Konvoluce kytarovych aparatu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Vcera jsem stahnul novej update freeverbu a zase jsem si chvilku hral. Tady je dalsi nesmelej pokus:)
Freeverb116

S Tubemanem jsem nakonec dosel k tomu, ze zvuk co z nej jde ma dobrej objem, ale zkresleni je bohuzel jiny, nez by se mi libilo - ve stredech a vyssich stredech se toho moc nedeje a kresli to vic v basech a vyskach. Ten zvuk je spis takovej drevenej nez kovovej a ja bych tam chtel vic pilu:) No ale z casti to bude dany taky moji kytarou, se stratem by to hralo asi zas trochu jinak. Nicmene zacinam trochu uvazovat o Peavey Rocmaster preampu:)

Ale nevim, proc mi sakra freeverb porad neuchovava nastaveni:((

rastis

Příspěvek od rastis »

na LCD monitore v mixe mi ta gitara zneje slusne dravo.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Tak jeste posledni nahravka s Tubemanem, v pondeli se stehuje k novemu majiteli. Ale jak jsem si s nim ted hral, tak se mi bude teda docela stejskat. No, asi jen do doby, nez mi domu prijde peavey rockmaster:)

Tubeman-drop-b

rastis

Příspěvek od rastis »

to posledne zneje uz pomaly jak zle odsnimane a nastelovane Recto :) (to je pochvala :) )

to Peavey nebude zase len take nejake polovicate riesenie ? skreslenie z Valvekingu ? ako zle to nemusi byt, ale su aj vacsie sazky na istotu...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ten Peavey zni z ukazek dost dobre a co jsem koukal, lidi se ho moc nezbavujou. BTW pry se da celkem snadno predelat na plnohodnotnej 5150 preamp...

rastis

Příspěvek od rastis »

co to asi stoji ? mrkol som USA ebay, ale nasiel som tam len jeden nedodrazeny, tak neviem...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Tak uz se mi doma zahriva Peavey Rockmaster a po prvnim vyzkouseni je to myslim asi uz ono, ty 4 lampy hrajou presne tak, jak jsem si predstavoval a rozhodne je to jina liga, nez Tubeman:) Casem snad pridam nejaky ukazky.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Tak kdyby to nekoho jeste zajimalo, tady je neco nahrany pres Rockmaster.
suchy preamp:
rockmaster1-dry
prohnany impulsem
rockmaster1-jcm2000imp

vasek

Příspěvek od vasek »

Se mi zdá, že tě bude svádět k pořádnýmu zkreslení ;-)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

vasek: to si pis:-) No je fakt radost si pres rockmastera jen tak brnkat. Mozna se kvuli tomu i naucim hrat na kytaru:)

Kazdopadne tady je prvni pokus v cely pisnicce. Simulace bedny je Guitarrig2 a asi to neni uplne nejlepsi. Oproti jednoduchejm impulsum, ktery jsem sehnal na netu je guitarrig hrozne zrnitej na vejskach a navic zere basy a stredobasy. Nevim proc tam NI narvali tak blby impulsy, nebo jestli to maj jeste nejak filtrovany. Nicmene pouzil jsem ho, protoze jsem chtel na nahravani neco zero latency a freeverb mi bohuzel stale neuchovava nastaveni.
walls222.mp3

rastis

Příspěvek od rastis »

Amorph píše:Tak kdyby to nekoho jeste zajimalo, tady je neco nahrany pres Rockmaster.
suchy preamp:
rockmaster1-dry
prohnany impulsem
rockmaster1-jcm2000imp
vyrazne dalej, jak ten Kettner :)

rastis

Příspěvek od rastis »

Amorph píše:...
walls222.mp3
na bednickach Creaitve so subom to zneje dost dobre

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Dneska jsem si doma chvili brnkal, tak sem davam jeste ukazku s konvoluci impulsu nejaky messa bedny. Jsou to po sobe kanaly clean, crunch a ultra. U obou zkreslenych kanalu to je v hi-gain modu, kterej pridava hafo harmonickych. Kytara Epiphone Les Paul Custom a dost stary struny:) No, zacinam byt s touhle vecickou fakt docela spokojenej.

Rockmaster3

vasek

Příspěvek od vasek »

Parádní zvuk, je to dobrá věc. Tak to vypadá, že si budu muset taky něco takovýho pořídit. Docela by mě zajímalo, bez hi-gain nastavení.
Počkej až zjistíš, jak to hraje s dobrou kytarou :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

vasek: jo muzu sem zitra jeste neco nahodit. Je to pak min kovovy a spis to ten zvuk jen nakrapne. Me se libi vic tohle, protoze to vic zije, ale jestli preferujes cistejsi prirozenejsi zvuk, tak to pak ma taky neco do sebe. Jinak je rockmaster hodne variabilni, ten aktivni eq ma na zvuk fakt velkej vliv. Jeste je na nem shift, kterej to hodi zas uplne jinam (resp. bez shiftu je to hodne stredovy ala 80's rock, s nim se to soupne do takovyho basovejsiho modern higainu). K tomu efektovy smycky na vsech kanalech a jedna globalni, no proste super. Ja sem to sehnal za 6k, ale jestli jses schopnej nakupovat pres ebay, tak tam se to da sehnat treba za 200$.

Odpovědět