Minimoog Voyager - jam na koncertě

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
cigi

Re: Minimoog Voyager - jam na koncertě

Příspěvek od cigi »

Rastis: to videjko se Skrzkem dobre znam. Ulitaval jsem na nem jeste davno pred tim, nez jsem si koupil Voyagera.

Nevim, jestli Hammerem v zacatcich myslis jeho klavirni trio, co mel jeste v Cechach, nebo az Ameriku, Mahavishnu, First Seven Days atd. Ja ted hodne posloucham Mahavishnu a slysim tam spis to, ze nebyl American a ze se vyznal v klasicke hudbe, proste sirsi zaber odkud inspiracne cerpal, takze to mohlo znit exoticky. Ale fakt si nemyslim, ze by improvizoval tak, ze by si rikal ted hraju v cikanske, tak budu chvilku hrat v nebeske, potom v dorske pak v alterovane a zakoncim to bluesovou. Nebo to myslis jinak :oops:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

cigi píše:
Kermitak píše:ale pro posluchace v tom zadnou hodnotu nevidim.
Hele tak to doposlouchej do konce a uslysis, jakou to ma hodnotu pro posluchace. V tom klubiku bylo 250-300 lidi. Postni sem neco svyho, jak Tobe slape kapela, jsem uprimne zvedavej, kdo mi tady radi :twisted:
Ja uz dlouho zadnou kapelu nemam, ani jsem netvrdil, jak jsem skvelej (narozdil od tebe). Krom toho, ze to neni podstatny a s tvym videem to nesouvisi, clovek nemusi byt kuchar, aby poznal spaleny maso (coz tohle zas neni, tohle je spis jen nedopeceny ;)
Druha vec - psal jsem, ze v tom zadnou hodnotu pro posluchace nevidim (krome toho basovyho sola, to je fajn). Jestli ji v tom vidi nekdo jinej je jina vec, je to fajn pro vas a pro nej. Ja jsem ale psal svuj nazor, ne nekoho jinyho. Jestli nesneses kritiku, nevim, proc jsi to sem daval. Jestli chces, aby te vsichni placali po zadech, jak ses dobrej, tak sorry ale na to to neni.
U koho jsi studoval na jezkarne?

cigi

Příspěvek od cigi »

[quote="Kermitak] Jestli nesneses kritiku, nevim, proc jsi to sem daval.[/quote]

Ja mam naopak kritiku rad, protoze stimuluje a inspiruje. Placani po zadech nepotrebuju. Ale zaroven jsem zvyklej si stat za svym a pokud od nekoho neslysim argumenty nebo chybne argumenty (A, C, D), tak nevidim duvod, proc to nechavat bez odezvy, bracho. A kdyz jsem poslechnul ukazky na bandzone napriklad od Amorpha, tak se mi objevil usmev na tvari a tak jsem si rikal, co asi tvoris Ty.

Na Jezkarne jsem mel na hlavni obor Milana Dvoraka. Jestlis´chodil na lidusku na klavir, taks urcite hral nekterou z jeho jazzovych etud :mrgreen:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

cigi píše:[quote="Kermitak] Jestli nesneses kritiku, nevim, proc jsi to sem daval.
Ja mam naopak kritiku rad, protoze stimuluje a inspiruje. Placani po zadech nepotrebuju. Ale zaroven jsem zvyklej si stat za svym a pokud od nekoho neslysim argumenty nebo chybne argumenty (A, C, D), tak nevidim duvod, proc to nechavat bez odezvy, bracho. A kdyz jsem poslechnul ukazky na bandzone napriklad od Amorpha, tak se mi objevil usmev na tvari a tak jsem si rikal, co asi tvoris Ty.

Na Jezkarne jsem mel na hlavni obor Milana Dvoraka. Jestlis´chodil na lidusku na klavir, taks urcite hral nekterou z jeho jazzovych etud :mrgreen:[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]

Ne, na klavir jsem nechodil, na kytaru.
Jestli se ti nezda rotace A C D, tak rekni basakovi a kytaristovi, at to nehrajou ;) A i kdybych se seknul, nemeni to nic na tom, ze se opakuje furt dokola totez. Je to dostatecny argument? proste mi to prijde nezajimavy, predvidatelny a bez napadu, to je vse.

cigi

Příspěvek od cigi »

