Word Clock sync.

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 12 lis 2008 14:16

Pytkin:Na MOTU ani na Terratec nie je ziadny mech.prepinac na WC,iba terra ma led indikaciu WordClock present.Pocitam,ze by vdaka povodnej cene mohol mat lepsie hodiny ako motu.Motu ma v ramci Nuenda moznost otvorit konzolu,kde je polozka Clock source(internal , ADAT A , ADAT B, SPDIF,Word in).Co s tym?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2008 14:41

cundo : nemusi byt samozrejme mechanicky prepinac .. ak je to externa zvukovka , tak sa to vacsinou prepina v setupe tej zvukovky ..

To co otvoris v nuende , nastavis aj v tom MOTU paneli .. nepamatam nazov .. samostatna aplikacia .. nastavis clock na Word IN .. ale v principe to mozes spravit aj v nuende .. je to to iste ..

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 12 lis 2008 14:52

Pytkin:Nasiel som manual od Terra a citam,ze v stand alone mode sa masinka automaticky prepina do modu slave alebo master,podla indikacie pritomnosti hodinoveho signalu. Sikovne.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 12 lis 2008 15:06

Ako je to s Word Clock signalom,obsiahnutym v ADAT a SPDIF?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2008 15:22

cundo " v kazdom digitalnom signale (cize okrem vymenovanych aj v aes/ebu) su samozrejme hodiny .. daju sa odcitavat .. Ale priame pripojenie wordclocku je lepsie ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 12 lis 2008 15:56

Pytkin píše:cundo " v kazdom digitalnom signale (cize okrem vymenovanych aj v aes/ebu) su samozrejme hodiny .. daju sa odcitavat .. Ale priame pripojenie wordclocku je lepsie ..
Na to bych se rád zeptal... V čem je rozdíl, pokud beru WC třebas z ADATu oproti standartní WC sync? Nikdy jsem žádnej ve výsledné kvalitě zvuku nezpozoroval. Pohybujem se přeci v digitálu tj. neměl by bejt...

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 12 lis 2008 16:06

V nedelu som nahraval v jednom kostole na Liptove nejake liturgicke spevy s organom,nepouzil som WClock a cela nahravka je plna digi lupancov.Este je mozne,ze som nemal nastaveny spravne clock source v Motu,ale skusal som rozne....Jedine,ze som nemal ADAT prepojeny obojsmerne...
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 12 lis 2008 16:27

Cundo píše:V nedelu som nahraval v jednom kostole na Liptove nejake liturgicke spevy s organom,nepouzil som WClock a cela nahravka je plna digi lupancov.Este je mozne,ze som nemal nastaveny spravne clock source v Motu,ale skusal som rozne....Jedine,ze som nemal ADAT prepojeny obojsmerne...
To je tim, žes ho neměl zasynchronizovanej. U motu se to někde dělá ručně, ale už si to nepamatuju kde. :(

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2008 16:33

liquid : no tie hodiny ktore odcitavas z adatu nie su tak presne a rovne, ako priamy wclock .. cize to nebude hrat tak dobre ako s wclockom .. hovorime samozrejme o netopierich detailoch .. nejake zasadne rozdiely tonie su .. ale ak je wclock , je lepsie ho pouzit ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2008 16:36

JO .. to motu je znacne pridrbane .. nastavis mu ze ma sync brat z adatu .. na druhy den to zapnes a on ma zase internal ..

cundo : najskor si to korektne nemal nastavene .. clock musi byt jeden master a ostatne na neho zavesene ..

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 12 lis 2008 16:44

Pytkin:Vdaka za trpezlivost!
Mal som inak prepojene do ADAT in MOTU- ADAT out Terratec- a clock source som nastavil na ADAT A optical a praskot...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2008 18:06

Cundo : no ono niekedy sa moze stat ze nie vsetko spolu dobre komunikuje .. ale problemy nebyvaju caste ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 13 lis 2008 01:49

Pytkin píše:liquid : no tie hodiny ktore odcitavas z adatu nie su tak presne a rovne, ako priamy wclock .. cize to nebude hrat tak dobre ako s wclockom .. hovorime samozrejme o netopierich detailoch .. nejake zasadne rozdiely tonie su .. ale ak je wclock , je lepsie ho pouzit ..
no to je jasný, že pokud je wc neni důvod ho nepoužít. Akorát mě překvapilo, že tam může bejt rozdíl...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 lis 2008 08:23

liquid: ked syncujes spdif/adatom, pouzijes PLL na spdif chipe a ziskas rovno bit clock. pri syncovani WC sa tento pouzije natvrdo ako synchronizacny signal internych hodin a pouzijes PLL hodinoveho obvodu. rozdiel je v tom, ze v prvom pripade je ta PLL menej presna, lebo ma k dispozicii neperiodicky signal, v spdife je aj audio a nestriedaju sa ti preto rovnako O a I (oni sa v spdif nestriedaju nikdy, pac je tam este nestastny startbit na zaciatku kazdeho slova). okrem toho ma spdif casto velmi cudne nabezne hrany, ak sa pouzije nekvelitne trafko na vstupe a podobne. WC je oproti tomu pekny signal so striedou 1:1 a odvodit z neho bitclock pre prevodnik je hracka

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 lis 2008 08:34

tuto to mas aj s obrazkami od lavryho

http://recforums.prosoundweb.com/index.php/m/200173/0/

i ked ten prvy je spatne, tak spdif nevyzera, to je pcm stream po ocisteni od bifazovej modulacie (modulovany signal nema nikdy striedu inu ako 1:1 alebo 1:2, nakolko ak su dva susediace bity rovnake, su v protifaze)

Odpovědět