Word Clock sync.

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 20 pro 2008 01:26

Pytkin:urobil som vsetko ,co bolo treba.Napriek tomu stale pretvava problem v podobe nahodnych lupancov o velkosti jedneho samplu,daju sa lahko opravit tuzkou.Mam podozrenie na opticky kabel.Moze byl lacny kabel zdrojom takychto problemov?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 pro 2008 01:47

moze. takisto bordel v toslink konektore. do tych dutiniek sa lahko dostane prach. haklivy je hlavne prijimac, tj ten cudlik co nesvieti (input).

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 20 pro 2008 02:17

Me bezi na Word Clocku cely studio, vsechny ADDA prevodniky, DAW, FX atd. neprosto bez problemu. Jako master hodiny mam Apogee AD16x, vse ostatni je prepnuto v modu slave.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 pro 2008 11:24

cundo " moze to byt kablom , moze to byt hocicim .. ak mas viac kablov skus ich povymienat ..

tiez nam prska v jednom adate .. ale vzahlaom na to , ze ich mame 6, tak pouzivam iny port a je to ..

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 20 pro 2008 11:29

neprosto bez problemu.
Eckson:povzbudive... :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 21 pro 2008 12:12

No, jestli te to povzbudi, tak mam taky WC bez problemu. Dokonce i supeclock. DAC mam zaveseny na superclock a kartu na wordclock. Bez jedinneho vynechani. Driv jsem si myslel ze treba hodiny v lynxu budou uz na neco stat, uprimne stoji za ho.no v porovnani s externim clockem.

Jo a pan Lavry sem tam lze jako kdyz tiskne.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 21 pro 2008 17:30

A kdo ne? ;)

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 04 bře 2009 10:56

Vytiahol som sa na chalupu na samote cca 100km od BB,lebo potrebujem nahravat v pohode a klude nejaku klasiku,kupil som si metrovy opticky kabel za cca 1000,zakuril,v dialke sa crtala Kralova Hola,no proste idilka.Rano prisiel virtuoso,vybalil nastroje,rozohral sa,posadil sa pred dokonale nainstalovanu zostavu mic.v konfiguracii decca tree a ......miesto lubozvucnych tonov sa z monitorov zacal valit praskot,sum,prskanie,bordel.A to trvalo cca 3 hodiny,pocas ktorych som usilovne laboroval.Zbytocne.Virtuoso zbalil fidlatka,slusne sa rozlucil,nechal mi krabicku zo zvyskom Spart a odcestoval.
Moje podozrenie na lacny opticky kabel sa teda nepotvrdilo,akurat z nahodnych lupancov sa stal nepretrzity brajgel.Skusil som zmenit ADAT port z A na B,a cuduj sa svete,stratil sa z ponuky.Pri jednom z pokusov sa ale objavila nejakym nedopatrenim moznost zmenit to hrozive "disable" ale mys normalne so mnou bojovala a nechcela ma pustit.Ked povolila,zhasol cely Windows a nasledovala rada restartov,pri ktorych mi bolo setrne oznamene,ze cinnost systemu bola obnovena po zavaznej chybe.
Vzdialeny od domova a internetu zavolal som Sound Service Jan Cervenka odkial prisla MOTU 828 mk3 a ten mi povedal,ze takto zvyknu zblbnut ovladace a mam ich stiahnut a preinstalovat.
Ospravedlnujem sa za ciastocny OT,ale neda mi nesponenut aspon naznakom dalsi vyvoj udalosti.
Kedze cca v 7km vzdialenom legendarnom Sumiaci mam byvaleho spoluziaka disponujuceho pripojenim,vybral som sa ho hladat.Nasiel som ho,cuduj sa svete,v obecnej krcme.Zapijal tam pivom vodku.Po kazdom zabijackom setupe sluboval,ze uz to ideme tahat a neustale ma chcel zlomit,ze to nic ze som autom,ze to nevadi,ze v dedine chytaju BB policajti.Po troch dramatickych hodinach cakania a neustaleho strehu(sumiacka krcma je povestna)ma krcmarka poprosila aby som mileho Jana odviezol domov,lebo v takomto stave byva " p l a ň í "...(je to mocní chlop co pracuje na vysielaci Kralova Hola).Co sa teda vcera podarilo tahat,neboli nove ovladace ale spoluziak,ktoreho sme spolu z jeho dospievajucim synom tahali hore schodmi domov.
Najistejsie mi prislo vratit sa v noci spat do BB,kde teraz plny dojmov pisem tento OT,stahujem ovladace a trpnem,ze niekto zatial vyberie chalupu s rozostavenym studiom(v zachvate zodpovednosti som pichol do vrecka len Bruel 4011).
A na zaver sa natiska otazka pre mudrejsich:mohlo moje predchadzajuce problemy sposobit nespravne fungovanie softu?
PS:ak niekto z adminov nezmaze tento prispevok,dam vediet,ako to nakoniec dopadlo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 bře 2009 13:02

Cundo : na vojne som bol s clovekom zo Sumiaca .. maju tam dokonca dake muzeum zvoncov .. </offtopic>

nenapisal si aky setup mas .. 828mk3 a co dalej ? co si pripajal tym optickym kablom ? 828mk3 ti dovtedy s pocitacom fungovala ?

mas v systeme nieco nove , co si pred tym nikdy nepouzival ?

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 04 bře 2009 13:17

Pytkin:ako sa volal clovek? :) Ten setup som opisoval niekde vyssie,ADATom pripajam Terratec mic8,lebo ma dobre preampy od SPL a mam tak s notebookom k dispozicii vela vstupov.Nic nie je nove,len opticky kabel Audioqest a 828 fungovala s PC bez problemu (pouzivam ju v kapele na pekusie,podporne synty a este na mobilne nahravanie).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 bře 2009 14:24

Cundo : Gigac .. krsne meno si nepamatam .. Este si pamatam , ze mi hovoril , ze ma doma AK47 :)

K setupu .. A povodny kabel , s ktorym si fungoval pred tym bez problemov , si nemal zo sebou ?

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 04 bře 2009 14:32

Pytkin:Mal,rovnaky bordel.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 bře 2009 16:01

cundo : mozno bordel v elektrike .. mozno rozosraty komputer .. tazko povedat ..

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 04 bře 2009 16:22

Pytkin:elektrika je nova po revizii,to, ze chybaju vstupy v ovladacoch naznacuje rozhaseny comp.Mam nove drivery na kluci,sadam do auta a ak ma medzitym nevybrali,vecer budem mudrejsi.
PS.nejaku variantu na AK47 ma na Sumiaci kazdy...
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 bře 2009 18:49

Bud rozesraty pocitac, nebo odumrela karta...

Odpovědět