Live setup

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 23 srp 2007 15:06

Hm, zas tak moc ty mixaky neznam..pravda.

Jo..OT..ale co si budem namlouvat, lidem staci basa a kopak. Ostatni je uz volitelny doplnek.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 23 srp 2007 15:09

Sonority: V tom mas pravdu to zase jo lidem staci kopak basa :),

k tomu lajvu .. ja mam tedka jen ten Ableton LTcko tak koukam ze je Ableton Live 6 LE a na zivak staci jen za 4K celekem dobree ma to vsecky efekty a par omezeni k nimz patri sice ovladani pres midi syntaku, ale ja bych ho jel vyslovene live jako dalsi stobu v mixaku kdybych ho tahal sebou. Zatim me to ale nijak neomezi. Ta cena je dobráá.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 06 zář 2007 20:36

Jeste jednou k zivaku - tedka alza nabizi splatkovej prodej bez navyseni takze mam vyssi hotovost a zbytek bych vzal pres ne.. tak bych sel do MACBOOKU jenze me strasi sdilena grafika mate nekdo MACBOOK tento typ:

http://www.alza.cz/apple-macbook-bily-w ... d75729.htm

Bude to dostacujici na Ableton apod. na zive hrani ?

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 06 zář 2007 22:02

Dobra volba, na hudbu by integrovana grafika nemala vadit. Ja jsem kdysi delal par live akci s prvnim modelem Mac Mini (jets PPC) :) Ted mam MacBookPro ...

Pokud nedelas s videem, 3D atd., tak muzse byt klidny, ale i instalaci Final Cut Studia MacBook zvladne. Dokonce mi kamarad rikal, ze vcelku slusne v FC renderuje, verimi mu, dela v oboru. A bylo to uz pred rokem, dnes je to jen lepsi ...

Osone prechod na Mac OS X muzu jen doporucit. Hodne vsak zalezi na tom co clovek dela. Ja osobne delam dost siroke spektrum praci od grafiky pres html, video, zvuk az po programovani ... Jedine co mi po prechodu na Mac schazi je program PSPad na kodovani, ten opravdu nema konkurenci ani v BBEditu, to uz ale je jine tema ...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 06 zář 2007 22:41

Puk*: jasne diky.. ja tomu totiz verim vic nez Win Vista basic s novym notebookem a chci to na zive hrani .. takze nejspis nejaky firewire zarizeni a na mobilni hudebni produkci. Ja mam doma C2D Win XP cubase 4 apod. jako pevne home studio, toto chci na terén a zakladni pozadavek spolehlivost aby me to nikde nepadlo.. takze do toho jdu je to ten model co se ted prodava nejlevnejsi s tim T7200 C2D vsak sem sem daval vlastne odkaz.
Diky za info.

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 06 zář 2007 23:36

TOM-Thak píše:... ja tomu totiz verim vic nez Win Vista basic s novym notebookem a chci to na zive hrani ...
Ja jsem dlouho veril i Win XP na notebooku s P4 :)

Nekde jsem to tu uz psal, ze kdyz je dobere vyladeny a orezeny system bez bezicich procesu na pozadi, tak i Win XP je spolehlivy system. Vzdycky jsem mel na Winbooku dva systemy, jeden na praci a druhy vyladeny na live akce a nykdy nebyl problem (tuk tuk). Strasne zalezi na pristupu. Vydel jsem na akcich par trapnych situaci pri padu Reaktoru a USB zvukovky co nestihala na Winbooku, taky jednou zahlceni MacBookuPro s Abletonem a MOTU UltaraLite (bonznu to, byla to Amy Knoles na Sklenene Louce v Brne, ale to byla mala akce a Amy to skvele zakamuflovala hrou na bici - duvod pretizeni byl, ze jeste k Ableonu pustila nejaky soft na live video ...), dalsi trapna situace byla nedavno na jazzovem veceru v Dalesicich, kdy klavesista co hral s Petrem Lipou nemohl strasne dlouho najit nejaky preset, nebo se mu tam neco posasilo, bylo to na bilem MacBooku....

