Balast z monitora

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Balast z monitora

Příspěvek od jazzym » 01 dub 2014 14:39

pytkin ma ale bordel v napajacich kabloch inde ako bordel v audio koaxialnych kabloch. 8)

vyrovnavač napätia sme tu už riešili ,.. to funguje až pri nejakej vyššej hodnote vykyvu .

zem , niekedy je spojena v zasuvke s minusom ,..ja to tak mam. :oops:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 01 dub 2014 14:41

jazzym : v tom bordeli dole idu jak napajacie kable , tak analogove kable , tak digitalne kable ..

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 02 dub 2014 17:16

Pytkin píše:jurgen : monitor odzemnit som myslel , len na test .. urcite by som ti neradil to tak prevadzkovat .. ale ak si na to netrufas , tak to urcie nerob ..

ok .. v sluchatkach na zvukovke bordel neni .. nemozes si pozicat dakde daky domaci receiver , alebo sluchatkovy zosilovac , alebo mali mixpultik .. musi to mat napajanie len dvojvidlicu (bez seme) .. a pustit signal do toho , ci tam bude ten bordel ..

este ma napada .. skus strcit vystup zo sluchatok cez ten DIBOX do reprakov .. ak mas mozes pouzit klasicky kabel maly jack ----> 2 cinche , a na ten maly jack das sluchatkovy zhrubovac .. ak nemas , skus tam direct strcit velky jack kabel , co mas ..
Máme tu výsledky... velmy zaujímavé podla mňa...
1. prepojil som výstup zvukovky s DJ mixpultom Vestax (z mojich mladistvých čias), nápája sa dvojvidlicou, použil som káble 6.3mm -> cinch, výsledok: v sluchatkach (z mixpultu) je ticho, v reprákoch bordel
2. sluchatkový výstup na zvukovke som prepojil káblom 3.5mm+redukcia na 6.3mm -> cinch s diboxom, dibox output symetrickými káblami s reprákmi, výsledok: bordel...
V pokuse č.2 som si ďalej dovolil experiment, čo to spraví, keď znovu odpojím monitor, výsledok: skoro som prišiel o repráky a o uši... viď ukážka...

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Balast z monitora

Příspěvek od charonme » 02 dub 2014 17:35

tak toto by som chcel vidiet osobne

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 02 dub 2014 18:09

:D kludne sa stav... Už ma napadlo, že začnem ponúkať finančnú odmenu tomu, kto to vyrieši:D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 02 dub 2014 18:13

zvlastne repraky su to , ked zabzucia aj pri stiahnutej hlasitosti .. v kazdom pripade to neni zemny brum , ale "signal" .. zhlasnuje sa tymi reprakmi ..

rozmyslam este .. ten dibox vyzera takto :

Obrázek

ci by nestalo za pokus uzemnit ten vstup .. nech to ma rovnaku zem , ako ten monitor .. pripadne zmerat ake napatie je medzi touto zemou a zemou v zasuvke ..

fakt je to divne , co to robi cele .. chova sa to uplne nepochopitelne ..

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 02 dub 2014 19:06

Pytkin píše:zvlastne repraky su to , ked zabzucia aj pri stiahnutej hlasitosti ..
neboli uplne stiahnuté, boli na prvom levely...
Pytkin píše:ci by nestalo za pokus uzemnit ten vstup .. nech to ma rovnaku zem , ako ten monitor .. pripadne zmerat ake napatie je medzi touto zemou a zemou v zasuvke ..
a to jak?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 02 dub 2014 21:33

normalne voltmetrom ..

