Tipy na syntezátor (pop dance)

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
martinrx
Vybavení

Tipy na syntezátor (pop dance)

Příspěvek od martinrx »

Zdravím, mám za úkol zaranžovat pro svého známého písně ve stylu pop-dance - tzn. komerční melodickou taneční hudbu - bude zpívat zpěvačka.
Jde mu také hodně o zvukovou kvalitu - aby se blížila pokud možno profesionálním produkcím - s tím že by se mohl dokoupit nějaký HW (popř sw) syntezátor.
Máte nějaké tipy na syntezátory pro tenhle styl hudby s přesvědčivým a noblesním zvukem? :)

demsky
Vybavení

Re: Tipy na syntezátor (pop dance)

Příspěvek od demsky »

no neviem... mam pocit ze teraz vsetci pop producenti sa dohodli a pouzivaju Apple Logic, nic viac ti netreba :)

dendy

Příspěvek od dendy »

z HW hlavne Access Virus TI ten je v tomto zanri notoricky otrepavany, pomaly z kazdej druhej dance sracky z radia sa da poznat neaky ten default preset z vajrusa :-))) a este sa pozri po vengeance presetoch http://www.vengeance-sound.com/eng/inde ... ounds.html to je tiez dobry zaklad na tvorbu
tychto blbosti :)

ale "noblesny" zvuk ti nespravi ziadny synth, to je o tvojej schopnosti ten zvuk nak naladit a spravit celkovy mix nadupane aby znel ako dance pop veci co sa hraju momentalne...

Tarquam

Příspěvek od Tarquam »

Já si myslim, že pro pop, dance, hip hop a r'n'b jsou nejlepší (resp. nejpoužívanější) synťáky Korg

James L.

Příspěvek od James L. »

demsky píše:no neviem... mam pocit ze teraz vsetci pop producenti sa dohodli a pouzivaju Apple Logic, nic viac ti netreba :)
+1 :D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

martinrx píše:Zdravím, mám za úkol zaranžovat pro svého známého písně ve stylu pop-dance - tzn. komerční melodickou taneční hudbu - bude zpívat zpěvačka.
Jde mu také hodně o zvukovou kvalitu - aby se blížila pokud možno profesionálním produkcím - s tím že by se mohl dokoupit nějaký HW (popř sw) syntezátor.
Máte nějaké tipy na syntezátory pro tenhle styl hudby s přesvědčivým a noblesním zvukem? :)
podle me nejde ani tak o synth(y), ale o know how a skills. nevim proc furt vsichni resej zdroje, o tech to uz davno neni.je to hlavne o napadu, aranzi a mixu imho.

peteness

Příspěvek od peteness »

Tarquam píše:Já si myslim, že pro pop, dance, hip hop a r'n'b jsou nejlepší (resp. nejpoužívanější) synťáky Korg
taky si to myslim, treba Radias.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jinak k tematu.. na takovej ten pop dance ti staci bohate virus a, b, c banky od vengeance a cakewalk zeta a mas vystarano.. nebo sampler NEXUS.
Je to styl pro lamy.. pokud tam nechces kytary.. tak pianka, smycce, pady, leady, basy.. pohodicka.
Zvuk na urovni to je pak uz o tom, jak to smichas a jestli to posles nekam na mastering nebo to budes delat na koleni.
Kdo tenhle styl nekdy zkusil.. tak mi potvrdi, ze poradny dance leady udelas proste na virusu... slabsi odvarek udelas na Blofeldu a pak na JPcku / SH201 / Gaia.

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

demsky píše:no neviem... mam pocit ze teraz vsetci pop producenti sa dohodli a pouzivaju Apple Logic, nic viac ti netreba :)
OK, tohle mě nenapadlo - v Logicu jsem zatím nedělal (používám DP) takže nevím jaké tam jsou synthy.
dendy píše:z HW hlavne Access Virus TI ten je v tomto zanri notoricky otrepavany, pomaly z kazdej druhej dance sracky z radia sa da poznat neaky ten default preset z vajrusa :-))) a este sa pozri po vengeance presetoch http://www.vengeance-sound.com/eng/inde ... ounds.html to je tiez dobry zaklad na tvorbu
tychto blbosti :)

ale "noblesny" zvuk ti nespravi ziadny synth, to je o tvojej schopnosti ten zvuk nak naladit a spravit celkovy mix nadupane aby znel ako dance pop veci co sa hraju momentalne...
Vengeance už jsem naládoval do Clavie - jsou to výborné banky, používám je i do jiných stylů.

Tarquam píše:Já si myslim, že pro pop, dance, hip hop a r'n'b jsou nejlepší (resp. nejpoužívanější) synťáky Korg
No právě Korgy moc neznám (můj poslední Korg byl M1 - ale to už je dávno :) )- přemýšlel jsem o nich - nějaké bližší tipy?

