Tipy na syntezátor (pop dance)

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
TOM-Thak

Re: Tipy na syntezátor (pop dance)

Příspěvek od TOM-Thak »

No asi mas pravdu, ze proste NR2 ma ten svuj brutalni cunacky zvuk :c)

Heled a v case 4:41 toho treku jak tam jede ten HP filtr na basu.. to je nordackej filtr? Nebo si pouzil nejaky efekt? Ma to zajimavy charakter.

synth_synth_synth_synth

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

No popravde me G2ka nejak nenadchla-Rank1 na tom charakteru zvuku dost ujizdelo....ale supersaw pady bouchala stejne JP8000....jinak popravde me ten nasladlej zvuk Rolandovskych rompleru moc nesedi ...je trochu citit i ve VA ale na supersaw mi vubec neva ba naopak......NR2 je opravdu divocina - ale tam mi vadilo to ext.efektovani-zajimal by me zvuk Nwave ...ale uz vim ze cestu Nordu nepujdu....Moog ma nadherne pevny sound - dokazal bych si ho predsta.jako zdroj Bass.....ale clovek nemuze mit asi vse/alespon ja/ Dendy ..Tome ?Jak to mate s hranim tento rok? CR/SR...
jinak pokud neco pujde zase na stojan tak to musi mit VSTi rozhrani - uz bych si to ani jinak nedokazal predstavit....

Edit: na Mopha jsem uplne zabudol...... :-) Budu si ho muset poslechnout - to by se ta basa zase tak nepredrazila :-)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Zacnu od konce:

MOPHO - stahni si z oficialnich stranek DSI MP3 demo MOPHO BASSy a tam ke konci jsou podobny basy do naseho stylu (i Rank1 :oops: - ty zeru pac Benno De Goeij sklada pro vsecky mozny lidi jejich skladby.. a oni se tim pak chlubí :D viz. Armin Van Buuren DJ#1, Jochen Miller, Roland Van Gelderen apod.)

No jinak k tomu nordu.. jojo hodne si na tom ujizdeji.. a me se strasne libi ty nordovsky zvuky.. napriklad: http://www.youtube.com/watch?v=9-c1dIIt9Y0
(v case 2:10 jak tam filtruje tu "wow filter" basu a pousti release leadu na tom hodne ujizdim :D) vsadil bych se, ze basa a takovy ty arpy a efektovej lead na zacatku.. ze to bude Nord Modular.. kazdopadne tenhle borec ma docela peknou vybavicku :D
http://www.rank-1.com/transverydigitald ... frame.html

Kazdopadne jak rikal Dendy.. na prasarnicky NORD RACk2 a jak je i z jeho treku slyset, fakt mu jdou :c) -> taky dobra banka na norda: http://www.synthdesign.de/clavia.htm

Ad. ROLAND - roland je takovej jemnej.. at uz JPcko nebo SHcko.. u SH201 se mi to zda hodne oklesteny a levnejsi sound.. doufam, ze Gaia na tom bude lip a bliz k JPcku.

S hranima? To je OT trosku ne? Ja hraju, kde se da pokud je to solidni akce za muj klasickej honorar. Hraju jak CDs only, tak Macbook Pro + ableton a kontroler.. sem tam naky VSTi :oops:

dendy

Příspěvek od dendy »

Tom: ano to je nordacky hipass .. teda ak mas na mysli tento co tam ide v pozadi ak sa dobre pamatam k offtopic otazke - ja uz hravat nechodim ;-) jednak ma uz 2 roky nikto nepozval a jednak ma to uz ani nejak moc nelaka :)

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

Zdravím tak jsem nakonec po zvážení koupil Virus TI desktop a myslím že pro tyto účely to bude dobrá volba. Mám pocit že se dobře doplní s Nordleadem i se software nástroji. I když nejsem v tomto hudebním stylu až tak zběhlý snad se mi podaří něco poslouchatelného vyloudit.

Ještě asi dlužím taky nějaké demo - jak tady někdo správně podotknul že by to chtělo nabídnout náhledy na více nástrojů, tak jsem něco spíchnul na Nordlead3.

takže Demo NORDLEAD3 - použity samozřejmě dodatečně VST efekty ale jedná se vesměs jen o dozvukové - reverb a delay, žádné chorusy, distortiony či vrstvení zvuků jsem nepoužil. Všechny zvuky kromě bicí smyčky jsou z Nordu, loop je Stylus.
http://soundcloud.com/martinrx/nordlead3-demo

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Já jsem co nevidět pastnu Roland Gaia :D

dendy

Příspěvek od dendy »

sranda ten NL3 znie fakt tak viac uhladenejsie a jemnejsie.. nieje tam ta prasacka drsnost co ma nord2 ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jojo to je stara vec.. NORD3 je uplne odlisnej synth.. me to prijde takovej nordovskej pokus o virus :c)
Je to pekny synth do sbirky.. skoda, ze uz se neprodava hh stejne tak modulary a nord2x uz taky nemaj vsude.

