Focusrite Liquid mix

Ostatní audio software, obecná diskuse
Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Bedobus » 08 čer 2009 14:50

kexik: video karta, pamat, sietova karta ked cez nu nieco ovladas, USB -klavesnica ,mys, procesor - synchronizacia jadier, disky, FW, PCI karty je toho dost ale ked s tym nemas problem tak je to ok. Ja len ze s tym moze byt problem a netyka sa procesora.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Pytkin » 08 čer 2009 14:54

Bedobus píše:To pytkin: suvisi tak ze UAD vyuziva PCIe zbernicu a tym ubera priestor asio ovladacu co sa prejavi graficky vyssim vytazenim asio ovladaca aj ked ho priamo nevyuziva. Co sa tyka vstupov a vystupov samozrejme v tom mas pravdu. Skus si porovnat vytazenie procesora v task manaferi a asio ovladaca vo vst performance ked ti bezi 20 plug-inov s UAD.
neviem .. podla mna sa pleties .. UAd vytazi zbernicu -> vytazi CPU .. s ASIO OVLADACOM TO NEMA NIC SPOLOCNE !!!

Ako som pisal .. ked vytazim ASIO ovladac (priadam stopy) , tak sa to vo VST performance nijak neprejavi ..

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Bedobus » 08 čer 2009 15:24

Neviem ci sa bavime o tom istom. So stopami som to neskusal. Pravdou vsak je ze v C5 ukazuje VST performance vytazenie ASIO ovladaca, konkretne ASIO time usage a nie vytazenie procesora. Cize pripojene karty ci uz priamo na PCIe alebo cez FW alebo cez hocico ine nemusia zatazovat procesor ale zatazuju zbernicu. ASIO bezi tiez cez zbernicu. T.j v momente ked zbernicu pouzivaju tieto zariadenia jeho relativne vytazenie je vyssie. Co sa prejavi aj vo VST Performance. Cize ked sa vratim spat LM nezatazuje ani procesor ani ASIO priamo ale zbernicu, co sa prejavuje relativne vyssim vytazenim asia.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Pytkin » 08 čer 2009 15:28

ups .. myslel som vystupy/kanaly .. nie stopy ..

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Bedobus » 08 čer 2009 15:55

To fakt neviem. Myslim ze ked ich mas aktivovane v device manageri tak ich otvorenie vo VST connection by nemalo mat vplyv na zatazenie. Ale neviem mozno kecam teraz to nemam moznost vyskusat

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12766
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od dendy » 09 kvě 2010 20:14

mate niekto Focusrite Liquid Mix ?? mam moznost dostat sa k nemu ale rozmyslam ci to ma nejaky vyznam... je tam kvalita nejak zasadne dobra v porovnani s vst pluginami ?? je to nejaky prinos do mixu ?? ako je na tom v porovnani s aktuanymi top pluginami napriklad pre UAD alebo Poco ??

a este chcem to k notebooku, takze minifirewire konektor.. a momentalne tam mam vistu a planujem prechod na win7 - bude to chodit ??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Pytkin » 09 kvě 2010 22:44

dendy : ci mas 4pin alebo 6pin FW je jedno .. to je rozdiel len v napajani .

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Bedobus » 13 kvě 2010 22:01

Z notebooku sa to asi nebude dat napajat ale je tam aj moznost samostatneho napajania. Co sa tyka kvality je to v pohode porovnaval som to s Fairchild, a LA2A od UAD a s API od Waves. Pri tom mnozstve kompressorov a eq je ale tazke urobit nejaky globalny verdikt. Treba si zvyknut na ovladanie. Ked si vsak zvyknes potom to uz ide rychlo. Teraz pouzivam iba UAD a liquidmix a uplne s tym vystacim. Poco nemam, tak neviem. Urcite je to dobry pomer cena/vykon.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od delay » 14 kvě 2010 09:40

Jak je to s provozem Liquid Mixu a multikanál zvukovky na FW? Je tam nějaký vážný problém se zatížením sběrnice, nebo to byly je porodní bolesti???
Je nějakej prověřenej FW řadič do PCi, kterej dobře funguje?

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Bedobus » 17 kvě 2010 09:18

Doporucuje sa to dat na samostatnu FW kartu na PCI. Doporucuje sa chip TI. Vacsi problem ale je ze na XP je sirka zbernice od SP2 redukovana na 100 MHZ a treba ju downgradovat na SP1 na 400 MHZ. Na webe najdes popis ako to urobit. Ja som to spravil podla doporucenia RME. Ale mala by fungovat aj bez samostatnej karty. V setupe si nastavis pocet kanalov na 44,1khz je ich 32. Neviem ako to je vo W7 ci je tam tiez take obmedzenie.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od delay » 17 kvě 2010 09:20

W7 zatim nemam, XP Pro SP2. OK, díky za odpověď.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od kexik » 17 kvě 2010 11:39

SP2 je ta najhorsia varianta pre XP. bud SP1 alebo SP3, kde uz je FW bug tiez porieseny... spusta moderneho sw bez SP3 ani nefunguje

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od delay » 17 kvě 2010 11:41

Hm... A nehrozi mi neco, kdyz si ted do 3 roky udrzovaneho systemu nahodim SP3? Nestacila by konkretni zaplata z SP3 (pokud nekdo vi jak, tak predem dik)? Mam FW mix a zadnej velkem problem nepozoruji.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od Amorph » 17 kvě 2010 11:53

no spis se ptej, jestli ti neco nehrozi ze 3 roky neudrzovaneho systemu:)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Focusrite Liquid mix

Příspěvek od kexik » 17 kvě 2010 13:07

delay píše:Hm... A nehrozi mi neco, kdyz si ted do 3 roky udrzovaneho systemu nahodim SP3? Nestacila by konkretni zaplata z SP3 (pokud nekdo vi jak, tak predem dik)? Mam FW mix a zadnej velkem problem nepozoruji.
mas instalacky windows vo verzii SP2, alebo si instaloval SP2 samostatne? ak samostatne, urob downgrade na sp1 a instaluj zaplaty. s takym systemom ale nesmies na siet. ak nevies urobit downgrade na sp1, urob radsej upgrade na sp3. je to len moj nazor ale taka je moja skusenost.

Odpovědět