Kermitak píše: nemeni to nic na tom, ze se opakuje furt dokola totez. Je to dostatecny argument?
hele, ja mam ted v aute CDcko Milese Davise Live Around the World a hraji tam taky Human Nature, co zpival Jackson. A v tehle pecce hraje Kenny Garret solo, ktery naprosto zboznuju a ktery uz znam uplne nazpamet. To solo trva deset minut a je na jeden akord a rytmika porad drzi jeden groove - proste furt dokola. Navic tahle "nekonecna" repetice je princip, ktery je znamy napriklad v africke hudbe (dostavaji se tim do transu) a minimalisticti skladatele si na nem taky stavi kariery. Takze fakt, ze se neco furt dokola opakuje pro me moc argument neni. oops :shock:

PS: opravdu tam A, C, D neni

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pletes dohromady ruzny veci, africka hudba je kapanek neco jineho ze...
Vis, ona je repetitivnost a repetitivnost, kdyz jsi nakousl Milese, tak i takovy So what je porad na jedno brdo, ale je to dabelsky zabavny. A jsou spousty dalsich jinych veci, kde se porad neco opakuje a bavej me. Tohle me nebavi, sorry.

cigi

Příspěvek od cigi »

Kermitak: Hudba je jen jedna a jestli znas od Davise jenom So What, tak tos moc daleko nedosel :D

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Nevim na zaklade ceho si dovolujes soudit co znam nebo neznam, So what jsem vybral jako obecne znamou vec. Jdu se venovat necemu zajimavejsimu, nez je diskuse s demagogem, nazdar.

peteness

Příspěvek od peteness »

cigi píše:Rastis: to videjko se Skrzkem dobre znam. Ulitaval jsem na nem jeste davno pred tim, nez jsem si koupil Voyagera.

Nevim, jestli Hammerem v zacatcich myslis jeho klavirni trio, co mel jeste v Cechach, nebo az Ameriku, Mahavishnu, First Seven Days atd. Ja ted hodne posloucham Mahavishnu a slysim tam spis to, ze nebyl American a ze se vyznal v klasicke hudbe, proste sirsi zaber odkud inspiracne cerpal, takze to mohlo znit exoticky. Ale fakt si nemyslim, ze by improvizoval tak, ze by si rikal ted hraju v cikanske, tak budu chvilku hrat v nebeske, potom v dorske pak v alterovane a zakoncim to bluesovou. Nebo to myslis jinak :oops:
Sorry, ze do toho jeste vstupuju. Me osobne Hammer moc nebere, mam radsi starsi veci od Davise nebo pak Herbieho Hancocka.......samozrejme je plus, pokud clovek ma prehled treba i v klasicke hudbe, muze to pak pouzivat pri vystavbe sola. To je jasne. A taky neni rozhodujici jake pouziva stupnice, nebo kolik jich zna.....imho.......Sila tech slavnych hracu je spis v tom, ze ten clovek presne pozna, kdy tam jaky fragmetnt ktere stupnice nebo kousek melodie ma soupnout. Neni to, ze by si rekl jak pises "ted hraju v cikanske, tak budu chvilku hrat v nebeske, potom v dorske pak v alterovane a zakoncim to bluesovou"....on tam tu cikanskou hodi presne v momente kdy citi, ze uz dlouho valcuje lidi nejakou melodii, ze uz je to nuda a pak tam zase ve spravnym momente hodi kousek jine stupnice a tyhle kousky dohromady davaji pribeh, ktery neco vypovida o nitru toho hrace o jeho pocitech. A kdo neni hluchej, tak tomu rozumi, umi ten pribeh nebo naladu precist, pritahuje ho to, obohacuje ho to a nepotrebuje k tomu leta studovat, aby poznal co se mu libi a co ne.....Jen muj skromny nazor.

cigi

Příspěvek od cigi »

To Peteness: ja se na to divam uplne stejne, akorat s tim rozdilem, ze me Hammer bere :) ...strasne bych ho chtel zazit hrat na Voyagera, ale to je asi utopicky sen.....mozna na nejakem Moogfestu v NYC. Jinak Chick Corea na svym blogu pise, jak pracuje se stupnicema on a jak by si kazdej mel i vymyslet svoje vlastni mody (zajimavy cteni), ale ze nakonec je to stejne tak, ze se ma hrat od srdce....o nitru a pocitech, jak pises.

m.

