Balast z monitora

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1941
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Stan » 16 led 2014 23:36

:lol: Tak to je dobrý zářez. :lol:

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 29 bře 2014 00:05

Ahoj, tak až teraz som konečne odskúšal ten dibox (trošku to trvalo, mesiac mi to doručovali + výroba káblov atd...), a vyzerá to tak že asi budem potrebovať toho exorcistu... ten balast tam počuť snad ešte viac a dokonca zvuk je totálne odrezaný!! omg takéto problémy mám snaď len ja... :(

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 29 bře 2014 00:14

kde byvas ?

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 29 bře 2014 00:15

Trnava

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Balast z monitora

Příspěvek od charonme » 29 bře 2014 00:20

si si sam robil kable? si si isty ze dobre?

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 29 bře 2014 00:22

Nie nerobil som ich ja, spomínal som, že nie som elektrikár ani nič podobné, dal som ich spraviť jednomu známemu.
edit: odskúšal som ich aj na inom zariadení, som si istý, že káble sú ok.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Balast z monitora

Příspěvek od W.Cable » 29 bře 2014 09:27

Mas to odzemeny (prepinac GND lift)?

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 29 bře 2014 15:02

Na tom diboxe žiadny prepínač neni...

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 29 bře 2014 15:16

No musím konštatovať, že ten ART DTI asi nebude bohviejaký izolátor, vela ludí piše, že to ich problém nevyriešilo a odporúčajú buď tento http://www.thomann.de/cz/ebtech_by_morl ... ator_2.htm alebo tento http://www.thomann.de/cz/palmer_pan_04.htm

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 29 bře 2014 15:41

ART DTI pouzivame a je vyborny .. je to klasicky transformatorovy oddelovac .. ak za nim ostal bordel , tak to neni zemny bordel ale bordel , ktory je realne uz v signale ..

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 29 bře 2014 16:24

Pytkin: keď si znovu prečítaš celú tému, tak sme zistili, že problém je zemniaca slučka, ktorá vznikla po pripojení nového uzemneného monitora, dokonca si mi to tušim povedal ty sám. A po druhé, jak si teda mám vysvetliť, že mi to po pripojení toho diboxu totálne odrezalo basy zo zvuku?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 29 bře 2014 18:15

no .. tento dibox je trafak .. cize vstup vobec neni spojeny s vystupom .. cize ani zem neni spojena .. teda musi vyriesit tvoj problem so zemou .. ak sa to nevyriesilo , bude dakte problem .. zle si to zapojil .. dal si zle kable .. alebo ja neviem co .. musel by som byt pritom , aby som ti povedal konkretne ..

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Balast z monitora

Příspěvek od jazzym » 29 bře 2014 20:14

JurgenFaust píše:. A po druhé, jak si teda mám vysvetliť, že mi to po pripojení toho diboxu totálne odrezalo basy zo zvuku?
odrezane basy vo zvuku ..to vypada na nejakevyrušenie dvoch podobnych signalov...popiš aky kabel maš a kam to strkaš , lebo DI box ma XLR symetricky vystup , a ked to na vstupe nespravne spoji možno sa podobne- rovnake signaly vyrušia ..to sa hlavne prejavuje na basoch.

kupit DI box bez GND lift pri probleme s brumom neni dobra volba :roll:

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 30 bře 2014 22:11

No nahral som ten problém na video... jazzym: prepájam to TRS jackmi, v tom videu je repro najprv zapojené priamo zo zvukovky, potom medzi to vložím ten dibox. Čo sa týka tých káblov, znovu opakujem - robil mi ich elektrikár, ktorý dokonca pracoval vo firme kde pájkoval káble, a okrem toho skúšal som ich aj na prepojenie klávesy - repro, sú 100% funkčné... Jak uvidíte, dibox ten balast znásobuje, a zvuk je skreslený, to už som ale nenahral, lebo myslím že cez ten mobilný foťák by to aj tak nemalo zmysel...

Tu je video:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 31 bře 2014 00:08

precital som si znova celu diskusiu .. nikde som nenasiel , aku zvukovku pouzivas .. pises ze mas MAC MINI .. ten predsa nema zem .. Takze to je cele je dost podivne .. pocitac neni uzemneny , takze zem na monitore by nemala vadit .. ten zaprdeny signal uz ide zo zvukovky .. dibox ho len znasobi .. zrejme pre to , ze na vstup privadzas nesymetricky signal , dibox ho zosymetrizuje , cize ma 2x taku uroven .. napis presne co pouzivas .. a ci to ma zem .. i ked ten balast co pocujem , to mi nepripada ako zemniaci hum ..

Odpovědět