synth_synth_synth_synth

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

TOM-Thak píše:Já jsem co nevidět pastnu Roland Gaia :D
Uz se moc tesim na tvoje sounsety Tome- si koupil Gaiu? Gratulace :)
martinrx : Gratulace k Ti :) - myslím že je to nejlepší volba ....
Dendy : naprosty souhlas ....NL 3ka neni tak prurazna jak 2ka :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

No tak moje investice po prodanym Xstationu a este jedny bokovce bude asi tak 5K za Gaiu... tak nekupto ... za 5K synth :c)
Pak budu setrit na Norda a Mopho :D

Kamosovi Gaia dorazi dneska nebo zejtra.. ja na ni podle me budu cekat tak 14dní než to dodají..

Potom sem pastnu nějakej soundset :)

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

dendy píše:sranda ten NL3 znie fakt tak viac uhladenejsie a jemnejsie.. nieje tam ta prasacka drsnost co ma nord2 ..
TOM-Thak píše:Jojo to je stara vec.. NORD3 je uplne odlisnej synth.. me to prijde takovej nordovskej pokus o virus :c)
Je to pekny synth do sbirky.. skoda, ze uz se neprodava hh stejne tak modulary a nord2x uz taky nemaj vsude.
no hlavně to bude asi proto že NL3 je nástroj vyvinutý pro univerzálnější použití - využívají ho producenti pro pop, poprock, atd... ne nadarmo byl jedním z prvních třeba Peter Gabriel. Asi to bude tím že oproti NR2 má složitější a více druhů syntéz. Není principielně určený na drsné techno zvuky. Nicméně zůstala mu taková ta severská pevnost, noblesa a tak trochu odtažitost, či svéhlavost ve zvuku čímž se právě stává do aranží velmi dobře použitelný. Oproti tomu virus, ačkoliv je to němec :) má trošku měkčí a přítulnější zvuk čímž se velmi dobře prosazuje v čisté elektro hudbě - která je z principu chladná či neosobní (prominte mi ty výrazy) a potřebuje do aranží nástroje které nabízí právě charakternější zvuk - myslím tím tu středovou přítulnost, trochu teplejší či měkčí projev nebo naopak drsnost.....

dendy

Příspěvek od dendy »

mne pride ten NL3 tak niekde na pol ceste medzi dvojkou a medzi vajrusom ;-) nieco ma z jedneho a nieco z druheho.. inak si to napisal celkom pekne az na tu chladnu ci neosobnu hudbu :-)) ja teda v hudbe ktoru pocuvam (psytrance) nachadzam tolko emocii a nalad ze az :-)

inak TI-cko je rozhodne dobra volba, suhlasim s kolegami :-) budes poteseny a inak ono dokaze ovela sirsie spektrum zvukov nez len tie otrepane trancove supersawvy z presetov od vengeance ;-) TI-cko je velmi univeralny stroj tiez, a daju sa z neho aj pekne "nestandartne" zvuky vdaka roznym typov oscilatorov co ma ...

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

dendy píše:inak si to napisal celkom pekne az na tu chladnu ci neosobnu hudbu ) ja teda v hudbe ktoru pocuvam (psytrance) nachadzam tolko emocii a nalad ze az
Nemyslel jsem to špatně, jen jsem měl na mysli princip - v akustické hudbě jsou přítomny emoce samozřejmě díky tomu že je tam dávají lidé co hrají na nástroje (at už chtěně nebo nevědomky) jsou vlasně součástí vzniku hudby. Elektronická hudba se liší tím že dávat do ní emoce je mnohem složitější a daří se to jen lidem k tomu povolaným....

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2martinrx: já s tebou vcelku souhlasím a dát nějaký osobitý ráz do elektroniky a emoce není tak easy.
Pár lidem se to ale daří :c) v popu jsou ty zvuky beztak uplně jinde..

bassline

Příspěvek od bassline »

martinrx píše: Nemyslel jsem to špatně, jen jsem měl na mysli princip - v akustické hudbě jsou přítomny emoce samozřejmě díky tomu že je tam dávají lidé co hrají na nástroje (at už chtěně nebo nevědomky) jsou vlasně součástí vzniku hudby. Elektronická hudba se liší tím že dávat do ní emoce je mnohem složitější a daří se to jen lidem k tomu povolaným....
To je bohuzial pravda...z kreslenia not do pianorolu v PC vobec nemam pocit ze som v kontakte s hudbou, ze priamo davam pocity do hudby...chce to byt muzikantom a vediet hrat na akusticky nastroj...ja si tiez myslim ze elektronicka hudba je dost ochudobnena vyrazovo a emocne...elektronicka hudba sice moze byt pekna, ale v akustickej hudbe su proste emocie a vyraz, ktory v elektronike nedosiahnes, pretoze to nehraju ludia ale vytvara sa to zprostredkovane cez techniku kde sa ta vyrazovost dost strati....

Odpovědět