drum mašina + sampler

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 02 čer 2008 00:17

To musel byt nejaky low end sampler.. treba korg, ne ? ;) :DD
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 02 čer 2008 00:20

nee, to byl efekt, samostatna krabka na przneni signalu, nekde jsem to tu mel zalozkach.. byly tam jen AD-DA prevodniky a par soucastek.. jen tak me ze me to zaujalo, nak jsem se tim vic nezabejval..

emah

Příspěvek od emah » 02 čer 2008 04:37

dendy píše:zdalo sa mi akaie sa tu uz niekde riesili a ze z toho vzislo ze proste cela finta akaiov je v tom ze pridavaju basy na vystupe :) ale ruku do ohna za to nedam ci som to pocul tu alebo niekde inde ... takze si chyt hocahy sampler, prezen jeho vystup cez kvalitny EQ a mas to to iste :)))) ... teda nemas, mas to este viac pod kontrolou nez u tajomneho, nikym nepopopisaneho a nenastavitelneho, agorytmu ktori maju pravdepodobne v OS zabudovany akaiaci :-))))))

(len moja spekulacia :))
a mytus.

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 02 čer 2008 12:55

2 ACID : jestli se ti to podaří zkonstruovat ??? já bych dotoho šel jenže nejdřív bych to konzultoval s nakim odborníkem kterej se v tech starejch kbcích vyzná

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 02 čer 2008 13:04

Mno zatim zhanim Roland s330 :) ale kdyby nekdo nabidl neco na rozebrani, muzu se do toho pustit.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 26 čer 2008 13:01

Nezakoupil zde nekdo na e-zone MPC 5000 že by poreferoval ???

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 27 čer 2008 11:17

jeste bych se pred koupi zeptal, umi MC808 ovladat sekvencerem i ostatni HW via midi? Chtel bych mit treba dva party ze sekvenceru ven a na kazdym mit jednu jinou masinu. Jde to? jde mi o to aby sekvencer nebyl uzavreny system pouze pro sampler a synth..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 27 čer 2008 11:20

ano umi... ma normalne midi out ... midi out pichnes do midi IN na jednom synthe, z midi truhu na tom synte pichnes do midi in na druhom synte.. na prvom nastavis aby prijimal na midi kanali 1, na druhom na midi kanali 2 .. a na mc808 nastavis out z prveho partu do midi out / kanal 1, z druheho partu midi out / kanal 2 .. a mas ;-)

myslim ze loudspeaker ma k mc808 pripojeneho vajrusa ...

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 27 čer 2008 12:09

808ka ma pevne stanovene midi kanaly.. 1part - je midi kanal 1 16part je midi kanal 16.. pruser co vim je kdyz posilam noty z 808ky do virusa a pak signalem z5 na vstup 808ky tak tam vznika docela velke zpozdeni.. jinak 808ka je docela fajn krabicka.. kazdopadne 1000x lepsi nez rada korg tribe!

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 27 čer 2008 13:07

tak parada, to je posledni vec co jsem potreboval vedet:) myslel jsem si ze to bude umet, kdyz to umel kazdej model tribe model.. mel jsem takhle zapojeny Sko.. Díky hosi:)

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: drum mašina + sampler

Příspěvek od Dreamgate » 20 dub 2009 13:39

Nevíte někdo jak se v 808 nastavuje sampl,aby se přehrál celý,ikdyž zkončí pattern?Jde mi o to,že mám sampl piana který má na konci delší dozvuk a chci aby v klidu dohrál,zatím co už bude hrát další pattern s tím samým samplem.
U MPC to tak normálně funguje.808 mám krátce,tak asi dělám někde chybu.

Je to čistě dotaz na Roland MC-808,ale nechtěl jsem zbytečně zakládat nový téma.
Předem moc díky

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: drum mašina + sampler

Příspěvek od dendy » 20 dub 2009 13:49

ani Electribe ESX-1 neni marny sampler .. mam ho a je super - ma svoje slabe stranky (na loadovanie samplov musis mat smartmedia kartu a citacku - da sa ale strochou snahy dnes zohnat), ma len 28 MB internej pamate .. takze na dhe frazy sa nehodi ale na kratke single shoty bohate staci.. ma 9 bicich partov, 2 keboardove party a 2 timestretch party (realtime) a 1 slice part .. velmi zabavna hracka... :) oproti mpc rade mas kopu knobov takze mozes do aleluja live vytacat zvuky :)

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1184
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: drum mašina + sampler

Příspěvek od Prvotsky » 29 dub 2009 13:16

Nesetkal ste se nekdo v realu s NI maschinedrum? I kdyz je to jen hardware ovladac pro software celkem me to zajima. Chtel bych vedet jaky to ma zvukovy vlastnosti a jak sofistikovaný sou ty SFX... Na youtube sou ukázky celkem ve spatny audiokvalite...
Díky.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1184
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: drum mašina + sampler

Příspěvek od Prvotsky » 29 dub 2009 20:21

Myslim samozrejme NI Maschine

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re:

Příspěvek od dendy » 30 dub 2009 13:16

loudspeaker píše: kazdopadne 1000x lepsi nez rada korg tribe!
grrr.. :evil: ;-)

to zavisi na tom co hladas, na co to potrebujes a ako s tym chces pracovat.. ja by som EMX+ESX za 808 nemenil ani nahodou ... ani keby mi majitel 808 doplatil :-) zvukovo (filtre + d/a + elektronky na vystupe) maju MX/SX podstatne "stavnatejsi" a prijemnejsi zvuk nez 808, ten mi prisiel v porovnani s tymto ako studeny psi (rolandacky) cumak ked som to mal doma...

Odpovědět