jen tak pro zajimavost jaky ma syntaky.. ted sem narazil na to na netu http://www.musicalmadness.nl/doc/Marcel ... gazine.pdf
zkus pouzit treba midi keyboard, kdyz te nebavi sazet to tam rucne ;-]bassline píše:.z kreslenia not do pianorolu v PC vobec nemam pocit ze som v kontakte s hudbou, ze priamo davam pocity do hudby...ja si tiez myslim ze elektronicka hudba je dost ochudobnena vyrazovo a emocne...elektronicka hudba sice moze byt pekna, ale v akustickej hudbe su proste emocie a vyraz, ktory v elektronike nedosiahnes, pretoze to nehraju ludia ale vytvara sa to zprostredkovane cez techniku kde sa ta vyrazovost dost strati....
súhlasímmartinrx píše: Nemyslel jsem to špatně, jen jsem měl na mysli princip - v akustické hudbě jsou přítomny emoce samozřejmě díky tomu že je tam dávají lidé co hrají na nástroje (at už chtěně nebo nevědomky) jsou vlasně součástí vzniku hudby. Elektronická hudba se liší tím že dávat do ní emoce je mnohem složitější a daří se to jen lidem k tomu povolaným....
ale stýmto už nesúhlasím, napr: ked si počas dna vymyslím nejakú melodiu a klepkám si pri tom rytmus na stehná, je sice rozdiel či to potom večer nabúcham na "živé" bicie a nahrám basgitaru, alebo to natlačím do DAW pomocou kontrolerov, ale nezdá sa mi že by som bol menej v kontakte s hudbou... okrem toho sa mi často stáva že pocity ktoré chcem do svojich trackov dostat sa tam dostanú lahšie pomocou mašín než "naživo"..napr: vymyslím si linku na basgitare a naklepem si rytmus pomocou kontroleru, ale ked chcem aby to malo ten správny chladný a temný feeling, ked chcem aby to znelo sci-fi a odludštene tak to nasúkam do sekvenceru..bassline píše: To je bohuzial pravda...z kreslenia not do pianorolu v PC vobec nemam pocit ze som v kontakte s hudbou, ze priamo davam pocity do hudby...chce to byt muzikantom a vediet hrat na akusticky nastroj...ja si tiez myslim ze elektronicka hudba je dost ochudobnena vyrazovo a emocne...elektronicka hudba sice moze byt pekna, ale v akustickej hudbe su proste emocie a vyraz, ktory v elektronike nedosiahnes, pretoze to nehraju ludia ale vytvara sa to zprostredkovane cez techniku kde sa ta vyrazovost dost strati....
howgh. vytesat do kamena. toto podpisem aj u notara.a.tom.x píše:
Takže hrubě nesouhlasím s nedostatkem vágně definované kategorie "emoce" v el. hudbě. Naopak mám pocit, že elektronika toho nabízí mnohem víc. Jenom na rozdíl od té akusiky je tady tak trochu "inflace" hudebníků (každej kdo má PC na účetnictví je dneska hudebník) .... tam bych hledal ty chybějcí "emoce".
to je blbost. ale ak to takto vnimas potom by si sa mozno mal zamysliet ci by si sa nemal na celu elektronicku hudbu vykaslat, redat syntaky, kupit gitaru a zacat sa na nu ucit hrat. myslim vazne, proste mozno jednoduducho elektronika nieje pre teba to prave, clovek ma vzdy cas zistit ze ide po (pre neho) zlej cestebassline píše:elektronika znie strojovo a umelo, nech robis co robis...to je jej podstata...
no vidis a prave preto hovorim mozno by si sa viac mal orientovat prave na tu akusticku hudbu.. ja to vnimam presne opacne totiz.. vo vacsine pripadov ma akusticka hudba ma proste nudi.. naopak elektronika, vyvijajuce sa a morfujuce zvuky, zvukova zlozitost - to je to co obohacuje mna, to je to z coho cerpam pocity nalady..bassline píše:dendy:
syntaky milujem a elektronicku hudbu mam rad (dobru, ktora sa mi paci)...ale neviem...ked pocuvam nejaku akusticku hudbu ktora sa mi paci, tak ma to obohacuje hudobne ovela viac...citim v tom komplexnost, tie zvuky su zive, tak prirodzene tvarujuce sa.....staci sa zapocuvat do detailov...
Možná bych upřesnil Grid vs. BPM tempo. Tím gridem jsem myslel strojovou přesnou kvantizaci každé noty .... kouzlo taneční muziky tvořily mimo jiné taky ty nepřesné kvantizace v MPCTOM-Thak píše:2ATOMX: V hodně věcech opět souhlasím..
S těma modulacema a klepání podle kvantizace je to přeci hodně o daném hudebním žánru a taky o tom k čemu je hudba určená a za jakým účelem vytvářená.
Nedovedu si představit skladbu pro DJe z jakéhokoli žánru třeba DnB, Jungle, Techno, Breakbeat, Trance, Elektro, House to je jedno.. kde by byla skladba, která má výchylky gridu jako živá hudba nahraná kapelou.. těžko by to někdo smíchal v DJ setu :c)