TOM-Thak píše:Ja ti to naladim :D http://www.soundart.cz/
co tím bylo myšleno?

TOM-Thak píše:Jinak k tematu.. na takovej ten pop dance ti staci bohate virus a, b, c banky od vengeance a cakewalk zeta a mas vystarano.. nebo sampler NEXUS.

Je to styl pro lamy.. pokud tam nechces kytary.. tak pianka, smycce, pady, leady, basy.. pohodicka.
Zvuk na urovni to je pak uz o tom, jak to smichas a jestli to posles nekam na mastering nebo to budes delat na koleni.
Kdo tenhle styl nekdy zkusil.. tak mi potvrdi, ze poradny dance leady udelas proste na virusu... slabsi odvarek udelas na Blofeldu a pak na JPcku / SH201 / Gaia.

Nexus už používám - je tam hodně dobrých zvuků pro tento styl - ale leady mám pocit ještě mají rezervu a navíc je tam velmi omezená editace.
Jinak má zkušenost je přesně opačná - u elektronických hudebních stylů je výběr zvuku naprosto zásadní - jeho výběr a správné naladění je už vlastně součástí mixáže a má rozhodující podíl na celkovém soundu. Mastering nic převratného neřeší - je to jen proces který dodá dobré nahrávce lesk a špatnou stejně moc nezachrání. Ale něco podobného se samozřejmě dá říct i o hudbě akustické. Nicméně nic z toho bych tu nechtěl řešit - uvítal bych zkušenosti s konkrétními nástroji ve vztahu k danému tématu.
Virus je zřejmě dobrá volba - líbí se mi TI - ale mám pocit že je to hodně podobné clavii a tu už mám. Zřejmě bych si jen dubloval výbavu - ale možná se pletu. :)

synth_synth_synth_synth

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

HW - Dobrá komb.Virus+JP,SH,G
Virus a,b,c,Ti
JP8000...SH201,Gaia ..
Novation/Supernova/
SW
Nexus2/Rompler/ -Myslím že stačí :-)/
V-station
Adventus
atc..
Soundsetu je dost nebo Ti neco nakrouti Tom..

biscuit píše:
martinrx píše:Zdravím, mám za úkol zaranžovat pro svého známého písně ve stylu pop-dance - tzn. komerční melodickou taneční hudbu - bude zpívat zpěvačka.
podle me nejde ani tak o synth(y), ale o know how a skills. nevim proc furt vsichni resej zdroje, o tech to uz davno neni.je to hlavne o napadu, aranzi a mixu imho.[/quote] ***************** Naprosty souhlas

dendy

Příspěvek od dendy »

martinrx píše: Virus je zřejmě dobrá volba - líbí se mi TI - ale mám pocit že je to hodně podobné clavii a tu už mám. Zřejmě bych si jen dubloval výbavu - ale možná se pletu. :)
ktoirej clavii ? nord lead ?? ani nahodou... virus a nord lead su 2 uplne odlisne svety zvukovo uuuplne inde .. ale samozrejme prefrektne sa doplnaju...

inak k tym tipo virus a,b,c - pokial viem supersaw oscilator je az od TI-cka a to je pre tento styl nevyhnutnost, nie ? :)

dendy

Příspěvek od dendy »

martinrx píše: Virus je zřejmě dobrá volba - líbí se mi TI - ale mám pocit že je to hodně podobné clavii a tu už mám. Zřejmě bych si jen dubloval výbavu - ale možná se pletu. :)
ktoirej clavii ? nord lead ?? ani nahodou... virus a nord lead su 2 uplne odlisne svety zvukovo uuuplne inde .. ale samozrejme prefrektne sa doplnaju...

inak k tym tipo virus a,b,c - pokial viem supersaw oscilator je az od TI-cka a to je pre tento styl nevyhnutnost, nie ? :)

edit: aha kukam ze mas nr3 ... tak to neviem ale co som mal micromodular, modular G2 a teraz mam nord rack 2 tak to je uuuplne inde charakterom zvuku nez virus .. dobre je samozrejme oboje, a paradne sa doplna ...

BS

Příspěvek od BS »

biscuit píše:podle me nejde ani tak o synth(y), ale o know how a skills. nevim proc furt vsichni resej zdroje, o tech to uz davno neni.je to hlavne o napadu, aranzi a mixu imho.
souhlas

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

martinrx píše:Virus je zřejmě dobrá volba - líbí se mi TI - ale mám pocit že je to hodně podobné clavii a tu už mám. Zřejmě bych si jen dubloval výbavu - ale možná se pletu. :)
Mno shodou okolnosti tady mam jak NL3, NR2X, tak VirusTI, a ze by byli hodne podobne se rict neda. K tem Korgum mam celkem rad Radias board v M3, coz je asi 20% mozna 30% skutecneho Radiasu, proti MS2000 to hraje hodne "trendy", doporucuji si to nekde poslechnout.

Odpovědět