Tudy píše:martinrx: matně si vzpomínám, že Ecson kdysi natahoval do S5000 novější OS z diskety (takže zkus pohledat na netu).
Chápal jsem to tak, že původní OS by tam měl být v nějaké EPROMce, ale je možný, že ne.
Tudy presne tak.
martinrx:
AKAI kdyz ma zasunutou disketu pred zapnutim, tak po zapnuti kontroluje jeji obsah zda neobsahuje OS, pokud ano, je moznost ho nacist a v tom pripade S5000 i S6000 nabizi dve volby:
- A. nacist OS jen do RAM a neporusit tak stavajici OS ktera je ulozena ve FLASH RAM, stim, ze po vypnuti a opetovnem zapnuti bude AKAI bezet v rezimu puvodni OS.
- B. je moznost OS z diskety ulozit do FLASH pameti a tim bude prepsan puvodni OS.
To co popisujes je bud problem kterej zminil Atomx, nebo muze bejt problem s diskem. Zkus disk odpojit a pak zapnout AKAI. Do moji S6000 jsem OS uz nenahraal snad 5 let, ten co tam mam slape jako hodinky mel bych se mrknout jakou mam verzi:)) ale pamatuju se ze puvodni OS z roku 1998 mi delal strasny pekla hlavne s hdiskem, rek bych ze v tom bude velka pravdepodobnost ze tvuj akai ma puvodni starou OS ktera mela hromadu chyb.
Stahni si OS z netu a na pisickem naformatovanou disketu ho nahraj a pak to zkus v S5000 ulozit do flash ram. Urcite ale odpoj pred tim disk. Pokud to nepomuze nepis sem a neco vymyslime.
Jinak gratulace, mas skvelej sampler!!!
.