Akai MPC 1000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 13 bře 2008 22:30

43 mpc1000 ma od verzie 2.11 akaiovskeho sw slicovanie v sebe stadardne a duplom podstatne inteligentnejsi a lepsi sliceing v sw od toho japonca.
Ono toto vobec nema nic spolocne s hiphopom, nemyslim si ze je mpc cisto hiphopova zalezitost.. i ked ho sam na to pouzivam, ale myslim ze sa k tomu vyjadrili aj chalani ktori prave robia inu hudbu.
Co je fakt.. tak mne osobne chvilu trvalo kym som pochopil pracu na mpc.. mozno to je Tvoj problem, ze si mal naneho malo casu a nestihol si sa s nim skamaratit.. :)

Uživatelský avatar
Yogi
Příspěvky: 94
Registrován: 19 lis 2002 22:16

MPC

Příspěvek od Yogi » 14 bře 2008 10:43

Ja mam teda jenom MPC500, ale uz i z neho jsem hotovej. Byla to idelani volba pro zivy hrani Yogi Rulez, ale navic i super vec pro skladani tady v Praze, kde pracuju a nemam komp se vsi svoji vyzbroji.

Dlouho me trapilo to, ze nechci aby kapela hrala na 1,2,3 ENTER podle metra sequenceru. Tak proste poustim samply a max. obcas pattern rucne, rucne efektuju, proste zabava, sedi to s kapelou - kdyz zpomali kapela, zpomalim i ja... Mam tam cely 2GB prostory na "offline" samply, tracky ... a dokoupenou 128MB RAMku na live hrani.

Na sekvencovani je to vyborne vychytany, hratky se samplama jsou intuitivni a rychle, jakakoliv editaci pokud se s tim clovek szije je prirozena a prace jde pekne od ruky. Neni nad to na zkousce s kapelou neco hned strihnout, pozmenit, naechovat podle kapely a nalady... A MPC1000 je pocitam jeste dal.

PS: A rozhodne nedelam hiphop, spis downtempo, nujazz, ambient a tak...

Uživatelský avatar
Yogi
Příspěvky: 94
Registrován: 19 lis 2002 22:16

FLAPS

Příspěvek od Yogi » 14 bře 2008 10:44

BTW, Flaps znam uz docela par let a kdysi se mi nejaky pecky libily. Koukam na web, jazz funk hiphop music - fiha. Neco poslechnu doma ;)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 16 bře 2008 03:58

Venti píše:...Ono toto vobec nema nic spolocne s hiphopom, nemyslim si ze je mpc cisto hiphopova zalezitost.. i ked ho sam na to pouzivam, ale myslim ze sa k tomu vyjadrili aj chalani ktori prave robia inu hudbu.
......, ze si mal naneho malo casu a nestihol si sa s nim skamaratit.. :)
HipHop je jeden z mala stylu, ktery moc nemusim(i kdyz cas vsechno proveri :)), ale MPC je pouzitelny univerzalne. Do breakbeatu mi prijde MPC uplne zakladni vec, bez ktere se clovek jen trapi. To co tady bylo receno o MPC vs. KaossPad (obe veci mam), tak srovnavat se to da, ale kaoss pad je efektak s minimalni moznosti editace. Jednou stranou se do nej musi neco poustet a druhou leze efektovany signal pevne nastavenych efektu, ktery maji jedinou vyhodu ze se daji jednim prstem realtime modulovat dva. Moznost samplovani je u KP zanedbatelna a editace samplu nulova. Jeste v jedne veci je rozdil - zvuk: Akai - prijemny tlusty sound. KP - studeny spatne michatelny zvuk.

nez jsem koupil MPC, dlouho jsem meditoval nad tim jak docilit spravneho zvuku bicich do breakbeatu. Dlouhe hodiny se hledaly na netu samply, ktere stejne nikdy poradne nehraly. U MPC mi behem dvaceti minut doslo, ze staci navrstvit DNB nebo electro samply s hiphopovyma a pak pomoci slideru chvilku vychytavat pitchshift. To je cele.

Po dvou jednoduchych konverzich to vezme i REX fajly,... btw par dnu je venku release nove verze Recycle.

Jeste takovy dalsi dobry zjisteni pro me bylo, ze bici z MPC si dobre rozumi s Mackie DFX mixem. Jeho dvoupasmove korekce presne pasuji ke zvuku bicich co leze z MPC a jeho plasticnost jeste vic nafouknou do 3D prostoru.

