Studio za 500 tisic Sk

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2008 15:18

dano nerob .. ved to je dobre , ze si tie veci vie odvododnit .. tak isto s nim suhlasim .. co clovek to nazor .. ked sa stretnes s 5 ludmi od fachu , tak ti kazdy povie nieco ine a tazko sa v tom clovek orientuje .. Takze ak ma svoj nazor , tak je to len dobre .. To ze vacsina z nas by to robila inak , je uplne normalne .. proste kazdy ma ine skusenosti , ine poziadavky , robi inu robotu .. atd ..

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 06 kvě 2008 15:20

no musim takto rozstrihat kexikov post lebo by som sa uqoteoval nasmrt


pavuk na mikrofon - naco? nedodava sa oktava s pavukom?

-ked som to prepisoval na oktavu bolo tam nieco ine, ako som uz pisal su tam chyby, a bohvie ci to bud nakonec oktava


behringer p2030 - naco? + kde je k nemu zosilnovac?

-len cisto aby technik pocul co ide von, alebo do stremera alebo z limitera atd.TO JE CELE
zosik je, technics,


naco dve zvukove karty, to bude bezat na KOLKYCH pocitacoch? ked na jednom, potrebujes jednu kartu s patricnym poctom a druhom IO, tym odpadne dmp3 preamp, line splitter (z karty moze ist kludne rovno 6 liniek von a mas to aj s hrubou regulaciou)

-mal som k tomu obrazok ale nestihol som ho sem dat
toto je uplne inac rezia ako nahravacia, ako som PISAL co mame, nepisem!
2 sterea z hracieho kompu idu do arrakis broadcast pultu
master vystup ide do DEDICATED stream servera ktory ma tu druhu zvukovku ako vstup, a je to preto to co som vybral lebo je najlacnesia so symetrickym line inom...
DMP3 nie je az tak nevyhnutny ale: preampy v mixe su nanic, ak nepojde komp nemozno pouzit preamp v zvukovke... tak preto :D a je to naschval tranzistor pretoze malo farbi, a musi byt v prevadze nonostop!
vsetko ma svoj dovod, bal som sa ze na mna hned vyletite s takymito zhrozenymi pohladmi
line splitter: z mastru do limitera, z limitera do line splittera a z neho spat na odposluch, do budiek na internate, do vedlajsej rezie, do streamera

outboard efekty - naco? nema nahodou waves nieco ako broadcast pack, nahodou?
aky k tomu patri pocitac? predsa to nebudete robit na tom istom ako nahravacie studio

-pocitac je to uplne iny ako ten do nahravacky, uvidol som ze co mame nepisem, verim je to trochu matuce ale verte mi ;)
pocitac bude sluzit LEN na prehravanie! nic ine pretoze inac by bola cela funkcia radia zavisla na jednom pocitaci a tomu sa musim vyhnut.
a okrem ineho, pocitacov mame asi 15 :) z toho 4 su tak 2Ghz a vyssie

studio:
ako pise pytkin, yamaha bedne su 5 koleso na voze, radsej sub
ako pise pytkin, na co outboard? kupte akceleracnu kartu a pluginy, tie efekty co tam mas, su beztak digital a oproti sw nic nove neprinasaju
ako pisem ja,

-uz som pisal komentar v inom prispevku


naco protools? mate nejakeho zvukara, co trva na protools? budete spolupracovat s video striznou, ktora po vas chce protools projekty?
-standard; nie; ano budeme, vyber DAW software nemoze byt nikdy cisto objektivna volna preto sa tym nebude zaoberat


ja by som pri tomto rozpocte siel do klasiky ako rme multiface, tym sa zmeni struktura cien, odpadne presonus prevodnik, atd...
plus cubase, imho musi stacit verzia studio (ak nebudete pracovat s videomaterialom)

-nad tym RMEckom som uvazoval ale v pipade digidesign riesenia je to zbytocne a staci digi + presonus


wc generator vam pri tomto setupe netreba
- uz je fuc ;)


fl studio ani audition vam netreba, ak bude nejaky projekt mat pripravu v tomto formate, bude pekne exportovat stopy. naopak, kupil by som wavelab a do pc napalovacku, ktoru wavelab oficialne podporuje

-FL studio a audition su na vyucbu ako som uz pisal
ja uprednostnujem prave audition a dovolim si povedat ze nam ho treba :D
wavelab je to iste, toto vystihuje celkom otazka preco ludia pouzivaju google? lebo google :) ine vyhladavace najdu rovnake vysledky ale aj napriek tomu ludia pouzivaju hlavne google ;)

uf je to unavne odpovedat na vsetko asi budem uz odposaovat len na to co este nebolo
Naposledy upravil(a) Deekay dne 06 kvě 2008 15:31, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 kvě 2008 15:21

pytkin: to beriem... ale toto na zaciatku vyzeralo tak, ze sa deekay ide poradit. a zrazu bolo vsetko jasne... tak mi to cele prislo tak trochu zbytocne... ale je to len subjektivny pocit... sorkac za OT :-)

