Live setup

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 srp 2007 09:08

Sonority: No ja si rikam, ze to musi proste klasika intel s win xp rozchodit.
Kolik tam peres efektu? me by stacilo naraz hrat 2-3 stopy ostatne neco jako 4deck playery a na kazdym povesenej EQ kvuli korekcim na masteru kompresor na sendu jeden delay / flanger, a nahozena midi stopa kvuli syntaku jinak bych tam toho asi zatim vic nejel. Dalsi giga pameti se da dokoupit. Takze asi Core 2 duo.. no a klapky to je otazka.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 21 srp 2007 09:59

Dneska za 7000 kč koupíš i Quad (zlevnili ho o 50%), má ho kámoš, co dělá s abletonem a údajně to je naprostá paráda. Zvukovku mohu doporučit třeba něco z druhé generace ECHO (rok 2000), ty se dají sehnat na cardbus.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 srp 2007 11:04

Puk*: mas osobni zkusenost s tim Novationem? Hlavne s tou zvukovkou.
Pac kdyby to pres to USB behalo slusne tak bych o nem uvazoval, vyuzil bych ho jako syntak na ted a kdybych kupoval ten notas tak bych to rovnou vyuzil i jako midi kontroler se zvukovkou.

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 21 srp 2007 12:08

TOM-Thak píše:Puk*: mas osobni zkusenost s tim Novationem? Hlavne s tou zvukovkou.
Pac kdyby to pres to USB behalo slusne tak bych o nem uvazoval, vyuzil bych ho jako syntak na ted a kdybych kupoval ten notas tak bych to rovnou vyuzil i jako midi kontroler se zvukovkou.
Mam od Novation SeedIO, je to jednoducha USB1.0 zvukovak 2xIn(XLR) 2xOut (Jack). Ma to prijemnou konstrukci se skvelejma knobama. Predpokladam, ze v tom kontrolleru budou ty same vnitrnosti. Pod WinXP to pouziva Asio od usbaudio.com, jako ostatne spousta dalsich vyrobcu. Muzes taky pouzot Asio4All...

Karta ma sve limity diky USB1.0, ale na jednoduchy recording dvou kanalu je dostacujici. Jedine co mi na karte vadi, tak je to, ze nema On/Off prepinac a pri (re)strartu musi mit kartu vysunutou z USB (na Mac OS X). U kontrolleru tento problem asi odpada.

Tady na foru urcite najdes spoustu diskusi na tem USB / FW / Card Bus zv. karty.
Kazda technologie ma sve klady i zapory ... Ja bych dnes volil nejake FW (Echoaudio, Motu) reseni a mozna i separatne karta a kontroller ...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 srp 2007 13:09

imho na zivak treba aspon dva outy, aby bola moznost odposluchu do sluchatok... a neboril by som sa moc so zvukovou kvalitou a riesil to pcmciaa. ak sa este robi indigo dj, tak to asi bude rozumne minimum...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 srp 2007 13:38

kexik: jojo s tou kvalitou mas pravdu ono co ti treba leze z Pioneeru DJM600 .. to taky neni zrovna zvukova pohadka. Je pravda, ze asi nejlepsi by bylo v provedeni notebook tak Core 2 duo a k tomu externi USB zvukovku a externi USB midi kontroler. Nebo macbook s firewire zabudovanym a k tomu ozonic.
Ja se hosi podivam po ezone po tech externich zvukovkach, aby mi tu nenadavali, ze uz to tu je 100x recene :))

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 21 srp 2007 13:42

Tom thak: No, 9 stop a na kazdym tak 5 efektů, vetsinou interni z abletonu a par VST. A na masteru asi 15 efektu. To co pises by podle me melo uplne v pohode jet bez nejakych problemu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 srp 2007 13:56

Sonority: No podle me taky.. ja sem to tam nasazel na svym Core 2 Duo E6320 a vytizilo me to na 5%.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 21 srp 2007 15:08

jinak lidi to resej tak, ze k notebooku maj treba nejakej malej growebox nebo minidisk, kdby to nahodou spadlo... nez se to vsechno restartuje a znova naloaduje... proste jen takova pojistka...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 srp 2007 15:27

ekeaze: To se stalo tedka typkovi u nas na stagi na summeru a musel to cele odjet na CDcko playback uz nerozchodil firewire a proto se tohohle rozhrani děsim.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 srp 2007 15:34

tom : preco potom riesis Maudio Ozonic ??? ved to je FW ne ?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 srp 2007 15:36

Pytkin: uz ho neresim..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 srp 2007 15:37

Tom : OK :) pre co si sa teda rozhodol ? FW ani USB neni dobre .. cize jedine CARDBUS alebo EXPRESSbus ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 srp 2007 15:44

Pytkin: Myslel jsem si, ze existuje keyboard s USB zvukovkou. Ted mi prijde nejlepsi reseni 2x usb zarizeni klapky od Edirolu protoze maji slusnou klavesnici a externi USB zvukovka neco jako M-audio Fasttrack.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 srp 2007 16:07

TOM : Ved USB je este horsie ako FW .. to sa nebojis ???

Odpovědět