AKAI MPC 2000XL

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
H3D
Příspěvky: 2
Registrován: 01 říj 2005 12:46

AKAI MPC 2000XL

Příspěvek od H3D » 20 říj 2005 12:50

Zdarec, zajimalo by me jestli nekdo ma zkusenosti s Akai MPC 2000xl?? Uvazuju o koupi, jen kde a jak... Doporuceni ohledne kvality zvuku, prace atd... Popripade, rozdil mezi 1000, 2000, 2000XL....

Dix

tomasEXetien
Příspěvky: 41
Registrován: 15 bře 2004 18:30

Příspěvek od tomasEXetien » 20 říj 2005 14:09

V hrubych obrysech jsou ty masinky stejny, kvalitou zvuku a praci se sekvencerem. lisi se vybavou, tj. vystupy, efekty, ktery jsou v zakladni vybave. Softwarove je tam haluzi vic, uplne pekne neprobiha otvirani souboru v ruznejch typech MPCcek. Nejsou 100% kompaktabilmi, ale neni az takova halucinace, da se s tim zit. Doporucuju prohledat http://www.mpc2000xl.com/

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 20 říj 2005 14:28

2000 a 2000xl jsou zvukove prakticky shodny, takze zalezi spis, kolik do toho chces dat penez. Je treba vzit v uvahu, ze 2000 nepodporuje slozky a budes muset zit s externi zipkou, neumi timestretching, zbytek jsou snad drobnosti (ale treba timestretching je stejne lepsi v pocitaci). 1000 na vlastni usi neznam, lidi si ale obcas stezujou, ze ty pady dycky nefungujou, jak maj. Ale zase se tam kazdej ten pad meni jednotlive. 1000 se ted z druhy ruky prodavaj docela za malo (posledni, co se na ebay prodaly, byly kolem 350-370 liber) a mas efekty a vystupy (stereto+4) v zakladni, o flash karte nemluve. Ale zase uz to pak neotevres v tech starsich MPC. Pokud by te zajimalo neco konkretniho a ja to vedel, klidne se ptej.

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 20 říj 2005 14:46

Zapomnel jsem napsat, ze za 2000xl i 2000 nejspis zaplatis o neco vic - na druhou stranu se i po letech jejich cena drzi vysoko. Vzdycky koukam jak blazen, kdyz se v Americe prodavaj secondhandovy XL od 700 dolaru vejs...
Tolik, pokud jde o penize.

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 21 říj 2005 00:26

Ahoj vsichni, zdravim Etiena, jestli je to ten Etien, ktereho jsem znal :o myslim, ze toale je on. MPC 2000 XL mam doma mesic a musim rict, ze fakt bomba. Pokud to chces na Hip Hop, tak maximalni zalezitost, samozrejme, ze nejen na tenhle styl... Co jsem vysledoval, tak vetsina lidi ma MPC 2000 XL, do tisicovky se trochu prudi, pak dost lidi v Emerice ma 4000ku, to je ale jina cenova skupina. Zatim se v tom trochu placam, takze zasvecene neporeferuju. Spis se poptam... jinak se urcite zaregistruj na www.mpc-forums.com je tam hodne videoklipu, postupu, rad, navodu a spousta dalsich silenosti. :wink:

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 21 říj 2005 00:29

toolz píše:2000 a 2000xl jsou zvukove prakticky shodny, takze zalezi spis, kolik do toho chces dat penez. Je treba vzit v uvahu, ze 2000 nepodporuje slozky a budes muset zit s externi zipkou, neumi timestretching, zbytek jsou snad drobnosti (ale treba timestretching je stejne lepsi v pocitaci). 1000 na vlastni usi neznam, lidi si ale obcas stezujou, ze ty pady dycky nefungujou, jak maj. Ale zase se tam kazdej ten pad meni jednotlive. 1000 se ted z druhy ruky prodavaj docela za malo (posledni, co se na ebay prodaly, byly kolem 350-370 liber) a mas efekty a vystupy (stereto+4) v zakladni, o flash karte nemluve. Ale zase uz to pak neotevres v tech starsich MPC. Pokud by te zajimalo neco konkretniho a ja to vedel, klidne se ptej.
Mohl bych se Te zeptat, jak do MPC ladujes samply? Ja je nahravam pres vstup, bohuzel se tim ale ztraci kvalita, jsem v tom naprostej zacatecnik, takze tady budu trochu za pako, jsem ale na to zvyklej :) diky za odpoved

toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 21 říj 2005 01:59

smog píše:
toolz píše:2000 a 2000xl jsou zvukove prakticky shodny, takze zalezi spis, kolik do toho chces dat penez. Je treba vzit v uvahu, ze 2000 nepodporuje slozky a budes muset zit s externi zipkou, neumi timestretching, zbytek jsou snad drobnosti (ale treba timestretching je stejne lepsi v pocitaci). 1000 na vlastni usi neznam, lidi si ale obcas stezujou, ze ty pady dycky nefungujou, jak maj. Ale zase se tam kazdej ten pad meni jednotlive. 1000 se ted z druhy ruky prodavaj docela za malo (posledni, co se na ebay prodaly, byly kolem 350-370 liber) a mas efekty a vystupy (stereto+4) v zakladni, o flash karte nemluve. Ale zase uz to pak neotevres v tech starsich MPC. Pokud by te zajimalo neco konkretniho a ja to vedel, klidne se ptej.
Mohl bych se Te zeptat, jak do MPC ladujes samply? Ja je nahravam pres vstup, bohuzel se tim ale ztraci kvalita, jsem v tom naprostej zacatecnik, takze tady budu trochu za pako, jsem ale na to zvyklej :) diky za odpoved
Mam uvnitr interni ide zipku, k notebooku externi usb, takze kdyz chci presne uriznutej sampl, delam to takhle. Interni zipka se fakt vyplati, jeste modernejsi reseni pak je mozna ta ctecka flash karet, pro kterou upgradovali system prave letos... :-)

