Studio za 500 tisic Sk

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 07 kvě 2008 08:33

Jestli nepotrebujete kompatibilitu s nekym jinym, tak bych se take primlouval za Sonar ci Cubase. Rozdily ve zvuku v porovnani s ProTools budou IMO subtilni.
To vybaveni, ktere chcete nakoupit neni zas takovy high end, aby melo smysl resit zvuk sekvenceru.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 kvě 2008 08:46

A ja bych se hodne primlouval za Samplitude :) Sonar je bezvadnej, ale precijenom mi prijde uz trochu neprehlednej, zvlast ten mixak... K tomu porizovat Cubase nevidim zadnej duvod, nemastna neslana nuda, kterou ma "kazdej".
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 07 kvě 2008 09:23

Cyril píše: K tomu porizovat Cubase nevidim zadnej duvod, nemastna neslana nuda, kterou ma "kazdej".
Coz je prave ten duvod, proc ho poridit.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 07 kvě 2008 10:35

Ja mam Sonar rad - pracuje se mi s nim dobre, ale v tomto pripade by bylo Cubase asi lepsi reseni, kvuli vetsi rozsirenosti u potencionalnich partneru.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 07 kvě 2008 10:58

Kermitak píše:
Cyril píše: K tomu porizovat Cubase nevidim zadnej duvod, nemastna neslana nuda, kterou ma "kazdej".
Coz je prave ten duvod, proc ho poridit.
presne tak. hlavne na mieste ako internatne radio, kde sa bude striedat kopec ludi, mi prijde vhodne kupit nieco, s cim bude vediet drtiva vacsina ludi v pohode robit.

(ale inak mam samplitude tiez ovela ovela ovela radsej:)
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 kvě 2008 14:23

Jo .. v pripade DAW by som osobne vyberal podla toho , co ludia (ktory tam budu robit) najviac poznaju a pouzivaju .. Ak je to protools , tak nech sa paci .. Ale o tom pochybujem .. Specialne ak ide o internatne radio ..

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 07 kvě 2008 15:07

dobre teda,
mne je to vcelku jedno ale cubase je asi rozsirenejsi takze dajme tomu :)
a ako je to s VSTckami a pluginmi? k protoolsom je vela kvalitnych pluginov, ako je to s cubaseom? bomb factory a pod. su zrejme vysadou protools
este som rozmyslal kupit nejaky hardware ako protoolsovu dongle (nejake maudio napr. http://www.m-audio.com/products/en_us/P ... -main.html a tym mam aj daw controller a ked chcem supnem tak mozem dokupit protools ale nemusim ked nechcem)

teda ak by padli protools tak mi treba:
prevodnik (min: 16 in (s mic preampami) a 8 out; rozmslal som nad presonusom alebo RME)

soft + pluginy (ten melodyne pofrci aj v cubase ale to je RTAS? za sonar sa prihovara napr Vvocal)

DAW controller
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 07 kvě 2008 15:21

pytkin: tak tak. tiez pochybujem ze zrovna socky/studenti z internatneho radia budu mat s protools skusenosti. vacsina tych ludi ma imho doma a pozna skor nejaky warez cubase.

deekay: dnes uz existuje kopec velmi kvalitnych pluginov ktore su kvalitne a su vst. napriklad PLPAR ten 3 pasmovy nieje drahy a je super. chirurgicky presny a cisty.
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 kvě 2008 15:42

deekay : rozhodne by som siel do karty do pocitaca . nie USB ani FW .. cim odpada ProjectMix .. uz tu spominany RME hammerfall je dobre riesenie .. protools s tym ale nepojde ..

pluginy mozes dokupit ake chces .. ale hovorili sme tu o PowerCore + VSS3 a MD3 .. Inak pluginov je aj kopa dobry free .. tu na fore je tema o tom . najdi si ju .. Alebo ti kexik poradi .. ten v tom ma prehlad ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 07 kvě 2008 16:10

Zvukovku urcite PCI a ne USB a FW s ohledem na potencionalni problemy.
RME a Lynx

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 kvě 2008 19:01

skor PCIe dneska... to sa potom zuzi vyhradne na rme a motu... plus prevodniky rovno od nich, cize rme multiface alebo motu 424 a podobne... ak to treba docasne zmobilnit, da sa kupit expres/cardbus karta do laptopu... same vyhody

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 07 kvě 2008 19:56

znie to dobre
treba minimalne 16 preampovanych in / minimalne 8 out
cize:
karta do pocitaca co by prijmala digi signal z prevodnikov/preampu
a daw controller s nejakym tlakbackom, vystupom na monitory a sluchatka

no a v tych skratkach (AES, EBU, ADAT...) mam bordel ale to si vygooglim ;)

no ak to spravne chapem tak by to mohlo slapat takto:

ten projectmix by som urcite zobral, nestoji to zas tolko a bolo by to hlavne ako daw controller + vystupy na sluchatka + nejake prevodniky
hovorili ste ze by mohol byt problem s firewire
neslo by to tak ze cez firewire bude len DAW controller a cez ADAT/SPDIF sa budu posielat data do nejakej PCI adat/spdif ci jakej karty? (toho hammerfalu napr)

tym by som mal vlastne 8 preampovanych in, 4 out na Maudiu + na sluchatka;

a v tom RMEcku by bolo vlastne 8 in a 8 out co dava dokopy 16 in (z toho 8 s preampom) a 12 out (staci 8 ale zide sa)

+ este budem muset kupit preampy na tie linkove vstupy aby sa dali pouzit na mikrofony/nastroje (to by mohol byt nejaky focusrite napr.) a preamp by sa zapojil digitalne do AD/DAcka

bolo by to takto funkcne?

inac uz mam jasno v sotware: SONAR je vitaz :) nainstaloval som si aj Cubase aj Sonar a jednoznacne sonar viac user friendly + vvocal, ...
v cubase som bol znacne dezorientovany ale je to zrejme dane softwareom s ktorym clovek robi, a co je comu podobne
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 07 kvě 2008 20:00

deekay: ufff. byt tebou tak sa to byt tebou snazim nechat co najjednoduchsie. tym projectmixom si to podla mna zbytocne komplikujes cele.
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 07 kvě 2008 20:05

aum generator píše:deekay: ufff. byt tebou tak sa to byt tebou snazim nechat co najjednoduchsie. tym projectmixom si to podla mna zbytocne komplikujes cele.
no, je taka fajna akcia ze mpowered protools zadara k tomuto, to je jedna vec :)
dalsie plus: chces to pripojit inde? chytis, odneses zapojis, a je to vlastne aj taky maly digimix, mne to takto pripada celkom flexibilne :)
ja viem asi ma zase zpucnete :(

a inac ako sa riesi talkback, ked clovek ma len tie prevodniky? externe zaridenia? a vysupy na monitory, sluchatka?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 kvě 2008 20:20

jasne ze ta spucneme... cely ezone je zasraty temami, ako nefunguje ta alebo ona krabica cez firewire, a ty si tu jednu taku chces kupit. MOZNO ti bude fungovat dobre, ale mozno nie... pci/pci-e riesenie funguje vzdy, maximalne lupe, alebo dropoutuje. fw ti zmizne zo systemu a nepomoze nic len restart masiny... to je pekny vopruz a hamba pred interpretom, ktory je uz aj tak dost nervozny, ze nahrava. nehovorim ze sa to stava s kazdou kombinaciou pocitac / fw karta, ale je to relativne casty jav

Odpovědět