Balast z monitora

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust »

Ahoj, mám takýto problém: kúpil som nový monitor Dell U2412M - velká spokojnosť, až na ten sku***ný balast, ktory mi posiela do reprákov (zaujímavé že do sluchátok nie). Tie nechutné zvuky sú dosť nahlas, ich hlasitosť reaguje na točenie potenciometra na reproduktoroch, nereaguje na točenie potenciometra MAIN OUT na zvukovej karte (neviem či to má nejaký význam…). Monitor je pripojený k MacMini pomocou obyčajného DVI-D kábla a apple redukcie DVI->HDMI. Akonáhle kábel odpojím, balast zmizne a je klud. Podozrieval som samozrejme ten šitný DVI kábel, tak som to skúsil bez neho: kúpil som takú redukciu DVI na HDMI, ktorú som zapojil do monitora a potom som to prepojil s kompom HDMI káblom, ktorý mi so starým monitorom fičal v pohode. Ale vôbec to nepomohlo. Môže byť na hovno aj tá redukcia? Čo mi ešte odporúčate vyskúšať? Ja som rozmýšlal nad niečim takýmto http://www.smart.sk/kramer-kabel-hdmi-dvi-m-m-1-8m/ alebo proste nejaký kvalitný tienený kábel, lenže také nestoja 5 korún a chcem sa najprv poradiť, kým kúpim niečo také, čo mi aj tak nemusí pomôcť… Budem vďačný za každú radu

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 775
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Balast z monitora

Příspěvek od nixx »

Nám monitor dělal něco podobného... nakonec pomohlo zapojit všechno (počítač, monitor, mixpult, zesilovač...) do stejné zásuvky.

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust »

Ja ale mám všetko v jednej zásuvke:(

Uživatelský avatar
charonme
Příspěvky: 1258
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Balast z monitora

Příspěvek od charonme »

iny monitor ti to nerobi ked ho postavis na rovnake miesto a zapojist tymi istymi kablami?

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust »

Dobrý nápad sice, ale bohužial nemám možnosť porovnať. Chcelo by to požičať si od niekoho monitor s DVI vstupom, skúsim sa popýtať a dám vedieť.

jackies

Re: Balast z monitora

Příspěvek od jackies »

Zkus zahýbat podsvětlením, zdali to nedělá relátko (to by tak jakoby pískalo).

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust »

jackies, neviem čo tým presne myslíš, čím mám zahýbať?

biscuit
Příspěvky: 9576
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Balast z monitora

Příspěvek od biscuit »

jackies mel na mysli uroven podsvetleni, pripadne jas. to ale asi ledkama podsvetleny monitory nedelaj imho

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin »

zrovna som instaloval 3 taketo monitory do studia .. tiez v talkbacku pocut sracky .. otestujem ci to neni tymi monitormi ..

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust »

ja som dohodnutý na zajtra s kamošom, že prinese iný monitor, tak uvidím, daj potom prosím ťa vedieť aj ty Pytkin, ked otestuješ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Balast z monitora

Příspěvek od Pytkin »

jo pisal som zvukarovi .. ze tam teraz ide , tak to otestuje .. dufam ze nezabudne ..

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust »

no ja už mám vyskúšané, výsledok: to isté robí aj druhý monitor (LG)… takže bábo raď…

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust »

nemôže to byť tak, že ten bordel sa šíri iba cez DVI rozhranie? čo tak vyskúšať display port -> hdmi??

Uživatelský avatar
charonme
Příspěvky: 1258
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Balast z monitora

Příspěvek od charonme »

graficka karta?

JurgenFaust
Příspěvky: 63
Registrován: 03 srp 2011 16:25

Re: Balast z monitora

Příspěvek od JurgenFaust »

Grafika Intel HD Graphics 4000 768 MB

Odpovědět