nevím jak to má být s operačním systémem - u dvoutisícovky se načítal z diskety ale tady jsem myslel že bude v nějaké flash paměti a po zapnutí se načte. co s tím???
zprovoznění AKAI S5000
zprovoznění AKAI S5000
ahoj lidi, dostal jsem úkol od kamaráda - ležel mu veš skříni dlouho sampler S5000 a rozhodl se ho zprovoznit - ujal jsem se toho jako kdysi uživatel S2000, ale jakmile ho zapnu - napíše searching for disk a pak napíše fatal exception - divide error.
nevím jak to má být s operačním systémem - u dvoutisícovky se načítal z diskety ale tady jsem myslel že bude v nějaké flash paměti a po zapnutí se načte. co s tím???
martinrx: matně si vzpomínám, že Ecson kdysi natahoval do S5000 novější OS z diskety (takže zkus pohledat na netu).
Chápal jsem to tak, že původní OS by tam měl být v nějaké EPROMce, ale je možný, že ne.
Vydrž, brzo se tu objeví někdo, kdo ho má doma a poradí ti.
Chápal jsem to tak, že původní OS by tam měl být v nějaké EPROMce, ale je možný, že ne.
Vydrž, brzo se tu objeví někdo, kdo ho má doma a poradí ti.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
os jsou normálně ke stažení na akaipro webu
to co popisuješ mi ale spíš připadá jako špatně zaterminovaný SCSI
to co popisuješ mi ale spíš připadá jako špatně zaterminovaný SCSI
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
- ECSON WALDES
- Profesionál
Tudy presne tak.Tudy píše:martinrx: matně si vzpomínám, že Ecson kdysi natahoval do S5000 novější OS z diskety (takže zkus pohledat na netu).
martinrx:
AKAI kdyz ma zasunutou disketu pred zapnutim, tak po zapnuti kontroluje jeji obsah zda neobsahuje OS, pokud ano, je moznost ho nacist a v tom pripade S5000 i S6000 nabizi dve volby:
- A. nacist OS jen do RAM a neporusit tak stavajici OS ktera je ulozena ve FLASH RAM, stim, ze po vypnuti a opetovnem zapnuti bude AKAI bezet v rezimu puvodni OS.
- B. je moznost OS z diskety ulozit do FLASH pameti a tim bude prepsan puvodni OS.
To co popisujes je bud problem kterej zminil Atomx, nebo muze bejt problem s diskem. Zkus disk odpojit a pak zapnout AKAI. Do moji S6000 jsem OS uz nenahraal snad 5 let, ten co tam mam slape jako hodinky mel bych se mrknout jakou mam verzi:)) ale pamatuju se ze puvodni OS z roku 1998 mi delal strasny pekla hlavne s hdiskem, rek bych ze v tom bude velka pravdepodobnost ze tvuj akai ma puvodni starou OS ktera mela hromadu chyb.
Stahni si OS z netu a na pisickem naformatovanou disketu ho nahraj a pak to zkus v S5000 ulozit do flash ram. Urcite ale odpoj pred tim disk. Pokud to nepomuze nepis sem a neco vymyslime.
Jinak gratulace, mas skvelej sampler!!!
.
tak jsem si stahnul a instaloval z netu akaisys pro macosx takže muj comp sampler vidí, ale nepřišel jsem na způsob jak dostat přes počítač samply z akai cd které mám v cdromce v compu do sampleru (mac nedokáže rozeznat cd s akai formátem, sice to cd otevřu a poslechnu v programu extract cd - nicméně samply nikam nepřesunu) kdyby někdo věděl radu - díky.
- ECSON WALDES
- Profesionál
Tak to ti rekne AtomX ten USB pouziva . Ja sice USB rozsireni v mem S6000 mam taky, ale nikdy jsem ho jeste nepouzil:)) Ja vzdycky vytahnu celej disk z S6000 a hodim ho do PC, kde provedu zalohy a archivace, plus pripadne presunu novy knihovny samplu.
K S6000 mam SCSI cdrom v racku od firmy syntex, ale pouzil jsem ji jen parkrat. Sampler pouzivam vyhradne jako sampler, smapluju do nej vlastni material. CDromy zadny nepouzivam.
Pokud mas SCSI adapter muzes se pripojit k tvemu akai timto zpusobem, pouzival jsem to tak driv, ale bylo to zdlouhavy. Ted vzdy jen vytahnu disk do PC a je pokoj. Je supr ze AKAI pouziva nativni format MSDOS takze s nim Widnows nemaj problem. Apple to ma jinak.
Tak to preved v CDextract z formatu AKAI S1000 do formatu S5/6000, je tam nato nekde sablona, a pak to po USB doprav do AKAIe.
K S6000 mam SCSI cdrom v racku od firmy syntex, ale pouzil jsem ji jen parkrat. Sampler pouzivam vyhradne jako sampler, smapluju do nej vlastni material. CDromy zadny nepouzivam.
Pokud mas SCSI adapter muzes se pripojit k tvemu akai timto zpusobem, pouzival jsem to tak driv, ale bylo to zdlouhavy. Ted vzdy jen vytahnu disk do PC a je pokoj. Je supr ze AKAI pouziva nativni format MSDOS takze s nim Widnows nemaj problem. Apple to ma jinak.
Tak to preved v CDextract z formatu AKAI S1000 do formatu S5/6000, je tam nato nekde sablona, a pak to po USB doprav do AKAIe.
ok, jasně - sampler je především na samplování - ale když už tady mám tu hromadu cd-ček.....
tak jsem to zkusil převést v cd-extract na format s5-6000 což se podařilo ale do sampleru to stejně nemůžu dostat. nejlepší řešení asi bude ta externí scsi cdrom.
ale mám pocit že ne každá s akaiem spolupracuje a ani nevím jestli se to ještě dnes dá sehnat. nezbývá než poprosit o tuhle asi poslední radu.
tak jsem to zkusil převést v cd-extract na format s5-6000 což se podařilo ale do sampleru to stejně nemůžu dostat. nejlepší řešení asi bude ta externí scsi cdrom.
ale mám pocit že ne každá s akaiem spolupracuje a ani nevím jestli se to ještě dnes dá sehnat. nezbývá než poprosit o tuhle asi poslední radu.
Přes USB to komunikuje OK nesrovnatelné s příšernou MESA pro S2000, ale tahá to normální wavy v tvém případě asi Aiffy z PC disku + edituje všechny parametry. Musíš k tomu mít, ale poslední verzi OS v Akai + v případě PC i drivery pro Akai USB (Mac asi nebude jinej)
Akai CD jdou načíst z CD:ROM která je přes SCSI připojená přímo k sampleru. Metoda, kterou popisuješ nefunguje. Možná pokud bys propojil počítač se samplerem přes SCSI, ale tam bude podle mě víc problémů, jak už to tak u SCSI bývá.
Jinak S5000 se mi pere se SCSI mechanikou, která běhá s Kurzweilem, takže budu muset sehnat ještě nějakou jinou
Akai CD jdou načíst z CD:ROM která je přes SCSI připojená přímo k sampleru. Metoda, kterou popisuješ nefunguje. Možná pokud bys propojil počítač se samplerem přes SCSI, ale tam bude podle mě víc problémů, jak už to tak u SCSI bývá.
Jinak S5000 se mi pere se SCSI mechanikou, která běhá s Kurzweilem, takže budu muset sehnat ještě nějakou jinou
Art of Sound - Professional Soundware Solution