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 21 říj 2005 10:08

Super, diky. Mam to dost nevybavene. Musim kouknout co k tomu jeste dokoupit..
Ni Maschine, JBL LSR4326, Oktava 319, Shure SM7B, RME Fireface 400, Serato, Technics1200

H3D
Příspěvky: 2
Registrován: 01 říj 2005 12:46

Příspěvek od H3D » 21 říj 2005 17:08

Sem prave videl, ze jde ctecka dokoupit a primo doinstalovat.

http://www.mpc-forums.com/viewtopic.php?t=24363

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 27 říj 2005 13:23

toolz píše:
smog píše:
toolz píše:2000 a 2000xl jsou zvukove prakticky shodny, takze zalezi spis, kolik do toho chces dat penez. Je treba vzit v uvahu, ze 2000 nepodporuje slozky a budes muset zit s externi zipkou, neumi timestretching, zbytek jsou snad drobnosti (ale treba timestretching je stejne lepsi v pocitaci). 1000 na vlastni usi neznam, lidi si ale obcas stezujou, ze ty pady dycky nefungujou, jak maj. Ale zase se tam kazdej ten pad meni jednotlive. 1000 se ted z druhy ruky prodavaj docela za malo (posledni, co se na ebay prodaly, byly kolem 350-370 liber) a mas efekty a vystupy (stereto+4) v zakladni, o flash karte nemluve. Ale zase uz to pak neotevres v tech starsich MPC. Pokud by te zajimalo neco konkretniho a ja to vedel, klidne se ptej.
Mohl bych se Te zeptat, jak do MPC ladujes samply? Ja je nahravam pres vstup, bohuzel se tim ale ztraci kvalita, jsem v tom naprostej zacatecnik, takze tady budu trochu za pako, jsem ale na to zvyklej :) diky za odpoved
Mam uvnitr interni ide zipku, k notebooku externi usb, takze kdyz chci presne uriznutej sampl, delam to takhle. Interni zipka se fakt vyplati, jeste modernejsi reseni pak je mozna ta ctecka flash karet, pro kterou upgradovali system prave letos... :-)
Diky za radu, interni ZIP uz mam, bohuzel se mi nedari z ni do MPC dostat samply. Nejdriv mi doslo, ze je musim zmenit do formatu podporujici MPC, udelal jsem to a stejne nic. U vsech jsem videl, ze posilaji do MPC samply /tusim ze ve wav/ pres externi ZIP skrz SCSI, tu se mi povedlo zakoupit v jednom bazaru za skvelych 199 Kc, bohuzel nema 50 pin konektor, tudiz prusvih. Muzes mi prosim rict, kde udelali soudruzi chybu?
Diky :(

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 říj 2005 13:24

nekupil si zipku na lpt port? i taka sa robila (a vyzerala rovnako)

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 27 říj 2005 13:39

nevim presne co je to lpt port, jsou tam konektory ktery vypadaji jako scsi, maji tusim ale jen 20 pin : ((
Ni Maschine, JBL LSR4326, Oktava 319, Shure SM7B, RME Fireface 400, Serato, Technics1200

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 27 říj 2005 13:45


toolz
Příspěvky: 85
Registrován: 25 bře 2004 08:57

Příspěvek od toolz » 27 říj 2005 14:28

smog píše:
toolz píše:
smog píše:
Mohl bych se Te zeptat, jak do MPC ladujes samply? Ja je nahravam pres vstup, bohuzel se tim ale ztraci kvalita, jsem v tom naprostej zacatecnik, takze tady budu trochu za pako, jsem ale na to zvyklej :) diky za odpoved
Mam uvnitr interni ide zipku, k notebooku externi usb, takze kdyz chci presne uriznutej sampl, delam to takhle. Interni zipka se fakt vyplati, jeste modernejsi reseni pak je mozna ta ctecka flash karet, pro kterou upgradovali system prave letos... :-)
Diky za radu, interni ZIP uz mam, bohuzel se mi nedari z ni do MPC dostat samply. Nejdriv mi doslo, ze je musim zmenit do formatu podporujici MPC, udelal jsem to a stejne nic. U vsech jsem videl, ze posilaji do MPC samply /tusim ze ve wav/ pres externi ZIP skrz SCSI, tu se mi povedlo zakoupit v jednom bazaru za skvelych 199 Kc, bohuzel nema 50 pin konektor, tudiz prusvih. Muzes mi prosim rict, kde udelali soudruzi chybu?
Diky :(
Jsem ted trochu zmatenej. Mas v MPC interni zipku? A IDE, nebo SCSI?

Jinak to nevzdavej, pokud vim, tak externi SCSI zipky mivaly 25-pin konektor, tak jediny, co bys pak potreboval, je 25-pin to 50-pin kabel. Pokud bys mel mit nejakej problem ho sehnat, mozna doma i nejakej nepotrebnej mam. Pokud je ale ta externi zipka na paralelni port, tak to fungovat nebude. :(

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 27 říj 2005 17:47

pokial viem tak mpc2000 nema IDE....

Odpovědět