Sansamp

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

Cyril: cau, ani by me nenapadlo ze je tady diskuze o sansampu PSA, no hezky, zitra mi ma prijit PSA 1, neresil sem jestli je lepsi verze 1 nebo 1.1, prisel ste nekdo na to v cem je rozdil krome sitovyho vypinace ? kazdopadne sem si poslech ty tvoje ukazky, oproti mojemu PODu XT kterej minim vykopat z baraku co nejdriv... (ehm nechcete ho nekdo ? :twisted: to tlaci vic v basech ale co si od toho slibuju hlavne ja je to ze by sansamp (aspon podle ukazek co sem kde nastahoval a naslech) nemusel tak sypat ve vejskach, coz je na vsech tvych ukazkach, asi je to hodne o tom jakej zvuk si kdo hleda, me vyhovuje rytmickej masakr pod elektroniku bez tech sypacich vejsek, doufam ze to na tom pujde protoze na PODovi to nejde... stravil sem s tim prilis mnoho casu aby me to prestalo bavit, tak snad me PSAcko nezklame, kdyz se prsej tolika znamejma jmenama, doufam ze ty znamy jmena na tom jenom nesvacej nebo nepodkladaj tim stul apod ale fakt na tom apson neco aspon obcas udelaj 8) aby to nebylo takovy to ze ma kazdej doma deset rectifieru a nekde v koute zaprasenej sansamp PSA 1 a hura s nim hned na stranky at mladejm zblbnem hlavy a trochu zamlzime :twisted: no kdyz to bude trochu vic jak POD tlacit v basech tak mi to bude v zasade stacit, nemel ste nekdo nahodou moznost tyhle dve krabice porovnat ? ted uz je to stejne jedno kdyz mi to zitra prijde ale tak ptam se pro zajimavost

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

btw Cyrile co mas na kytare za snimace ? nejaky aktivni EMG 81/85 apod ?

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Neural: ty moje ukazky jsou blby, jsem si toho vedom... mimochodem mam kytaru podladenou do drop A. PSA jednicka zni udajne o dost lip, dvojka je prej z lacinejsich soucastek a vic "fizzy", ale moc tomu neverim... me prijde problem, ze se neda vypnout interni simulace bedny v PSAcku, ktera tam evidentne je, ale je divna a zni to tak napul cesty, takze do impulsu (a predpokladam i do realny bedny) je to moc pod dekou a naprimo zase strasne vostry. O par prispevku vejs sem posilal impuls, kterej do znacny miry tu interni simulaci v sansampu zrusi, tak to rozhodne vyzkousej. Nicmene porad zoufale hledam na netu naky triky, kdyz to pouziva tolik slavnych tak to kurva musi nak jit. Psal jsem si zas s typkem z Aljasky, co mi ho prodal, a rikal, at zkusim ten jejich Tech21 Power Engine (sirokopasmova bedna pro kytaru) a prej to pres to zni bozsky, tu ostrost to zakulati a je to tam... ale to je pro me asi nerealna cesta.
Naposledy upravil(a) Cyril dne 19 srp 2008 15:16, celkem upraveno 2 x.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Neural: firemni B.C.Rich BDSM, rad bych je vymenil, ale nevyznam se v tom a pochybuju, ze to bude pro me zasadni prinos, tedka, ted bych mel hlavne cvicit :) Rad si necham poradit (DiMarzio X2N?). Taky se ale bojim, aby (aktivni) nemel sansamp problem s moc silnym signalem z kytary...

Mimochodem, mrkni sem a doporucuju se zaregistrovat, abys mohl poslechnout ukazky... http://guitarampmodeling.com/viewtopic.php?f=32&t=3380

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

tak ja zitra testnu kombinaci jacksonky s EMG81 + PSA 1 primo do lajny a uvidime, dyztak mrsknu nakou ukazku kdyz bude cas a nalada, nepredpokladam ale ze bych hned prvni vecer umel nastavit to co potrebuju, no uvidime 8)

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

jinak teda kupovat k PSAcku jeste bednu mi prijde prinejmensim divna kombinace, mam pocit ze PSAcko je hlavne kvuli nabirani po lajne, kdybych chtel nabirat kejtru z bedny mikrofonem koupim si rectifier a 4x12" jako ostatne vetsina tvrdolínů :mrgreen: a nic neresim... no nebudu predbihat, uvidim zitra az to spichnu a flaknu do toho 8)

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

ty impulsy, to sem pochopil ze daval Velvet ke stazeni nejakej balik simulaci beden nebo co ? muzete me prosim navest na odkaz ? nemam moc cas to tady prohledavat, dekuju.
.. sakra to zas budu jako muset zapinat PC... grrr 8)

vasek

Příspěvek od vasek »

Kde pořád berete, že Sansamp je primárně do linky? Je to sansAMP, ne sansCABINET :-)
Na webu výrobce píšu důležitou větičku:
SansAmp Classic was specifically engineered with a flat output to provide maximum flexibility and control with external EQ.
Takže to by snad vysvětlovalo Cyrilův problém...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

vasek: to nak nechapu... bavime se o PSA1...?

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

jako sou znamy pripady kdy na to nekdo hraje zive to se nehadam, je to predzesik jako kazdej jinej (tranďák), ale myslim ze je to krabice ne primarne, ale vicemene prevazne delana na nahravani lajnou, ta vyhoda primyho lajnovyho vystupu a optimalizace tady proste je

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Neural_I píše:je to predzesik jako kazdej jinej
Tak to nesouhlasim :)

vasek

Příspěvek od vasek »

Nechci se pouštět do podrobných debat, protože žádnýho sansampa nemám, ale podle koncepce a ukázek mi přijde, že by to nějakou bednu ještě sneslo. Kdyby to mělo klasickej speaker simulátor, tak tam budou dva výstupy - jen simulace, druhej bez - tak se to běžně dělá.
Můj závěr je - je to specifická krabice se specifickým použitím, záleží, co kdo z toho dokáže vytáhnout. Dává asi hodně možností.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

vasek: posledni vetu podepisuju, moc hezky a trefne receno.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

no jasne ze to dava spoustu moznosti na experimentovani atd proto sme si ho taky koupili a proto o tom tady kafráme, no zitra uvidim jestli mi to na ten muj elektrometál bude k necemu dobry nebo ne, doufam ze jo :lol: pak se taky budu moct zapojit do diskuze z pohledu uzivatele a ne jenom kafrat o tom co sem kde vycet a co si o tom myslim ... uz zitra ... :twisted:

Cyril

Příspěvek od Cyril »

A jeste jedna ukazka ze vcerejska... pohoda.mp3

Odpovědět