Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus
Re: Iphone 5s, 5c, 6, 6 plus
Jo, tahle posedlost ztenčováním mi taky připadá nesmyslná ... a samoúčelná ...
Co by bylo opravdu revoluční a maximálně potřebné, kdyby konečně přišli s telefonem co vydrží tak týden na nabití ... místo všech těch kosmetických serepetiček (třeba všechny ty "úžasné" vlastnosti fotáku) ... to by dávalo maximální smysl. Telefon co stěží vydrží nabitý do večera je velký opruz ...
Co by bylo opravdu revoluční a maximálně potřebné, kdyby konečně přišli s telefonem co vydrží tak týden na nabití ... místo všech těch kosmetických serepetiček (třeba všechny ty "úžasné" vlastnosti fotáku) ... to by dávalo maximální smysl. Telefon co stěží vydrží nabitý do večera je velký opruz ...
baterky su zatial velky technologicky problem na ktory nieje odpoved.. nejake experimentalne veci v laboratoriach sa skusaju.. ale nic co by blo nasaditelne do praxe .. proste sme zatial nevymysleli lepsi sposob, pouzitelne v drobnej elektronike, na uskladnenie elektriny, ako blbe chemicke clanky .. jediny sposob ako sa to vyrobcovia snazia obchadzat je co najviac znizovat spotrebu (chipu, displeja, wifi, ..) .. ale to ma svoje limity .. treba aby proste prisla nejaka upne nova technologia na uskladnenie elektriny ..
treba poriesit cerpanie energie z vakua a bude po probleme .. naveky..
treba poriesit cerpanie energie z vakua a bude po probleme .. naveky..

To pisou kde? Nemuzu to najit.W.Cable píše:hehe... vodotesny nejsou, jsou vlhkotesny.Kermitak píše: BTW doufam ze jsou vodotesny, to by byl celkem fail kdyby ne.
EDIT: aha, uz to vidim, klasicky water resistant. Tak to staci :)
Odhadem jsou testovany na asi 3bary/atmosfery neboli WR30m, takze opatrne i pri myti rukou. Jak rikam zadna hodinarina, ale imegeovka.
@dendy: mam pocit ze porovnavas neporovnatelne - android vs ios (tvoje vyjadrenia ze konkurencia uz vsetko ma). na prvy pohlad sa to zdat moze (super velke telefony so 128jadrovymi procesormi, 256mb fotaky atd). ale z mojho pohladu je hodnota apple prave vo funkcnom systeme, ktory je cely prepojeny. (nie na 100% ale vyzera ze to chcu dosiahnut).a tie telefony vzhladom na parametre nic ine neponukaju co iphony, iba jeden max dva updaty nepodarene a potom uz mozes hodit telefon do kosa, lebo prestane byt kompatibilny s novsimi appkami.
co sa konkretne hodiniek tyka - ak su chladnickarske hodinky chytre jak ich telefony, tak si kupis telefon na ruku. naco? nejako mi nepasuje logika (velke displeje, obrovske, zahnute, makove, cokoladove) a zrazu 2" telefon na ruku?
pre mna - ak apple ma hodinky, ktore pri napr behu nemusis mat s telefonom, ale zaznamenaju mi gpskom trasu a udaje, potom nech sa paruju doma na stole kolko chcu. ak budu obsahovat aj mp3 player, super! ostatne veci (maily atd) aj tak pocas behu nevyriesim, su mi navyse.
neviem, mam pocit, ze su neustale ocakavania od jablka ze pridu s niecim prevratnym. oni to nieco maju - je to ich firma a prepojene FUNKCNE systemy.
ps: kedy kto z chladnickarov mal eventy kde predstavovali nove zariadenia? aj toto opakuju, v podstate skoro vsetko.
preto je to z mojho pohladu ich docasna radost.
co sa konkretne hodiniek tyka - ak su chladnickarske hodinky chytre jak ich telefony, tak si kupis telefon na ruku. naco? nejako mi nepasuje logika (velke displeje, obrovske, zahnute, makove, cokoladove) a zrazu 2" telefon na ruku?

