Balast z monitora
-
JurgenFaust
Re: Balast z monitora
Ahoj, tak až teraz som konečne odskúšal ten dibox (trošku to trvalo, mesiac mi to doručovali + výroba káblov atd...), a vyzerá to tak že asi budem potrebovať toho exorcistu... ten balast tam počuť snad ešte viac a dokonca zvuk je totálne odrezaný!! omg takéto problémy mám snaď len ja... 
si si sam robil kable? si si isty ze dobre?
-
JurgenFaust
Nie nerobil som ich ja, spomínal som, že nie som elektrikár ani nič podobné, dal som ich spraviť jednomu známemu.
edit: odskúšal som ich aj na inom zariadení, som si istý, že káble sú ok.
edit: odskúšal som ich aj na inom zariadení, som si istý, že káble sú ok.
-
JurgenFaust
Na tom diboxe žiadny prepínač neni...
-
JurgenFaust
No musím konštatovať, že ten ART DTI asi nebude bohviejaký izolátor, vela ludí piše, že to ich problém nevyriešilo a odporúčajú buď tento http://www.thomann.de/cz/ebtech_by_morl ... ator_2.htm alebo tento http://www.thomann.de/cz/palmer_pan_04.htm
ART DTI pouzivame a je vyborny .. je to klasicky transformatorovy oddelovac .. ak za nim ostal bordel , tak to neni zemny bordel ale bordel , ktory je realne uz v signale ..
-
JurgenFaust
Pytkin: keď si znovu prečítaš celú tému, tak sme zistili, že problém je zemniaca slučka, ktorá vznikla po pripojení nového uzemneného monitora, dokonca si mi to tušim povedal ty sám. A po druhé, jak si teda mám vysvetliť, že mi to po pripojení toho diboxu totálne odrezalo basy zo zvuku?
no .. tento dibox je trafak .. cize vstup vobec neni spojeny s vystupom .. cize ani zem neni spojena .. teda musi vyriesit tvoj problem so zemou .. ak sa to nevyriesilo , bude dakte problem .. zle si to zapojil .. dal si zle kable .. alebo ja neviem co .. musel by som byt pritom , aby som ti povedal konkretne ..
odrezane basy vo zvuku ..to vypada na nejakevyrušenie dvoch podobnych signalov...popiš aky kabel maš a kam to strkaš , lebo DI box ma XLR symetricky vystup , a ked to na vstupe nespravne spoji možno sa podobne- rovnake signaly vyrušia ..to sa hlavne prejavuje na basoch.JurgenFaust píše:. A po druhé, jak si teda mám vysvetliť, že mi to po pripojení toho diboxu totálne odrezalo basy zo zvuku?
kupit DI box bez GND lift pri probleme s brumom neni dobra volba
-
JurgenFaust
No nahral som ten problém na video... jazzym: prepájam to TRS jackmi, v tom videu je repro najprv zapojené priamo zo zvukovky, potom medzi to vložím ten dibox. Čo sa týka tých káblov, znovu opakujem - robil mi ich elektrikár, ktorý dokonca pracoval vo firme kde pájkoval káble, a okrem toho skúšal som ich aj na prepojenie klávesy - repro, sú 100% funkčné... Jak uvidíte, dibox ten balast znásobuje, a zvuk je skreslený, to už som ale nenahral, lebo myslím že cez ten mobilný foťák by to aj tak nemalo zmysel...
Tu je video:
Tu je video:
precital som si znova celu diskusiu .. nikde som nenasiel , aku zvukovku pouzivas .. pises ze mas MAC MINI .. ten predsa nema zem .. Takze to je cele je dost podivne .. pocitac neni uzemneny , takze zem na monitore by nemala vadit .. ten zaprdeny signal uz ide zo zvukovky .. dibox ho len znasobi .. zrejme pre to , ze na vstup privadzas nesymetricky signal , dibox ho zosymetrizuje , cize ma 2x taku uroven .. napis presne co pouzivas .. a ci to ma zem .. i ked ten balast co pocujem , to mi nepripada ako zemniaci hum ..