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 06 kvě 2008 15:21

Pytkin píše:Deekay : netvrdim ze protools je zle , ale ak nepotrebujes byt s niekym inym kompatibilny , tak ja by som do toho nesiel .. ani do 003 ..to uz je na tebe ako sa rozhodnes .. ok .. mas na vsetko nejaky dovod, takze je ti zbytocne nieco vyvracat .. Tak nech sa podari naplnit umysly , s ktorymi to idete budovat ..
dakujem :)

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 06 kvě 2008 15:25

dano píše:pytkin: to beriem... ale toto na zaciatku vyzeralo tak, ze sa deekay ide poradit. a zrazu bolo vsetko jasne... tak mi to cele prislo tak trochu zbytocne... ale je to len subjektivny pocit... sorkac za OT :-)
ahoj,
no chcem pocut vase nazory a ked sa niekomu vyber niektoreho elementu nevidi tak uvediem dovody preco, nehovorim ze vsetkemu rozumiem a rad sa necham ukecat ak mate lepsie riesenie
uz sa to postupne krystalizuje, ak som ti pripadal ze som zozral vsetku mudrost sveta tak to je mi luto :(
nejasne mi su hlavne niektore mikrofony, pocitac.

edit: chcel som povodne len uviest co mi nie je jasne ale to by zas potom kadzy potreboval vedet aky preamp aky komp atd. tak som predisiel problemom a uviedol to sem cele
Naposledy upravil(a) Deekay dne 06 kvě 2008 15:29, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 06 kvě 2008 15:27

dakujem vsetkym za pripomienky, musim sa priznat ze tato uloha je narocnejsie ako som si myslel pretoze neexistuje jednotny nazor a vela dobrych zvukarov s ktorymi som to konzultoval sa vo vela veciach absolutne vylucovali :)
piste dalej, budem len rad
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 06 kvě 2008 16:24

Deekay: Osobne bych spis nakupoval komponenty postupne a kazdy resil v samostatnem tematu. Tim spis vyberes to, co presne potrebujes a neudelas chybu. U tohoto mega nakupu nemas tolik casu se zabyvat kazdym komponentem a pozdeji muzes litovat, ze jsi neco koupil.

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 06 kvě 2008 16:27

tlaci ma cas a hlavne nebudem to nakupovat ja
bude sa vyhlasovat tender a mam zakazane tam uviest vyrobcov! takze musim len pastnut poziadavky a dufat ze to maju :( nakolko ide o statne peniaze
byt po mojom, tak si mikrofony popocuvam, tak isto aj repro ale ... :roll:
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 kvě 2008 16:42

statne prachy? na studio? uau... som myslel ze na taketo veci uz prachy nie su...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2008 16:51

deekay : jak zakazane uviest vyrobcov ? co v tom tendry teda bude uvedene ?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 kvě 2008 16:53

pytkin: my ako mimovladka pouzivame prachy EU a tiez nemozme uvadzat vyrobcov... proste musime zadat len poziadavky, ktore ma dany vyrobok splnat... a dufat ze prejde nieco normalne... takze myslim ze v tomto to bude podobne

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2008 17:01

dano : tak naco tu potom riesime ten setup ... potom mozme riesit , ked bude 10 ponuk , ze ktora je najlepsia .. a nie ze co by bolo najlepsie .. k tomu sa predsa nikto nedopracuje .. jedine , ze by sme to dopredu vybratemu dodavatelovi podstrcili ..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 06 kvě 2008 17:01

Jezisi kriste... "chci, aby to dobre znelo"... trosku Kocourkov, ne? :)

...a neslo by uvest pozadavek: "Chci, aby to znelo naprosto presne jako (dosad konkretni vyrobek)"?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 06 kvě 2008 17:06

dano píše:pytkin: my ako mimovladka pouzivame prachy EU a tiez nemozme uvadzat vyrobcov... proste musime zadat len poziadavky, ktore ma dany vyrobok splnat... a dufat ze prejde nieco normalne... takze myslim ze v tomto to bude podobne
tak tak, ale dufam ze potom sa bude dat s tou konkretnou firmou dohodnut
no patri to slovenskej technickej univerzite ;)

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 06 kvě 2008 17:08

Cyril píše:Jezisi kriste... "chci, aby to dobre znelo"... trosku Kocourkov, ne? :)

...a neslo by uvest pozadavek: "Chci, aby to znelo naprosto presne jako (dosad konkretni vyrobek)"?
nerozumiem na ktory prispevok reagujes :)
tak to budem aj robit, pojdem na stranku predajcu a pastnem tam paramatre vyrobku len bez nazvu ;)

Odpovědět