Tipy na syntezátor (pop dance)

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
TOM-Thak

Re: Tipy na syntezátor (pop dance)

Příspěvek od TOM-Thak »

Na TIcko, na Zetu ti to naladim klidne.. Zalezi, co konkretne potrebujes.

2Dendy.. supersaw neni potreba :D musis umet kombinovat.. ja mel dotedka Becko a to bys koukal, jaky sem z toho loudil pily :D
4x unisono, stereo.. relesase.. LFO pitch a detune a mas to :D
Becko ma 16hlasu poly.. a dneska ho koupis za 10k a je to dost vykonej stroj.

Jinak nexus je desna kopirka.. budes hrat jako vsichni ostatni i kdyz asi je to trendy :D

Jako pokud chces neco jako Cascada, Strarsplash, Tune Up, Manian, GrooveCoverage, Novaspace. Scooter a podobny zpivany disko-trisko, tak to neni problem :D.
Jinak moje sajty sem sem pastoval proto, ze nabizim krom jinglu apod. i naladeni nakejch zvuku.. kazdopadne sou tam nejaky demace takovehle hrozivejch s*acek, ale nas zakaznik, nas pan :D. Pokud to nekdo takhle presne chtel, tak proc bych mu v tom nepomohl..

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

Pete ness - zmizel jeden tvůj příspěvek jak jsi dával odkaz na ukázky Radiasu....

poslouchal jsem je - byly dost špatné(ty mp3 všechny syčely a na tom videu někdo pouštěl dokola pořád jeden zvuk), tak jsem šel na stránky Korgu a to už je jiná káva- tam to zní dost pěkně. Jen se nemohu zbavit dojmu že přece jen není nikde ukázán celý zvukový rozsah nástroje.Budu muset zajet někam vyzkoušet.

Jinak dospěl jsem k názoru že mi půjde především o leady (zbytek asi dokáži udělat na tom co mám k dispozici). Jen bych chtěl aby právě aby ty solové zvuky, které budu používat - ačkoliv budou samozřejmě "trendy" (jak zde nazýváte), nezněly jako levná napodobenina něčeho co se obecně používá.
Na rozdíl od vás mnohých nesdílím názor že taková hudba musí být zákonitě s..čka :wink: - nemusí to být umění - jde mi o dobře provedené řemeslo za které bych se nemusel stydět. Za těch 20 let co se živím muzikou jsem se naučil aspon jednu základní věc - uměleckou úroven hudby neurčuje její styl ale kvalita práce kterou na ní odvede muzikant.

Ok, ale to bylo odbočení. Podle vašich doporučení zkusím někde poslechnout korg a virus. Přiznám se že ještě s nadějí přemýšlím o nějakém skutečném analogovém nástroji - nevím ovšem jak daleký by to byl zvukový posun. :D

dendy

Příspěvek od dendy »

este si vyppocuj toto demo .. Novation NOVA.. myslim ze tam je vela zvukov ktore ti ako dance leady sadnu do tracku ako rit na serbel :) (napriklad 1:59-2:05)
http://www.youtube.com/watch?v=Ufe98PNjkt0

prihrejem si trosku polievocku, tuto predavam novation nova za velmi prijemnu sumu :-))
./bazar-stary/nova-e-mu-xboard-t12960.html

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

Dendy, to je super nabídka - svého času jsem vlastnil Novation KS a to byl nástroj velmi s pěkným zvukem. I když mnozí novation zatracují a je pravda že bez efektů není zvuk tak precizní jako u virusu nebo clavie - při správném použití a naladění efektů z toho lezou nádherné zvuky.....dodnes je mi líto že jsem se ho zbavil. Jen si nejsem jistý jestli mi tohle ted až tak pomůže. Každopádně zvážím.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Kup si virus a nešpekuluj... http://www.soundart.cz/ukazky/ poslechni si u me na sajtech Virus TI bank... nerikam, ze uplne stejne.. ale podobne hraje i Cecko a Becko virus.. proste ten charakter. Znalci samozrejme potvrdi, ze TI je TI .. ale taky neni tak levne no.

Jinak novationa mam taky.. KS ma stejny streva jak Xstation po zvukove strance.. a lezou z toho fakt dost divny veci.
Me stve to, ze treba obycejna pila hraje na kazde note jinak a to skoro stejne jako kdyz vezmes saw wave a das ho do NI kontaktu a budes na nej hrat.. tak se ti taky bude od root noty zkreslovat.. tohle dela presne Xstation i K-station.

