Minimoog Voyager - jam na koncertě

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
cigi

Re: Minimoog Voyager - jam na koncertě

Příspěvek od cigi »

bodyia píše: Jinak cigi bude asi zvláštní týpek 8)
Zvlastni urcite jsem. Asi jako Ty :twisted: - kazdopadne s Tebou bych se rad seznamil osobne. Nejen na tomhle Foru pozoruju, ze Tvoje komentare na rozdil od jinych maji hlavu a patu. Pracujem ted s Poetic Filharmony na jednom klubiku v Pardubicich, tak snad to vyjde a budu Te moc na jare pozvat na koncik.

vras

Příspěvek od vras »

inak co se tyce sebereflexe, tak te mam, rek bych dost. Konec koncu jsem studoval na Jezkarne, i kdyz nedostutoval, ale studoval a dostudoval jsem na HAMU v Praze a to jsou skoly, kde vas sebereflexi uci predevsim - zejmena ti nejzaprdenejsi profesori
Nestudovals v Plzni?

cigi

Příspěvek od cigi »

vras píše:Nestudovals v Plzni?
Sorry, jenom v Praze (MgA.) a Londyne (MA) a rocni staz v DC. Plzen se mi vyhla :cry:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jo, takze to neustaly stridani A C D je moje halucinace, ok, to se stane. BTW u koho jsi na jezkarne studoval?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Cigi: ja som písal len svoj názor. Nie som žiadny odborník na harmonie a rytmus. Píšem len to čo pocujem. Nepovažujem sa za uplneho laika ale ani som nestudoval berkley. V každom prípade ak vás to baví a niekoho to baví aj počúvať, tak je to na poradku a prajem veľa zdaru. Moja salka kávy to neni.

cigi

Příspěvek od cigi »

Pytkin píše:Cigi: ja som písal len svoj názor. Nie som žiadny odborník na harmonie a rytmus. Píšem len to čo pocujem. Nepovažujem sa za uplneho laika ale ani som nestudoval berkley. V každom prípade ak vás to baví a niekoho to baví aj počúvať, tak je to na poradku a prajem veľa zdaru. Moja salka kávy to neni.
Pytkine, vpohode. Ja jsem zas napsal jen svuj nazor. Zadna krec. Kazdopadne jestli tam fakt nekde slysis nejakej zasadni rytmickej problem, tak to mi urcite napis kde. To je dulezity mit hodne konkretni feedback. Emil Viklicky vzdycky zduraznoval, ze noty muzou byt klidne vedle, ale rytmus musi byt vzdycky koser. Kdyz se clovek netrefi do stupnice, tak se nic nedeje, ale jakmile je to rytmicky hnuty, tak to je v haji :roll:

A vystav tady neco svojeho, at vime, v cem ficis a co je Tvuj salek kavy. Kontex je vzdycky dulezitej :wink:

cigi

Příspěvek od cigi »

Kermitak píše:Jo, takze to neustaly stridani A C D je moje halucinace, ok, to se stane.
Musis byt na hodne dobrym tripu :D , protoze A (dur) tam neni ani jednou. Zato je tam celou dobu a (moll) plus nadstavby 7, 9, 11, 13, 5b atd. Obcas sus4. D (dur) taky ani jednou. Jinak to je modalni hrani, takze je mozne, ze souzvukova vertikala obcas nekomu vyjde jako C (dur) nebo d (moll), ale ja to vnimam spis horizontalne, coz se v pripade monofonniho nastroje nabizi tak nejak samo sebou :oops:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Myslim ten beglajt pane konzervatoristo.

vras

Příspěvek od vras »

POslouchal jsem to jen chvili, ale me tez ten projekt prijsel....ehhm, rekneme prumerny. Po strance napadu i po strance instrumentalni nenachazim mnoho veci, co by me zaujaly. Potud muj nazor. BTW: Kdyz uz je potreba argumentovat tituly (?!), tohle by seriozne vazne na HAMU obstalo?

cigi

Příspěvek od cigi »

Kermitak: no sak ja taky.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Dyt tam zadny variace nejsou, kytarista a basak jedou furt dokola to samy. Krom toho mi prijde ta kapela dost rozpadla a muj pocit je, ze to fakt ale vubec neslape, neni tam zadna dynamika... Jak jeden zdejsi clen poznamenal, jako jam na zkousce pro zucastneny muzikanty to muze byt super, ale pro posluchace v tom zadnou hodnotu nevidim.
Je to jen muj nazor. Mozna jsem prehnane kritickej. Kdybys rek "zahrali jsme si s kamosema po praci pro srandu ve zkusebne", nereknu ani popel, ale pote, jak to tu prezentujes... sorry ale na tohle nepotrebujes ani HAMU, ani jezkarnu, ani cokoliv jinyho.
U koho na jezkarne jsi studoval?

dano

Příspěvek od dano »

Cigi po vypocuti tvojej ukazky a po precitani tvojich reakcii v diskusii k nej by som dodal asi len tolko, ze je fajn, ak sa uroven sebavedomia cloveka aspon priblizne zhoduje s urovnou kvality jeho prace... Netvrdim, ze v tvojom pripade to tak v skutocnosti nie je, ale z tohto threadu na mna ten nepomer doslova vyskaje... V kazdom pripade nech sa ti dari a rad si vypocujem aj dalsie vase veci...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Cigi: teraz píšem z telefónu. Na ňom sa mi to nechce hľadať. Večer z počítača najdem
miesta, ktoré som myslel. Čo sa týka mojej salky kávy tak spomínaný cobham alebo clarke, tak to mozem. Inak to musí baviť každého muzikanta. Na rozdiel od toho vaseho jamu. To je fakt nuda. Nemyslím to v zlom. Ale ako tu čítam, tak môj názor neni ojedinely.

rastis

Příspěvek od rastis »

cigi píše:Ale jeste k Hammerovi....rek bych, ze ta kultivovanost rozhodne neni v tom jake pouziva stupnice, to je, podle me, v jeho pripade naprosto podruzne :idea:
s tymto by som dost zasadne nesuhlasil. Hammerova osobitost je do velkej miery dana prave tym, v akych stupniciach hlavne v zaciatkoch svojej americkej kariery komponoval a aku melodiku mali jeho sola, si myslim.

tohto poznas ?

http://www.youtube.com/watch?v=L6p41HBn2ic

z tejto kapely:

http://www.youtube.com/watch?v=tDaV-KCj ... re=related

cigi

Příspěvek od cigi »

Kermitak píše:ale pro posluchace v tom zadnou hodnotu nevidim.
Hele tak to doposlouchej do konce a uslysis, jakou to ma hodnotu pro posluchace. V tom klubiku bylo 250-300 lidi. Postni sem neco svyho, jak Tobe slape kapela, jsem uprimne zvedavej, kdo mi tady radi :twisted:

Zamčeno