drum mašina + sampler
2hawkens1: no toe jednoduchy
mam doma bacila a toho prozatimne pouzivam jako zvukarnu, skrz kterou poustim treba i korga.. tzn. spdif z ciste pragmatickyho hlediska a taky (si myslim), aby nebyla zbytecne ocesana vzorkovaci stopa...

| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>
-
hawkens1: prosím Tě znáš rozdíl mezi MC-808 a MC-909? Rozhoduju se kterej koupit. Chci to jenom jako sampler na bici a misty bych treba vyuzil i ten synth, i kdyz asi minimálně.. U MC-909 se mi víc líbí větší množství kontrolerů na frontu a display, ale zase když to chci jenom jako sampler.. Víš o nějaký velký výhodě jednoho z nich co by mě přesvědčilo koupit právě ten?
neznám nikoho, kdo by měl zkušenost aspoň s jedním z nich.. díky
neznám nikoho, kdo by měl zkušenost aspoň s jedním z nich.. díky
Já bych ještě zvážil samostatnej sekvencér / command station + sampler...
V dnešní době si ale opravdu myslím, že investice do takovéhoto HW se nevyplatí, protože SW + PC je daleko za hranicema možností všech AKAIů i ROLADů dohromady.
Sám mám už pouze E-MU MP7, což je fakt super command station a mám tam dvě ROMky se zvukama, ale tvořit dneska beaty v těhle mašinách je utrpení (podle mě). MP7 použivám už jen na live, na příležitostné jamovaní jako modul, pač má super filtry a další vychytávky.
V dnešní době si ale opravdu myslím, že investice do takovéhoto HW se nevyplatí, protože SW + PC je daleko za hranicema možností všech AKAIů i ROLADů dohromady.
Sám mám už pouze E-MU MP7, což je fakt super command station a mám tam dvě ROMky se zvukama, ale tvořit dneska beaty v těhle mašinách je utrpení (podle mě). MP7 použivám už jen na live, na příležitostné jamovaní jako modul, pač má super filtry a další vychytávky.
-
Já právě MPC nechci. A uz vůbec ne soft a PC. to používám jen jako midi sekvencer a přehrávač wavek, který třeba nahraju z jinejch mašin.. sekvencer a sampler zvlášť by třeba nebylo špatný, ale neznám žádnej stand alone step sekvencer, kterej by se dal dobře ovládat na live a editace akajů mě znechucuje víc než editace sw sampleru.. Proto jsem vyseparoval Mc808 a Mc909. Možná ještě Yamaha SU700, ale u ní nevim jestli má přímo step sekvencer.
Má MC909 taky USB jako MC808, po kterym se dá posílat samply a zároveň se chová jako usb-midi?
Má MC909 taky USB jako MC808, po kterym se dá posílat samply a zároveň se chová jako usb-midi?
No E-MU MP7 má hodně vychytanej sekvencer, v životě sem zatím lepší neviděl (což neznamená že neexistuje). Parádně se vypínaj jednotlivý midi tracky a klidně jich vypneš až 8 na jeden "prsto-slide"... čili, má to skvěle vymyšlenou ergonomii. Ale ty události se musej editovat v PC, na tom displeji to prostě nejde... Jinak tam sou různý mody, který sou výhodný buď na ediatci nebo live... Mít to sampler, tak se AKAIe můžou jít zakopat.
-
mal som od hawkensa pozicany mc808 a musim povedat ze moj nazor je taky ze v sucasnosti proste lepsi all-in-one groovebox na live neexistuje... fakt uzasne intuitivna a user-friendly vec .... samozrejme napr. filtre su otazkou vkusu - mne osobne moc po chuti neboli (ale ja obecne moc nemam rad filtre co davaju rolandi do grooveboxov a nizssej rady samplerov - pridu mi strasne digitalne znejuce) ale urcite zase niekomu inemu sa pacit budu...
inak moznostami fakt super riesenie na LIVE ..
MSK: pokial do neho nahras samplel dobreho kopaka a nebudes ho interne procesovat tak ti zahra viacmenej presne to co si do neho nahral..
inak moznostami fakt super riesenie na LIVE ..
MSK: pokial do neho nahras samplel dobreho kopaka a nebudes ho interne procesovat tak ti zahra viacmenej presne to co si do neho nahral..