Jde mu také hodně o zvukovou kvalitu - aby se blížila pokud možno profesionálním produkcím - s tím že by se mohl dokoupit nějaký HW (popř sw) syntezátor.
Máte nějaké tipy na syntezátory pro tenhle styl hudby s přesvědčivým a noblesním zvukem?

+1demsky píše:no neviem... mam pocit ze teraz vsetci pop producenti sa dohodli a pouzivaju Apple Logic, nic viac ti netreba
podle me nejde ani tak o synth(y), ale o know how a skills. nevim proc furt vsichni resej zdroje, o tech to uz davno neni.je to hlavne o napadu, aranzi a mixu imho.martinrx píše:Zdravím, mám za úkol zaranžovat pro svého známého písně ve stylu pop-dance - tzn. komerční melodickou taneční hudbu - bude zpívat zpěvačka.
Jde mu také hodně o zvukovou kvalitu - aby se blížila pokud možno profesionálním produkcím - s tím že by se mohl dokoupit nějaký HW (popř sw) syntezátor.
Máte nějaké tipy na syntezátory pro tenhle styl hudby s přesvědčivým a noblesním zvukem?
taky si to myslim, treba Radias.Tarquam píše:Já si myslim, že pro pop, dance, hip hop a r'n'b jsou nejlepší (resp. nejpoužívanější) synťáky Korg
OK, tohle mě nenapadlo - v Logicu jsem zatím nedělal (používám DP) takže nevím jaké tam jsou synthy.demsky píše:no neviem... mam pocit ze teraz vsetci pop producenti sa dohodli a pouzivaju Apple Logic, nic viac ti netreba
Vengeance už jsem naládoval do Clavie - jsou to výborné banky, používám je i do jiných stylů.dendy píše:z HW hlavne Access Virus TI ten je v tomto zanri notoricky otrepavany, pomaly z kazdej druhej dance sracky z radia sa da poznat neaky ten default preset z vajrusa)) a este sa pozri po vengeance presetoch http://www.vengeance-sound.com/eng/inde ... ounds.html to je tiez dobry zaklad na tvorbu
tychto blbosti
ale "noblesny" zvuk ti nespravi ziadny synth, to je o tvojej schopnosti ten zvuk nak naladit a spravit celkovy mix nadupane aby znel ako dance pop veci co sa hraju momentalne...
No právě Korgy moc neznám (můj poslední Korg byl M1 - ale to už je dávnoTarquam píše:Já si myslim, že pro pop, dance, hip hop a r'n'b jsou nejlepší (resp. nejpoužívanější) synťáky Korg
co tím bylo myšleno?TOM-Thak píše:Ja ti to naladimhttp://www.soundart.cz/
TOM-Thak píše:Jinak k tematu.. na takovej ten pop dance ti staci bohate virus a, b, c banky od vengeance a cakewalk zeta a mas vystarano.. nebo sampler NEXUS.
Je to styl pro lamy.. pokud tam nechces kytary.. tak pianka, smycce, pady, leady, basy.. pohodicka.
Zvuk na urovni to je pak uz o tom, jak to smichas a jestli to posles nekam na mastering nebo to budes delat na koleni.
Kdo tenhle styl nekdy zkusil.. tak mi potvrdi, ze poradny dance leady udelas proste na virusu... slabsi odvarek udelas na Blofeldu a pak na JPcku / SH201 / Gaia.
podle me nejde ani tak o synth(y), ale o know how a skills. nevim proc furt vsichni resej zdroje, o tech to uz davno neni.je to hlavne o napadu, aranzi a mixu imho.[/quote] ***************** Naprosty souhlasbiscuit píše:martinrx píše:Zdravím, mám za úkol zaranžovat pro svého známého písně ve stylu pop-dance - tzn. komerční melodickou taneční hudbu - bude zpívat zpěvačka.
ktoirej clavii ? nord lead ?? ani nahodou... virus a nord lead su 2 uplne odlisne svety zvukovo uuuplne inde .. ale samozrejme prefrektne sa doplnaju...martinrx píše: Virus je zřejmě dobrá volba - líbí se mi TI - ale mám pocit že je to hodně podobné clavii a tu už mám. Zřejmě bych si jen dubloval výbavu - ale možná se pletu.
ktoirej clavii ? nord lead ?? ani nahodou... virus a nord lead su 2 uplne odlisne svety zvukovo uuuplne inde .. ale samozrejme prefrektne sa doplnaju...martinrx píše: Virus je zřejmě dobrá volba - líbí se mi TI - ale mám pocit že je to hodně podobné clavii a tu už mám. Zřejmě bych si jen dubloval výbavu - ale možná se pletu.
souhlasbiscuit píše:podle me nejde ani tak o synth(y), ale o know how a skills. nevim proc furt vsichni resej zdroje, o tech to uz davno neni.je to hlavne o napadu, aranzi a mixu imho.
Mno shodou okolnosti tady mam jak NL3, NR2X, tak VirusTI, a ze by byli hodne podobne se rict neda. K tem Korgum mam celkem rad Radias board v M3, coz je asi 20% mozna 30% skutecneho Radiasu, proti MS2000 to hraje hodne "trendy", doporucuji si to nekde poslechnout.martinrx píše:Virus je zřejmě dobrá volba - líbí se mi TI - ale mám pocit že je to hodně podobné clavii a tu už mám. Zřejmě bych si jen dubloval výbavu - ale možná se pletu.