Samozrejme supernova to je o necem jinym..

synth_synth_synth_synth

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

TOM-Thak píše:Kup si virus a nešpekuluj... http://www.soundart.cz/ukazky/ poslechni si u me na sajtech Virus TI bank... nerikam, ze uplne stejne.. ale podobne hraje i Cecko a Becko virus.. proste ten charakter. Znalci samozrejme potvrdi, ze TI je TI .. ale taky neni tak levne no.

Jinak novationa mam taky.. KS ma stejny streva jak Xstation po zvukove strance.. a lezou z toho fakt dost divny veci.
Me stve to, ze treba obycejna pila hraje na kazde note jinak a to skoro stejne jako kdyz vezmes saw wave a das ho do NI kontaktu a budes na nej hrat.. tak se ti taky bude od root noty zkreslovat.. tohle dela presne Xstation i K-station.

Samozrejme supernova to je o necem jinym..
Ano - opravdu všechny KS..X...Xio... až na drobné upravy/vel.pameti-OS/maji stejny zvuk - delal jsem test s V-station a ten mi pripadal dokonce citelnejsi ......supernova je jinde....k nove se nemohu vyjadrit....
Popravde proti Novation nic moc nemam /vzhledem k cene/ - ma svuj spec.zvuk ....
Ale naprosty souhlas s Tomem - vir bude z hlediska komplexnosti nejl.volba ...alespon muj nazor...

dendy

Příspěvek od dendy »

nova a supernova je charakterom zvuku uplne to iste (mal som aj supernovu) .. jediny rozdiel je ze supernova ma nejake drobnosti naviac (FM modulacie a este par veci) .. inak je to uplne to iste 1:1 ..

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Právě, že ty "drobnosti" dělají tu Supernovu zajímavou.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jeste kdyby ti to pomohlo tak tady je jedno moje hodne stary demo na virus b http://www.soundart.cz/share/virus_b.mp3
takovy klasicky zvuky.. btw. kamos zrovna Becko prodava pac si koupil cecko.. tusim za 10,5k ale bydli kousek od Brna.

bassline

Příspěvek od bassline »

JPcko ma iny charakter detunovanych leadov ako Virus. Znie viac retro ala 80'ties co ja osobne milujem...povedal by som, ze pre mna je to supersaw s dusou :D ....virus znie zas nekompromisne moderne...

Na Viruse TI urobis phat detuned leady najme preto, ze uz samotne oscilatory mozes rozladit (hypersaw, hypersync). To nasledne mozes prehnat cez chorus + unison, takze dostanes mega phat saws leads, typicke pre trance...

Jpcko ma supersaw ktory nie je az tak hutny co sa detune tyka, ale o to viac na nom vyniknu melodie a asi sa mi viac pre aranz paci ako virus, kvoli tomu ze v tom citim proste taky prijemny charakter :D ...samozrejme na viruse to mozes tiez rozladit menej, ale nikdy to nebude rovnake...zalezi podla chuti, najlepsie si to vyskusat sam...
Naposledy upravil(a) bassline dne 14 zář 2010 18:52, celkem upraveno 2 x.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

JPcko sme meli taky, mozna tu mam i demac supersaw :D. Je to ale takove jemne..
Nerad bych JPcku krivnidl, ale prijde mi mene univerzalni nez vir. Abych se zastal jeste dendyho se supernovou / novou.. urcite to bude taky zajimavej synth na tanecni music viz. soundesty od vengeance i kdyz ty sou vetsinou dost nadsazeny.. ty syntaky sami o sobe takhle nehrajou.

bassline

Příspěvek od bassline »

Tom:

Pridal som do mojho prispevku este nieco..

bassline

Příspěvek od bassline »

TOM-Thak píše:JPcko sme meli taky, mozna tu mam i demac supersaw :D. Je to ale takove jemne..
Nerad bych JPcku krivnidl, ale prijde mi mene univerzalni nez vir.
To je jasne ze ma menej moznosti...je to proste pre klasicke 'analog style' zvuky. Vpodstate vsetky VA co mam okrem blofeldu su si koncepciou skoro rovnake, ide skor o to, ze kazdy ten synth mi da uplne nieco ine do mixu a pekne sa to doplna...

Inak, tu je to dobre pocut ten charakter supersaw z JPcka: rezonancia a LP12/24 dost dramaticky meni charakter

dalsia ukazka:

dendy

Příspěvek od dendy »

tak aj ja pridam.. toto je zo supernovy, ale ak sa dobre patam ziadne zasadne FM modulacie a extra veci supernovy tam pouzite neboli takze presne toto iste by malo ist dostat aj z novy
a tento track komplet vsetko (okrem kopaka a vysok) su zvuky zo supernovy, uz som to tu sice par krat pastoval ale tak coby nie znovu :))

Odpovědět