PS: Kermitakovi dosla slova a zbyly jenom urazky, treba sel studovat diskografii Milese Davise :twisted:

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

cigi píše:... A kdyz jsem poslechnul ukazky na bandzone napriklad od Amorpha, tak se mi objevil usmev na tvari a tak jsem si rikal, co asi tvoris Ty...
muzu se nesmele zeptat, co vyvolalo ten usmev? :)

jinak Peteness to myslim napsal hezky

vras

Příspěvek od vras »

To Peteness: ja se na to divam uplne stejne, akorat s tim rozdilem, ze me Hammer bere :) ...strasne bych ho chtel zazit hrat na Voyagera, ale to je asi utopicky sen.....mozna na nejakem Moogfestu v NYC. Jinak Chick Corea na svym blogu pise, jak pracuje se stupnicema on a jak by si kazdej mel i vymyslet svoje vlastni mody (zajimavy cteni), ale ze nakonec je to stejne tak, ze se ma hrat od srdce....o nitru a pocitech, jak pises.
m.
PS: Kermitakovi dosla slova a zbyly jenom urazky, treba sel studovat diskografii Milese Davise :twisted:
Panubohu se podarilo stvorit zase jednou poradne ego. S Cigim je tady fakt prdel :-(

jackies

Příspěvek od jackies »

Amorph píše:jinak Peteness to myslim napsal hezky
Napsal to hezky, ale moc dlouze :)
Stačilo napsat : S tím se člověk musí narodit. To žádná škola nenaučí.

Pro mě osobně to je jedna směs neúčelných, v hojné míře neumětelských "hadů", hraných bez ladu a skladu.
( a nemyslím jen tuhle ukázku, trochu jsem zagooglil )
Ale pokud u toho někdo zažívá blízký pocit orgasmu, tak proč ne :D

dano

Příspěvek od dano »

Cigi vazim si umelcov, ktori su schopni zavesit nejaku svoju tvorbu na nejake forum kvoli reakciam a kritike a potom uz len citat reakcie. A nezasahovat do diskusie, nevysvetlovat, neobhajovat a hlavne nekopat okolo seba pri prvom naznaku kritickejsieho nazoru. Vtedy vidim, ze je dotycny naozaj nad vecou a stoji si za tym, co urobil, bez ohladu na reakcie. To co tu predvadzas ty, je nieco neskutocne smiesne a trapne (od mavania diplomom az po osobne utoky). Skoda, lebo to dokaze uplne uspesne zlikvidovat aj to dobre, co v tvojej tvorbe je a moze niekoho oslovit...

cigi

Příspěvek od cigi »

Dano, myslim, ze okolo sebe vubec nekopu. Proste jsem tu narazil na par typku s nevytribenym vkusem, tak je trochu kultivuju. Navic polovina z nich evidentne moc hudbe nerozumi, to jde poznat z toho, co pisou.

Ty o hudbe evidentne vis dost, vcera jsem poslouchal nejake ukazky na Tvem webu. Prijde mi to strasne epigonsky a fakt jenom podkresove tracky k obrazkum, nic svebytneho. Ale vzhledem k Tvemu veku bych rek, ze je to na dobre ceste. Doporucil bych Ti studium v US - tam Te nauci remeslu filmove hudby nejlepe a muzes tam i ziskat cenne kontakty. Zaroven by ses mel daleko vic otevrit dalsim vlivum a nekopirovat pouze hollywoodske postupy a klise. Na vhodnem miste filmu muze daleko lip poslouzit jam Poetic Filharmony, nez nejake prokomponovane postupy, ktere stejne drzis jenom v klasicko-romantickem harmonickem uzu. A rad tady budu s Tebou o tomhle debatovat a kdyz mi napises, ze se mnou nesouhlasis, ze to vidis uplne jinak, tak si o Tobe nebudu myslet, ze mas buhvijake ego. Proste mas svuj umelecky nazor a za tim si stojis. A nazory je potreba obhajovat nejen ciny, ale i slovy :oops:

A jedna drobna pod carou: na to, jak mlady ucho ses, se k Tobe to moralizovani vubec nehodi - to opravdu vyzniva smesne a trapne, to by Ti v Americe fakt nezrali.

PS: Mozna by sem mohl jeste Jackie postnout nejakou ukazku vlastni tvorby, at vidime, jake smysluplne a umetelske hady hraje on a z ceho ma orgasmy. Podle te fotky bych ho tipoval nekam na big band Velke Losiny
:)

Zamčeno