EMU 1212m Users Section

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 25 čer 2007 22:27

safa píše:... mmno ADA8000 je stale docela best-seller takze Uli nema duvod. Ostatne ono toho na tyhle masince moc zlepsit uz asi nejde
Tam by se dalo zlepšit věcí ;) Začal bych zdrojem, jelikož na měřeních je krásně vidět, jak tam prolejzá frekvence sítě a její násobky. Lepší filtrací by se dal odstup zlepšit nejmíň o dalších 10dB a určitě by to prospělo i preampům a jitteru. Pak bych vyměnil propojavací kablíky za stíněné, čímž by se výrazně omezily přeslechy, což je asi největší bolest ADA8000 (nebo alespoň toho, co jsem měl půjčený od tebe). Pak by se dalo uvažovat i o výměně TLek za něco slušnějšího a poťáky za nějaký lepší alpsy. To je asi tak maximum, kam má cenu jít.

Každopádně nástupcem jsem nemyslel ani tak nějakou vytůněnou verzi, jako spíš něco o třídu vejš s lepšími převodníky, preampy, třeba i podporou 96k a cenově někde mezi ADA8000 a jmenovanými presonusy.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 25 čer 2007 22:33

Pytkin píše:Ctirad : ale on FW zvukovku nepotrebuje .. potrebuje ADAT <-> analog prevodnik :)
On vtip je v tom, že takové firestudio stojí jenom asi o tisícovku víc než Digimax FS a dá se přitom použít i jako standalone ADAT převodník. Ale taky se dá použít jako nezávislá FW zvukovka, čímž člověk získá další kanály, S/PDIF, MIDI a mobilitu. IMHO bohovsky praktické ;)

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 26 čer 2007 10:45

Je fakt, že ten Presonus už se cenově hodně blíží nějaké FW zvukovce (jak říkáte) a tak kdybych si to kupoval (což zatím nehodlám, byl to jen dotaz), tak bych šel asi do ADA 8000, ikdyž tedy Uliho výrobky vůbec nemusim, tak ta cena je příjemná.

Raphael
Příspěvky: 5
Registrován: 27 srp 2006 12:42

Příspěvek od Raphael » 29 čer 2007 17:42

Zdravim. Jsem úplnej začátečník. Mám E-mu 1212 a potřeboval bych výstup na sluchátka. Zajímalo by mě, kdybych si koupil nějakej takovej ten mix za 1500 se sluchátkovym výstupem a pak bych do něj píchnul i monitory, abych to nemusel furt přepojovat, jestli se nezhorší kvalita zvuku vycházejícího z beden.

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 29 čer 2007 17:48

Raphael: 1212m s mixem za 1500, to nebude dobré, bude to podle mě šumák - měl jsem takový mix od Uliho a fakt bad. Chce to investovat kapánek víc, alespoň do nějakého Soundcraftu, ty jsou na úrovni. Ale za 1500 o žádném nevím.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 čer 2007 18:06

raphael : tiez by som doporucil pritlacit a kupit serioznejsi pult .. nie zrovna ten najlacnejsi .. ale posluzi aj ten za 1500 .. akurat bude mozno trosku sumiet a podobne .. ale pracovat sa s tym da .. zavisi ako mas hlboko v penazenke ..

Raphael
Příspěvky: 5
Registrován: 27 srp 2006 12:42

Příspěvek od Raphael » 29 čer 2007 19:31

Penez zrovna nazbyt nemam. Asi koupim tenhle http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id ... apco-MIX50
Při nejhorsim ho budu pouzivat jen na sluchatka.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 30 čer 2007 11:42

Raphael: kdyz uz tapco tak si kup http://prodance.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=84368

z tech nejlevnejsich mixu se da aspon trochu.

Raphael
Příspěvky: 5
Registrován: 27 srp 2006 12:42

Příspěvek od Raphael » 01 črc 2007 01:37

TOM-Thak: Dík. Ještě chvíli budu šetřit a asi ho vemu.

commander
Příspěvky: 51
Registrován: 27 bře 2007 23:44

Příspěvek od commander » 02 pro 2007 23:37

panove, mam tu takovej blbej dotaz :)

jak vime, 1212m ma dve PCI nebo PCIe karty. Uvazuju ze zrusim stolni PC a budu mut jenom notebook, no a do dokovaci stanice muzu dat jenom jednu PCI kartu... Jelikoz mam ke karte pripojeny jenom aktivni repraky a pouzivam ji pouze k poslechu, chtel sem se zeptat, jestli nevite jak jsou tam rozmisteny cipy, jestli by teoreticky fungovala jenom pulka ty karty :)
díky

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 pro 2007 23:41

Fungovala, ale jenom S/PDIF a ADAT. Převodníky a MIDI jsou na té druhé. Nicméně s trochou šikovnosti bys tu druhou mohl mít i mimo, ten plochý kabel zase není tak krátký.

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Příspěvek od Dreamgate » 13 pro 2007 09:18

Zdravím.Mám trošku netradiční otázku.Nevíte náhodou rozměry krabice 1212?
A ještě jeden dotaz,jaké je omezení Protusu X LE oproti plné verzi a jestli se tam dají nacpat další EMU zvuky(myšleno jestli tam půjdou,když je to LE).Předem díky
Pavel

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 13 pro 2007 11:08

Daji se tam nacpat dalsi zvuky z banek od EMU:

http://shop.audiopro.cz/katalog/zvukove ... anky-e-mu/
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Příspěvek od Dreamgate » 13 pro 2007 11:23

To mám přesně na mysli.Časem chci právě koupit MoPhatt a Vintage.A to LE znamená omezení,nebo že tam je v základu jenom těch 1000 zvuků?

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 21 pro 2007 10:04

Vcera jsem zkousel delat jeden projekt na 96 kHz, ale jakmile jsem mel vic kanalu, cca 10-15, tak zaclo praskani ap podbny neprijemnosti. Nemyslim si, ze by mne nestihal kompl. Jakou mate zkusenost s projetky na 96khz? slape vam to v pohode?

Odpovědět