drum mašina + sampler

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

43

Příspěvek od 43 »

2hawkens1: no toe jednoduchy :D mam doma bacila a toho prozatimne pouzivam jako zvukarnu, skrz kterou poustim treba i korga.. tzn. spdif z ciste pragmatickyho hlediska a taky (si myslim), aby nebyla zbytecne ocesana vzorkovaci stopa...
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Jasne, to je pochopitelne. Ale ani analogoveho signalu sa bat nemusis, minimalne docasne, tam tie rozdiely nie su az take dramaticke.

dirtymusic

Příspěvek od dirtymusic »

hawkens1: prosím Tě znáš rozdíl mezi MC-808 a MC-909? Rozhoduju se kterej koupit. Chci to jenom jako sampler na bici a misty bych treba vyuzil i ten synth, i kdyz asi minimálně.. U MC-909 se mi víc líbí větší množství kontrolerů na frontu a display, ale zase když to chci jenom jako sampler.. Víš o nějaký velký výhodě jednoho z nich co by mě přesvědčilo koupit právě ten?

neznám nikoho, kdo by měl zkušenost aspoň s jedním z nich.. díky

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

Na MPC se da dělat cokoli techno producenti ho taky používaj, sice teda nevim jestli ho navrhovali, ale každopádně je jasný že firma Akai novou řadou chce zasáhnout širší masy :)takže na MPC pude udělat cokoli a nebude to takovej vopruz :)

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

Já 909 mam. Je s ní super práce dokonce mam dojem, že oproti 808 má jinej zvuk, ale možná se milim.Pokud chceš hlavně samplovat tak si kup sampler a to akai ty sou na to dělaný.Sampler v 909 je taky fain....ta krabice má jednu velkou výhodu editace pomocí displeje je velice rychlá a intuitivní!!!!

delay

Příspěvek od delay »

Já bych ještě zvážil samostatnej sekvencér / command station + sampler...
V dnešní době si ale opravdu myslím, že investice do takovéhoto HW se nevyplatí, protože SW + PC je daleko za hranicema možností všech AKAIů i ROLADů dohromady.

Sám mám už pouze E-MU MP7, což je fakt super command station a mám tam dvě ROMky se zvukama, ale tvořit dneska beaty v těhle mašinách je utrpení (podle mě). MP7 použivám už jen na live, na příležitostné jamovaní jako modul, pač má super filtry a další vychytávky.

dirtymusic

Já právě MPC nechci. A uz vůbec ne soft a PC. to používám jen jako midi sekvencer a přehrávač wavek, který třeba nahraju z jinejch mašin.. sekvencer a sampler zvlášť by třeba nebylo špatný, ale neznám žádnej stand alone step sekvencer, kterej by se dal dobře ovládat na live a editace akajů mě znechucuje víc než editace sw sampleru.. Proto jsem vyseparoval Mc808 a Mc909. Možná ještě Yamaha SU700, ale u ní nevim jestli má přímo step sekvencer.

Má MC909 taky USB jako MC808, po kterym se dá posílat samply a zároveň se chová jako usb-midi?

delay

Příspěvek od delay »

No E-MU MP7 má hodně vychytanej sekvencer, v životě sem zatím lepší neviděl (což neznamená že neexistuje). Parádně se vypínaj jednotlivý midi tracky a klidně jich vypneš až 8 na jeden "prsto-slide"... čili, má to skvěle vymyšlenou ergonomii. Ale ty události se musej editovat v PC, na tom displeji to prostě nejde... Jinak tam sou různý mody, který sou výhodný buď na ediatci nebo live... Mít to sampler, tak se AKAIe můžou jít zakopat.

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

Ano má USB pres to se dá nalejvat pouze samply.Pokud pripojiš 909 pres midi tak máš ty samý možnosti jako u sw editoru na 808 :)

dirtymusic

jasne, tak budu asi uvazovat spis o MC909.. jsou mezi nimi nejake rozdily v synteze?

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

Nejsou... akorát mi 909 přišla pruraznějšíí, ale na to se zeptej hawkense 1 ten měl obě dvě.

MSK

Příspěvek od MSK »

taky uvažuju o koupi MC808, zajímalo by mě jestli umí zahrát pořádnej kopák, bojím se aby to nebyl takovej ten rozplizlej digitál.. Nerad bych pak scháněl ještě jinej sampler jenom kvůli kopáku.. Co vy na to?

dendy

Příspěvek od dendy »

mal som od hawkensa pozicany mc808 a musim povedat ze moj nazor je taky ze v sucasnosti proste lepsi all-in-one groovebox na live neexistuje... fakt uzasne intuitivna a user-friendly vec .... samozrejme napr. filtre su otazkou vkusu - mne osobne moc po chuti neboli (ale ja obecne moc nemam rad filtre co davaju rolandi do grooveboxov a nizssej rady samplerov - pridu mi strasne digitalne znejuce) ale urcite zase niekomu inemu sa pacit budu...

inak moznostami fakt super riesenie na LIVE ..

MSK: pokial do neho nahras samplel dobreho kopaka a nebudes ho interne procesovat tak ti zahra viacmenej presne to co si do neho nahral..

MSK

Příspěvek od MSK »

Dendy a co ten BD? zvládne to pořádně zatlačit?

Odpovědět