Balast z monitora

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
charonme
Příspěvky: 1145
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Balast z monitora

Příspěvek od charonme » 04 dub 2014 10:09

ani ziaden efekt alebo mixpult nemas ktory by sa zapajal normalnym trojkolikom?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 04 dub 2014 10:22

ved to je divne .. jedine co ma zem , je ten monitor .. a repraky ale tie ma oddelene ..

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 04 dub 2014 12:54

nič také nemám veru...
Pytkin, za opýtanie nič nedám - nepožičal by si mi tú zvukovku?:D samozrejme nie len tak, dal by som ti zálohu kolko by si chcel, a hned by jak by som to vyskúšal by som ti ju doniesol naspäť... keď nepomože ani to, tak asi vymením ten monitor, čo by ma ale strašne sralo, lebo je perfektný!!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 04 dub 2014 14:40

zvukovka by sa pozicat asi dala .. zistim kde sa povaluje momentalne ..

hej tie monitory su pefektne .. mame v studiu asi 6 kusov .. sam som si 22" namontoval do case so striznou , lebo ma fakt dobry obraz :
Přílohy
dell-u2212.JPG
dell-u2212.JPG (105.43 KiB) Zobrazeno 295 x

charonme
Příspěvky: 1145
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Balast z monitora

Příspěvek od charonme » 04 dub 2014 17:07

pytam sa preto lebo z vlastnej skusenosti viem ze ked mas audiozariadenia z ktorych ziadne nie je uzemnene a niektore z nich je napajane spinanym zdrojom tak oproti skutocnej zemi je v audiozemi pritomny vysokofrekvencny bordel z toho spinaneho zdroja ktory (v zavislosti od pouziteho zdroja) je za urcitych okolnosti mozne citit aj na vlastnej kozi aj ked sa clovek dotyka len audiokablov. No tak teoreticky by bolo mozne ze ked sa niekde v tej sustave objavi nieco uzemnene tak za nejakych okolnosti by ten bordel mohlo zacat byt pocut.

Ja by som vyskusal taku vec ze "zem" z toho pocitaca (najjednoduchsie by sa dal vyskusat GND pin na USB konektore alebo mozno aj audiozem co najblizsie pri zvukovke) by som na vyskusanie kablikom prepojil so skutocnou zemou

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 06 dub 2014 21:46

charonme píše:Ja by som vyskusal taku vec ze "zem" z toho pocitaca (najjednoduchsie by sa dal vyskusat GND pin na USB konektore alebo mozno aj audiozem co najblizsie pri zvukovke) by som na vyskusanie kablikom prepojil so skutocnou zemou
nuž, jak bolo povedané, nejsom v tomto zbehlý a aby som volačo podobné spravil, musel by si byť o dosť detailnejší, že čo a jak presne spraviť...
Ale máme tu ďalšie výsledky experimentov...
displayport samozrejme nepomohol...
ale dneska tu bol kamoš s m-audio bedňami, skúšali sme ich na mojej zostave, s tými istými káblami (proste len sme prehodili bedne), a tie nečvirikali :!: resp. aby som bol presnejší, čvirikali presne tak isto jak moje, ale LEN keď TRS jack nebol poriadne zasunutý!! jakmile som ho zastrčil normalne nadoraz, pazvuky stíchly... dobrá haluz? može byť chyba v mojich reprákoch na TRS vstupoch??? stálo by za pokus zapojiť tie repráky s XLR káblom??? alebo je chyba niekde inde v tých bedňách?

charonme
Příspěvky: 1145
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Balast z monitora

Příspěvek od charonme » 07 dub 2014 06:53

utekaj do obchodu kupit multimeter, staci aj nejaky za 4 eura zo supermarketu

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Balast z monitora

Příspěvek od jazzym » 07 dub 2014 12:30

JurgenFaust píše: može byť chyba v mojich reprákoch na TRS vstupoch??? stálo by za pokus zapojiť tie repráky s XLR káblom??? alebo je chyba niekde inde v tých bedňách?
určite by som vyskušal aj xlr vstup . skor jak kupiš zas niečo .

neviem nejak najsť jake monitory to máš. zda sa mi že Yamahy ? :roll:
niektore monitory maju jack ako ubalanced ale yamahy HS maju jack aj pre balanced aj pre unbalanced

našiel som manual HS yamah kde sa hovori , že 8)

Noisy or distorted
sound.
1, Try changing the positions or layout of the cables
2, Try changing the location of other electrical/electronic devices that are near the speakers

to len tak , ked sme tu hovorili o bordeli v kabloch :wink:

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 11 dub 2014 15:31

jazzym píše:niektore monitory maju jack ako ubalanced ale yamahy HS maju jack aj pre balanced aj pre unbalanced
No, práve si trafil klinček po hlavičke... až na to, že nemám HS ale MSP:D... jedná sa o to, že pred tým som mal HS, a tie mali, jak hovoríš, xlr aj jack balanced... dnes som pozeral manuál k týmto MSP, a hádaj čo som tam našiel... hned som padol na kolená... toto som proste fakt netušil, ja už asi pol roka žijem v tom, že mám na reprákoch symetrický vstup, prepájam ich symetrickými káblami, omg :lol: sory za túto tému, som totálna lama...
Pytkin: dobre že si tú zvukovku nemal v stredu k dispozícií, bolo by to zbytočné... pomohol obyčajný symetrický kábel TRS->XLR...
Naposledy upravil(a) JurgenFaust dne 11 dub 2014 17:18, celkem upraveno 1 x.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Balast z monitora

Příspěvek od jazzym » 11 dub 2014 16:23

tak to sa picnu
Obrázek

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 11 dub 2014 17:17

Btw, nekúpi niekto dibox?:D

charonme
Příspěvky: 1145
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Balast z monitora

Příspěvek od charonme » 12 dub 2014 16:48

z toho plynie ponaucenie ze ked si niekto pyta radu tak hned v prvom poste treba napisat presne modely vsetkeho pouziteho gearu a presny popis jaky kabel je zapichnuty do ktoreho konektora a nasledne si radici nastuduju vsetky manualy

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust » 12 dub 2014 17:11

Ano máš pravdu mohol som to spomenúť... Haluz ale je, že MSP je vyššia rada ako HS, vobec nechápem prečo tam dali nesymetrický vstup, ale samozrejme je moja chyba, že som vobec nebral do úvahy, že to može byť inak a pokladal som ten symetrický vstup za samozrejmosť...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin » 12 dub 2014 22:31

ja teda stale nechapem , ako sa problem vyriesil .. symetricke jacky sa normalne strcia do nesymetrickych .. minus sa skratne a vsetko ide ako ma .. kde teda bol problem ? a ako sa vyriesil ?

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Balast z monitora

Příspěvek od jazzym » 13 dub 2014 08:58

to mam na elektrikarovi najradšej , .že v jednej vete povie urobime skrat a vsetko ide ako má :lol:
lenže to musi predtym nejaky iny elektrikar namontovat spinacie relé :wink:

ešte par prispevkov dozadu sme chodili okolo tienenia a zemnení so stiahnutou prdelou a teraz by sme ho kludne spojili s jednou vetvou balanced :roll: ?
šak bud sa tym zruši funkcia tienenia alebo sa ruchy s tienenia dostanu pod tienenie vedla normalneho signalu +
v oboch pripadoch by som očakaval niečo podobne ako sa dialo.

pre mna je uplne bežna nekompatibilita TRS jackov a TS vstupov.. nad tym si lamat hlavu nemienim 8)

Odpovědět