Opravdu zalezi na spouste faktoru, ale spoustu z nich je clovek schopnej ovlivnit hlavne dokonalou pripravou, at uz na WinXP, nebo na Mac OSX - Win Vista neznam :)
Naposledy upravil(a) Puk* dne 07 zář 2007 09:36, celkem upraveno 1 x.
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 07 zář 2007 09:31

Já budu hrát přes DELL Latitude D630 s Windows XP. Udělám si dva systémy Vistu na běžné používání, XP na live... Myslím si, že s tím nebude problém. V tom Dellu bude dokonce i 7200 otáček Disk

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 07 zář 2007 10:42

Puk*: jasne stat se to muze - ja verim ze na muj setup se core 2 duo nezatizi.
Ja mam stolni PC doma ve studiu C2D E6320 a ma skladba uz pred final mixem a pred vyjetim zatizi core 2 duo na 128buffer u zvukovky Esi Juli@ na 35% CPU (20vst + 58stop + efekty na kazdy stope).
Me slo hlavne o problemy padani Firewire a USB. Uvazoval sem k tomu macbooku o tom m-audio s firewire zvukarnou cim min kabelu a redukci emulaci apod. tim mensi sance, ze neco spadne.

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 07 zář 2007 11:20

TOM-Thak: ja osobne jsem nikdy nemel problem s FireWire, mam MOTU 828 (ta prvni modra), pak pouzivam MOTU UltarLIte a taky jsem mel M-Audio Audiophile Firewire. Jediny problem jsem mel na Win XP s M-Audiem - konflikt jejich ovladaciho softu se softem MaxMSP, tu jsem pak prodal.

Pokud koupis MacBook a budes pouzivat Mac OS X, tak si precti neco o problemu FW ovladacu od Apple (vice: http://forum.mujmac.cz/read.php?152,1784370), je to ale starsi zalezitost, ja osobne jsem nikdy s MOTU nemel problem. Pokud koupis kvalitni kartu, od vyrobce ktery si dela svoje ovladace, tak to je bez problemu.

Treba z praxe se mi stalo, ze jsem mel nachystane stroje na akaci (MacBook Pro + MOTU Ultra Lite pres FW + UC33 pres USB) a v klubu bouchly pojistky. Protoze book prepne na baterku, MOTU je napajena z booku pres FW (jedna z vyhod Apple booku je ze maji 6-pin FW umoznujici dostatecne napajeni) a UC33 pres USB, nemusel jsem pak pobyhat jak ostatni co museli nahazovat pocitace a ladit presety :)

Ostatne o FW se tu uz psalo dost zapornych i kladnych prispevku ...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 07 zář 2007 14:07

Puk*: jasne tak to diky za radu vypada to dobre navic ja skocim asi s applem do distribuce disku v Praze v Apple centru a zkusim normalne to zarizeni, co budu kupova, nainstastalovat jak bude kompatibilni .. tam sou lidi v pohode.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 10 zář 2007 16:42

Jeste malickost - nebyl tu nekde thread o macu jak ho ovladat? Nebo je to stupidni jako winy? Objednal sem tedka ten macbook, tak me zajimaj zakladni veci jako - jestli se vypina jako winy prip. zakladni ovladani. Uz sem parkrat mac videl ale jen tak nahozeny protools, ale vyslovene ovladani MAC OS X10.4 sem nikdy nevidel.

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 10 zář 2007 16:50

Je to absolutne jednoduchy. Neboj se, dostanes prirucku :)
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 10 zář 2007 16:52

Pro zacinajict switchery vrele doporucuji www.macblog.sk ...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 zář 2007 17:39

Nyni jsem se podival na macbook.Musim uznat ze je to jeden z mala ktery potesi i me koko a smysl pro technickou cistotu.Je mi zahadou proc nedelaji i podobne veci pro vidle,myslim tim designove primerene hezke a hlavne, s logicky usporadanyma konektorama...Hlavni konektory jako je modem,lan, fw, usb a napajeni patri na zadni stranu,na bok vedel cd roky slot na pcmcia nebo pci-e ,na druhou stranu vyusteni vetraku a nejake dalsi usb pro pripojeni a pripadne ctecku karet...

nemoh jsem si pomoct,ten macbook pro je fakt moc pekny...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 10 zář 2007 18:45

nunu: a má slot in mechaniku takze ji nezlomis :)
Je pravda, ze za ty prachy by to mohlo mit DVDRW a 160GB disk, kdyby sis koupil widle tak to tam je, ale zase ten design .. 13ka display slot in mechanika vestaveny firewire apod. Navic lepsi spoleh na akce.

Odpovědět