Zatim me tenhle Akai MPC 1000 hodne bavi.

btw tahle RAMka a CF karta bez problemu funguji: http://cgi.ebay.com/128-MB-MEMORY-2-GB- ... dZViewItem

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 17 bře 2008 21:59

mpc1000 je prostě skvělej........až na to to děsný stříbrný modulační kolečko - to by se asi hodně zvedla cena,kdyby tam daly něco masivnějšího něco jako má S5000...:-)).......měl sem MPC60 a zkoušel MPC2000 a tenle kousek si vzal to dobrý z obou a má ještě víc možností.....ale myslim,že jeho vlastnosti docení hlavně ti co chtěj hrát v kapele a koncertovat....
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII

rubby
Příspěvky: 5
Registrován: 17 srp 2008 20:47

Příspěvek od rubby » 17 zář 2008 20:27

zdravim,mohl by mi někdo poradit jak ukládat věci v mpc 1000 aby při na loadovaní vše fungovalo jak má.dík

emah

Příspěvek od emah » 17 zář 2008 21:59

rubby píše:zdravim,mohl by mi někdo poradit jak ukládat věci v mpc 1000 aby při na loadovaní vše fungovalo jak má.dík
save:ENTIRE MEMORY

rubby
Příspěvky: 5
Registrován: 17 srp 2008 20:47

Příspěvek od rubby » 21 zář 2008 20:01

mám keyboard 49e můžu ho k mpc 1000 připojit přes usb nebo nebo jen přes midi?dík

emah

Příspěvek od emah » 22 zář 2008 00:29

midi

rubby
Příspěvky: 5
Registrován: 17 srp 2008 20:47

Příspěvek od rubby » 02 říj 2008 18:23

jak se dá v mpc 1000 upravovat beat podle akapely?dík

emah

Příspěvek od emah » 02 říj 2008 19:27

neviem ako si to myslel, ale ked mas dlhy sampel akapely, rozstrihaj si ho a napasuj na svoj beat... ak by si to chcel popr. zrychlit/spomalit, tak si zisti orig.tempo a v akai pouzi na tie akapela sample timestretching na tvoje zvolene tempo...
tak mi to nejako dava vyznam, tak to robievam aspon ja..

rubby
Příspěvky: 5
Registrován: 17 srp 2008 20:47

Příspěvek od rubby » 03 říj 2008 15:48

pro emah :dalo by se s tebou pokecat na icq ? dík

Uživatelský avatar
romano
Příspěvky: 37
Registrován: 02 pro 2005 19:02

Re: Akai MPC 1000

Příspěvek od romano » 16 črc 2009 05:02

Zdravim,

stale zkousim ruzne moznosti, ale take stale nemohu dojit na to, kde je chyba. Proto jsem vyhledal toto forum s prosbou o radu.

Pracuji na Akai MPC-1000, JJ-OS1.
Zkopiroval jsem si Track z jedne Sequence do druhe, kde mam jiz Track s bicima. Kdyz tento novy Track prehravam s tema bicima, tak se mi jine samply synthovych smycek zkrati nebo jine dlouhe samply se sami vypnou v ruznych delkach. Kdyz prehravam jenom jeden z Tracku tato situace nenastane.

Tak jsem behem tohoto psani prisel na to ze to ovlivnuje nastaveni programu na POLY, pri monu se to nedeje, ale zase to nezni. Da se ta polyfonie nejak upravovat? Proc treba nahrany sampl cinelu na druhem taktu se zkrati na ctvrtem zni cely pak zase cely a zase zkraceny a basova smycka zahraje jen do pulky... /tak nejak podobne :roll: /proste bor..el...
Kde delam chybu?

R.

innuo woto
Příspěvky: 13
Registrován: 02 zář 2008 21:40

Re: Akai MPC 1000

Příspěvek od innuo woto » 16 črc 2009 06:58

todle se mi taky stava..nekde sem se docetl,ze to je tim ,ze mpc1000 ma malo hlasu a kdyz se pres sebe vrstvi moc zvuku,tak to timdle zpusobem nezvlada,ale jaky reseni to sem nikde nevycetl...
romano píše:Zdravim,

stale zkousim ruzne moznosti, ale take stale nemohu dojit na to, kde je chyba. Proto jsem vyhledal toto forum s prosbou o radu.

Pracuji na Akai MPC-1000, JJ-OS1.
Zkopiroval jsem si Track z jedne Sequence do druhe, kde mam jiz Track s bicima. Kdyz tento novy Track prehravam s tema bicima, tak se mi jine samply synthovych smycek zkrati nebo jine dlouhe samply se sami vypnou v ruznych delkach. Kdyz prehravam jenom jeden z Tracku tato situace nenastane.

Tak jsem behem tohoto psani prisel na to ze to ovlivnuje nastaveni programu na POLY, pri monu se to nedeje, ale zase to nezni. Da se ta polyfonie nejak upravovat? Proc treba nahrany sampl cinelu na druhem taktu se zkrati na ctvrtem zni cely pak zase cely a zase zkraceny a basova smycka zahraje jen do pulky... /tak nejak podobne :roll: /proste bor..el...
Kde delam chybu?

R.

frenk
Příspěvky: 1
Registrován: 02 říj 2009 21:36

Re: Akai MPC 1000

Příspěvek od frenk » 02 říj 2009 21:41

co vsechno potrebuje abych nahral beat z mpc1000 do pc staci jen usb...dik za odpoved

Odpovědět