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 02 dub 2014 21:45

ne jak to odmerať... jak to uzemniť

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 02 dub 2014 22:03

no normalne o kolik v zasuvke

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 03 dub 2014 12:07

No prepojil som, nepomohlo... Teraz mám v pláne vyskúšať ešte tieto možnosti:
-prepojiť mac s monitorom pomocou display portu (pretože tak isto ako vypojenie monitora zo siete pomáha aj odpojenie dvi kábla, takže chcem zistiť, či sa to bude šíriť aj iným rozhraním)
-skúsiť pripojiť iné štúdiové bedne, aby som zistil, či len tieto nie sú nejak divno skonštruované... usúdil som tak podla tejto recenzie http://www.svethardware.cz/recenze-m-au ... 37/diskuze konkrétne z tohoto komentu:

Brum | od: VitJirman 28.11.20119:02
Brum je zde protože nějaký specialista spojil signálovou a napájecí zem. Navíc má každá bedýnka vlastní napájení včetně ochranného vodiče. Takže je tu vytvořena perfektní zemní smyčka která sežere veškerý elektromagnetický smog z okolí a pěkně jej zesílí. Veškerá spotřební elektronika je vyráběna v izolační třídě 2, což zamezuje vzniku zemních smyček. Vyjímkou jsou PC.
Řešení: Kupte si rozdvojku, vymontujte ochranný kolík a zapojte do ní pouze tyto bedýnky.
PS: Pokud Vás to nezabije hned, tak Vás zabije revizák až to uvidí.

Recenzia sa sice týka iných bední, ale možno sú na tom tie moje podobne... ďalej
-pripojiť mac mini do el. siete pomocou tohoto uzemneného adaptéra http://www.mzone.sk/baterie-napajanie-k ... urope-2546
neviem ale, či je to možné a bezpečné
-zohnať niekoho z okolia, kto má inú (podla možnosti uzemnenú) zvukovku, najlepšie ten Impact twin...
Pytkin, čo ste s ňou spravili, keď sa možem opýtať? A čo hovoríš na tie možnosti, stojí za to ich vyskúšať?

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Balast z monitora

Příspěvek od charonme » 03 dub 2014 13:32

uz si skusal niekde do tej sustavy zapojit nieco uzemnene, napr. tlaciaren cez usb alebo uzemneny mixpult alebo efekt do audiocesty?

VitJirman píše:Brum je zde protože nějaký specialista spojil signálovou a napájecí zem.
co je na tom divne? to by som chcel vidiet take audiozariadenie (ked nepocitam tie specializovane izolatory zeme) ktore je sice uzemnene, ale nema prepojenu signalovu a napajaciu zem. vy o nejakom takom viete? inak staci aby ste v audioceste mali jedno jedine taketo zariadenie a uz je vsetko uzemnene cez audiozem
Naposledy upravil(a) charonme dne 03 dub 2014 13:34, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 03 dub 2014 13:32

jurgen :
- display port urcite vyskusaj , ale bola by to velka haluz , keby to cez neho nerobilo ..
- ine bedne urcite skus .. a v tvojich je urcite signalova zem spojena s napajacou .. to opat dokzes zmerat merakom .. ak mas multimeter , normalne zmeraj odpor medzi zemou na privodnej snure a zemou na vstupnom konektore .. reprak samozrejem vypnuty a idpojeny !
- ten kablik do mac mini nestrcis .. hento je k MACBOOK adapterom ..
Impact Twin sa stale povaluje v studiu .. uz ju raz aj bolo treba pouzit , ked nam odisiel UAUDIO preamp ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 03 dub 2014 13:33

charonme : neni to divne samozrejme .. ale vacsina audio zariadeni byva v triede 2.. myslim tu domacu HIFI konfekciu ..

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 03 dub 2014 23:01

Pytkin píše:ak mas multimeter , normalne zmeraj odpor medzi zemou na privodnej snure a zemou na vstupnom konektore .. reprak samozrejem vypnuty a idpojeny !
no, moc ťažké úlohy mi dávaš:).. nemám veru multimeter a asi ani žiadny meter...
charonme: to niečo uzemnené musí byť prepojené aj s počítačom? lebo v tom prípade také nič nemám, tlačiareň je s dvojvidlicou, rýchlovarná konvica je uzemnená ale tú zas asi nespojím s kompom...

Odpovědět