hudbu, ides na to zle, zo zleho konca... vyber si najprv posobisko, publikum, uplatnenie... vyber si komu chces svoju hubu poskytnut... potom si poriadne detailne nastuduj pravidla a zasady hudby ktoru tvoj cielovy "zakaznik" akceptuje... dostan tie pravidla o hlavy, do krvi, aby si ich proste citil.. a potom rob hudbu podla tychto pravidiel... za udni na to co sa paci tebe (uprimne a na rovinu - to co tvoris teraz je naozaj hudba ktorou dnes prakticky nikoho nezaujemes a ziadne seriozne komercne vyuzitie pre nu nenajdes - to je fakt) a uspech ti garantujem...
alebo sa na to vykasli a rob si hudbu nadalej taku ako sa ti paci (co je tiez spravny pristup - sam som to tak vzdy robil) - ale potom necakaj a nesnaz da ziskat uznanie alebo uplatnenie u "zakaznikov" (pod zakaznikom myslim posluchaca) ktori proste akceptuju hudbu uplne inu... mozno najdes malu fakt limitovanu komunitu ludi ktorych oslovis - ale to ber len ako statisticku odchylku... rob to pre seba, pre svoje potesenie... potom ale veci ako komercne vyuzitie, ochranu autorskych prav a podobne naozaj neries - je to zbytocna strata energie a casu
tymto by som celu temu kludne ukoncil a zamkol. skvele napisane a zhrnute Dendy!
Naposledy upravil(a) dano dne 08 lis 2012 20:19, celkem upraveno 1 x.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

a co jste vymakali vy borci bez talentu? ze jste na stejnej urovni jako lidi co ve svetove hudbe showbyznysu neco dokazali? tady se koukam zaklada klub lidi s pokrivenou hodnotou sebereflexe. :-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

tony9

Příspěvek od tony9 »

No já bych to řekl takto. Viz odkaz http://www.vaclav-hudecek.cz

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ja by som len k tejto teme dodal:

"Člověk, který má v padesáti stejný pohled na svět jako ve dvaceti, promarnil 30 let života." (Muhammad Ali)

dendy

Příspěvek od dendy »

Oxyygen píše:a co jste vymakali vy borci bez talentu? ze jste na stejnej urovni jako lidi co ve svetove hudbe showbyznysu neco dokazali? tady se koukam zaklada klub lidi s pokrivenou hodnotou sebereflexe. :-)
boze ty mi niekedy pripadas fakt ako pribrzdeny ... nikto sa tu nedava na rovnaku uroven ako ludia co nieco dokazali v showbyze... ja len hovorin ze to co dokazali dokazali koli tomu ze mali viziu , jasny ciel a ostatok energie ist za svojou predstavou...

budem konkretny - co sa tyka mna - v psytrance som nikdy nic zasadne nedokazal proste preto ze som tomu nevenoval dostatok energie a cielavedomosti - vzdy to pre mna bola len okrajova zabava

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja bych k tomu spis doplnil, ze u nekoho muze talent suplovat intelekt.

Odpovědět