neviem, mam pocit, ze su neustale ocakavania od jablka ze pridu s niecim prevratnym. oni to nieco maju - je to ich firma a prepojene FUNKCNE systemy.
ps: kedy kto z chladnickarov mal eventy kde predstavovali nove zariadenia? aj toto opakuju, v podstate skoro vsetko.
preto je to z mojho pohladu ich docasna radost.
Peetronius : ok .. kuknem vecer doma .. tu v praci sa mi to samo stiahlo , ked som sa prihlasil do itunes ..
Jenze nemaji ani jedno, na oboji potrebujes telefon.lavender píše:ak apple ma hodinky, ktore pri napr behu nemusis mat s telefonom, ale zaznamenaju mi gpskom trasu a udaje, potom nech sa paruju doma na stole kolko chcu. ak budu obsahovat aj mp3 player, super!
a kde som ja vychvaloval obrovske zahnute makove displeje na telefonoch ? konzistentne roky tvrdim ze chcem telefon co najemensi a ze tieto velke placky idu uplne mna .. posledne 2-3 roky som dufal ze apple pride s "iPhone mini" lebo aj 4-rka je na mna az moc velka .. proste nechapem ze niekoho bavi tahat zo sebou telefon velky jak krava, drzat si pri uchu daco velkosti pomaly pinpongovej palky ..lavender píše: nejako mi nepasuje logika (velke displeje, obrovske, zahnute, makove, cokoladove) a zrazu 2" telefon na ruku?
ok aby som upresnil moja kritika ide HLAVNE na margo apple HW .. software OK ... jak som povedal - OSX mam stale za neprekonatelny system.. iOS v poriadku.. ma svoje muchy, ma svoje vyhody .. z pohladu hudobnych aplikacii je iOS pecka .. aj na hry .. ale nemam pri nom uz taky pocit dokonalosti ako pri OSXlavender píše: mam pocit ze porovnavas neporovnatelne - android vs ios
HW je uplne ina kapitola.. posledne roky robi pre mna Apple jedno velkee sklamanie za druhym .. jasne, je to moj subjektivny dojem.. nemam pravo ho vyjadrit ? hold ma to sere, nechodim do krcmy, tak picujem tu

@kermitak: v tejto verzii nemaju, v dalsich mat podla mna logicky budu. jedine ze by ich nechceli predavat 
@dendy: pisal si o konkurencii (velke displeje, procesory - to je meritko "predstihu") a potom o hodinkach so simkou.
ano, cital som niekolkokrat ze nechces 5tku lebo je velka.

@dendy: pisal si o konkurencii (velke displeje, procesory - to je meritko "predstihu") a potom o hodinkach so simkou.
ano, cital som niekolkokrat ze nechces 5tku lebo je velka.
dendy : s tym HW .. poziadavky diktuje trh .. vzdy budes nestastny , kedze mas ine naroky ako massa ..
Tak jsem právě objednal iPhone 6 plus 64 GB stříbrný přes kamaráda v Německu ...
Takže když všechno dobře půjde, koncem měsíce bych ho měl mít 

To se Ivo nedivim, ze ti casto tolik veci nefunguje, kdyz si kupujes prvni neodladeny kusy 

Myslíš že prvních 100 milionů iPhonů bude neodladěných ?
To se mi nechce věřit. A to by na tom potom bylo i těch 100 mil. dalších lidí stejně ... což myslím asi nebude .. Myslíš že iPhone 5S který je dostání v obchodech dnes je v něčem jiný než ten co byl uveden před rokem ? Já myslím že asi ne ...

Verit nemusis, ale je to tak ;) (viz ruzne revize s opravenymi HW problemy). Samozrejme Apple to vetsinou nikde oficialne nezminuje (i kdyz par svolavacich akci na vymeny prvnich kusu uz bylo), ale servisaci by ti k tomu rekli svoje (a ja taky, par kousku jsem opravoval). Co se vymeny 100M kusu tyce - jiste ze ne, Apple nema 100M kusu vyrobenych najednou v jedne tovarne, dela je postupne, z ruznych soucastek a v ruznych tovarnach, i kdyz jsou pak uvedeny na trh najednou jako "prvni varka". Takze napriklad muzes mit v jednom telefonu lcd od Sharpu a v jinym ze stejny doby lcd od Samsungu. Jedno muze vykazovat problemy, druhy ne (viz napriklad stiny na nekterych prvnich IPadech Air s konkretnimi lcd panely, nebo zlute fleky na nekterych iphonech 5S, zpusobene nevyschlym lepidlem, pouzivanym pri laminaci displeje; brzy pak potichu zmenili zpusob laminace a problem zmizel).
Pro mne jsou nové iPhony obrovským zklamáním.
To co předvedli, není vůbec technologická špička, ale spíš jenom slabší průměr.
Jediné co je na těch telefonech špičkové je cena.
To co předvedli, není vůbec technologická špička, ale spíš jenom slabší průměr.
Jediné co je na těch telefonech špičkové je cena.