Venti píše:...Ono toto vobec nema nic spolocne s hiphopom, nemyslim si ze je mpc cisto hiphopova zalezitost.. i ked ho sam na to pouzivam, ale myslim ze sa k tomu vyjadrili aj chalani ktori prave robia inu hudbu.
......, ze si mal naneho malo casu a nestihol si sa s nim skamaratit..

HipHop je jeden z mala stylu, ktery moc nemusim(i kdyz cas vsechno proveri

), ale MPC je pouzitelny univerzalne. Do breakbeatu mi prijde MPC uplne zakladni vec, bez ktere se clovek jen trapi. To co tady bylo receno o MPC vs. KaossPad (obe veci mam), tak srovnavat se to da, ale
kaoss pad je efektak s minimalni moznosti editace. Jednou stranou se do nej musi neco poustet a druhou leze efektovany signal pevne nastavenych efektu, ktery maji jedinou vyhodu ze se daji jednim prstem realtime modulovat dva. Moznost samplovani je u KP zanedbatelna a editace samplu nulova. Jeste v jedne veci je rozdil - zvuk: Akai - prijemny tlusty sound. KP - studeny spatne michatelny zvuk.
nez jsem koupil MPC, dlouho jsem meditoval nad tim jak docilit spravneho zvuku bicich do breakbeatu. Dlouhe hodiny se hledaly na netu samply, ktere stejne nikdy poradne nehraly. U MPC mi behem dvaceti minut doslo, ze staci navrstvit DNB nebo electro samply s hiphopovyma a pak pomoci slideru chvilku vychytavat pitchshift. To je cele.
Po dvou jednoduchych konverzich to vezme i REX fajly,... btw par dnu je venku release nove verze Recycle.
Jeste takovy dalsi dobry zjisteni pro me bylo, ze bici z MPC si dobre rozumi s Mackie DFX mixem. Jeho dvoupasmove korekce presne pasuji ke zvuku bicich co leze z MPC a jeho plasticnost jeste vic nafouknou do 3D prostoru.
Zatim me tenhle Akai MPC 1000 hodne bavi.
btw tahle RAMka a CF karta bez problemu funguji:
http://cgi.ebay.com/128-MB-MEMORY-2-GB- ... dZViewItem