Studio za 500 tisic Sk

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Příspěvek od Settler » 06 kvě 2008 17:10

Deekay píše:..ten fasttrack bude sluzit ako 2 x symetricke stereo do mixu (2 crosfadovane tracky na hudbu) a treti popripade na jingle, a do rezervy to ma viac inputov aj outputov. pocitac tam je nejaka 1600tovka AMDcko co na prehravanie waviek bohate staci :)
Jasny.. no ptal jsem se spise proto, ze si nejsem uplne jist, jestli je volba Fasttracku za 12k to prave orechove.. obzvlaste pokud tam bude klasicky desktop PC, do kteryho jde narvat karta.. ja bych se spise soustredil na interni DSP s venkovnima prevodnikama..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2008 17:25

deekay : no ja byt tebou .. tak si vyberiem niektoreho rozumneho dodavatela .. ktory mi to vsetko vie dodat .. dohodnem sa na nejakych rabatoch .. a potom to vyberove konanie sa nasije tak aby to vyhral on ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 kvě 2008 17:27

hele tendre sa robia vzdy tak, ze sa v podstatne dohodnu veci s tymi firmami, od ktorych to naozaj chces kupit, a potom sa zozenu cenove ponuky (potrebujes 3 na kazdu polozku) a na zaver sa aj tak schvalia ti dodavatelia, ktorych chces. ide len o to aby tam boli tie papiere... ono ked ma clovek prachy, je v jeho zaujme aby za ne nakupil co najlepsie, nechapem na co su v takychto pripadoch tie vyberove konania dobre... pritom minister hospodarstva si klidanko kupi do kanclu stol za 250 000

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 kvě 2008 17:29

ako krasne natvrdo to tu teraz odznelo :-) to je vsetko co k tomu poviem ja... nikdy nevies aky auditor to cita :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 kvě 2008 17:31

btw uz sme par rokov v eu a ten dodavatel nemusi byt vobec slovensky. uradnici ti budu tvrdit ze musi, ale je to klamstvo a kludne im to povedz. kazdy zahranicny dodavatel ti da fakturu, maximalne si ju budes musiet dat uradne prelozit

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2008 17:55

kexik : podla mna treba podporovat slovenskych dodavatelov .. studio neni zelovoc .. tam potrebujes trosku aj support ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 kvě 2008 18:05

slovenskych dodavatelov audia nepoznam, ale poznam slovenskych dodavatelov inych veci a poviem ti ze radsej budem bez supportu ako so slovenskym supportom... a potom, cesky support musi fungovat pekne, nemecky je len otazka jazykovej bariery a vyssieho postovneho

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 06 kvě 2008 18:32

Settler píše:
Deekay píše:..ten fasttrack bude sluzit ako 2 x symetricke stereo do mixu (2 crosfadovane tracky na hudbu) a treti popripade na jingle, a do rezervy to ma viac inputov aj outputov. pocitac tam je nejaka 1600tovka AMDcko co na prehravanie waviek bohate staci :)
Jasny.. no ptal jsem se spise proto, ze si nejsem uplne jist, jestli je volba Fasttracku za 12k to prave orechove.. obzvlaste pokud tam bude klasicky desktop PC, do kteryho jde narvat karta.. ja bych se spise soustredil na interni DSP s venkovnima prevodnikama..
ide tam aj o flexibilitu, aby sa to v pripade potreby dalo prehodit na iny komp
napr ked sa nieco pokazi alebo sa bude hrat vonku a niekto si k tomu zapoji notebook atd...
preto cela externa

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2008 19:56

kexik : ja kupujem vyhradne u slovenskych dodavatelov a so supportom som spokojny ..

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 07 kvě 2008 01:14

teraz ako si citam prispevky tak sa mi protools prestavaju pacit :|
su problemy ked clovek chce pustit ine ako protools a to teda nie je bohvie co
tak uz som z toho zas debil
co mam teda kupit? Protools, Sonar, Cubase? tot vecna otazka :)
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 07 kvě 2008 01:22

Deekay : preco vlastne nejdes do nejakej firmy ktora v tejto oblasti robi poradenstvo a nenechas si vypracovat presne to co na mieru potrebujes? cely cas od toho zoznamu co si sem napisal, mam pocit ze vlastne vobec nevies co potrebujes...

tu je to sice fajn ze sa to pytas, ale stale sa budes tocit v kruhu, lebo tu plati pravidlo ze ak polozis otazku co si vybrat z tychto dvoch veci, tak ver tomu ze rozhodnutie bude 50:50 :) ak by si mal otazku na 3 veci z ktorych si vybrat tak rozhodnutie tu na ezone bude 33.3 : 33.3 : 33.3 :D cize tudy( nie ten nas Tudy ) cesta nevede.... 8)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 kvě 2008 01:28

deekay : to zavisi od vas .. na com su zvukari schopny a ochotny robit .. Sonar poskytuje za malo penazi vela muziky .. Cubase je zase celkom standard a vela ludi s nim robi .. aj cenu ma vysiu (2x?) ..

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 07 kvě 2008 01:39

to je tak, ja mam skusenosti akurat tak s FL studio, audition, sound forge a cubase som si skusil este na ATARI a moc mi nesmakovalo :)
sonar vyzera schopne ale vyberat na zaklade pocitov je nerozumne

dat to vypracovat firme, to by aj slo, ze by som skusil kontaktovat niekoho?
ale myslim ze uz to necham tak, vzdy je najdolezitejsi clovek co tam sedi, a protoolsy nebudu hadam chybne rozhodnutie :) ale mal by na tom fachat aj iny software ako protools, minimalne aby siel pustit winamp a pod.
edit: popripade pofrcal by na digi hardware sonar? asi nie ze :(
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 kvě 2008 01:47

deekay : ten digi 003 je najhorsia vec co tam mas podla mna :) to je prva vec , ktoru by som dal prec ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 kvě 2008 07:07

cubase dnes a cubase na atari je asi taky rozdiel ako fruity loops 1 a fruity studio 8. dnesny cubase je uplne iny soft...
v digi suhlasim s pytkinom, je to cenovo premsrtena zalezitost vzhladom k svojej kvalite. este je tu protools m-powered, ktory bezi s m-audio kartami, lenze m-audio zasa nema "velku" kartu do pci/pcie slotu a kupit do studia fw riesenie je imho riskantne

Odpovědět