Focusrite Liquid mix

Ostatní audio software, obecná diskuse
j-bee74
Příspěvky: 54
Registrován: 20 črc 2004 09:23

Focusrite Liquid mix

Příspěvek od j-bee74 » 22 čer 2007 13:02

Vážně uvažuju o tomhle kousku. Má s tím někdo osobní zkušenost? Zvuk, výkon, chci opdlehčit PC při mixu a zároveň hledám kvalitní plugins. Co vy na to ? Má to někdo?
Díky

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 22 čer 2007 13:06

Tohle mě taky zajímá... láká mě Liquid Mix a nebo SSL Duende. Recenzí jsem četl milion, ale to člověku moc neřekne o dlouhodobějším používání v praxi. Pokud to někdo máte, podělte se o poznatky prosím. :wink:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

j-bee74
Příspěvky: 54
Registrován: 20 črc 2004 09:23

Příspěvek od j-bee74 » 26 čer 2007 14:39

nikdo?...škoda..

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 26 čer 2007 16:13

Mmno ja nejaky zpravy mam ale nevim jestli to odemne jako konkurence bude fer ;-) .
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 26 čer 2007 16:15

safa: sem s tím, zapnu si v hlavě ad-filtr :wink:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 26 čer 2007 16:18

safa : nahoď !

j-bee74
Příspěvky: 54
Registrován: 20 črc 2004 09:23

Příspěvek od j-bee74 » 26 čer 2007 16:19

do toho!

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 26 čer 2007 16:31

To bude neco jako "Duende je narez", ze jo ? ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 čer 2007 17:20

kachna mi hovoril ze to pouzil pri miesani dosky .. ze je tam toho hrozne moc a je hrozne otravne hladat nieco co je dobre .. toto zrejme odpadne , ked to bude mat clovek doma rok a bude poznat vsetky jednotlive emulacie .. Vo finale povedal ze aj tak vzdy pouzil daku emulaciu SSL .. To je tak vsetko co si pamatam z toho ..

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 26 čer 2007 17:21

Duende je narez ;-).

Jinak mam zakaznika co to ma ve studiu (myslim tim LiquidMix) , rikal ze dobry ze je to pouzitelny, ale ze to (k mymu udivu) nekdy znacne zatezuje procesor. Ptal jsem se ho jestli si je jistej kdyz to ma procesing externi rikal ze jo, ze to je nejspis chyba ve firmware nebo software.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 28 čer 2007 00:27

pozn.: Duende taky zatěžuje procesor...
Sice se o těchto "mašinkách" hned v úvodu reklamy píše, že ulehčí procesoru počítače, nicméně stejně ten procesor zatíží.
(to potvrdili sami SSL).
Myslím, že pokud chce člověk bez problémů používat vícero různých DSP karet, musí mít výkonný počítač. Problém je v propustnosti - jestliže má někdo firewire I/O, tak musí Duende nebo Liquid Mix připojit do jiného firewire BUSu (jestli se nic nezměnilo, tak mají PC stále 32 ISOC kanálů). Což v závislosti na konfiguraci procesoru/základní desky může znamenat nutnost instalace PCI firewire karty-což může u PC vést k IRQ konfliktům - obzvlášť pokud někdo používá ještě Powercore nebo UAD... nebo PCI SATA a tak pod.
Já např. většinou nemůžu v jednom busu insertnout plugin z Duende a z UAD-1. Teda můžu-ale dřív nebo později se ozve lupanec - což tolik nevadí při přehrávání, ale při bounce v reálnym čase to jaksi vadí. Tak že musím nejdřív vyexportovat stopu s jedním efektem...

Liquid Mix jsem zkoušel, ale už je to dost dávno.
Na prvních pár poslechů to bylo dost dobrý, moc mne bavil ten ovladač s displayem a knoby (mohl by být věší....).
Někdo tvrdí, že konvoluce nemá pro dynamický efekty takovej úspěch jako "modeling".
Mne by zajímalo, zda způsobujou pluginy z Liquid Mixu aliasing - to jsem jaksi nevyzkoušel :cry: JEden plugin může sám o sobě znít dobře, ale 20-30 jich může udělat víc škody, než užitku. V tomhle je Duende prostě super.
Nevím, mně se zdál Liquid Mix dobrej, ale zkoušel jsem ho jen pár hodin. Měl jsem na srovnání nějaký hardware, co Liquid Mix "simuluje". Bylo to DOST podobný, ne zcela identický, ale pokud bych tu referenci v podobě hardwaru neměl vedle toho, tak nic nepoznám. Tak že asi tak.
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 28 čer 2007 00:30

PS- ale pokud to zatěžuje procesor "značně", tak to je asi fakticky chyba firmwaru.
Matně si vzpomínám, že jsem na nějakou zmínku o tomhle problému narazil někde na webu...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 28 čer 2007 00:53

Mmmno znacne, ten clovek rikal ze se s tim v ten moment nedalo pracovat. Lekem bylo ulozit a zavrit session (PT) , znovu otevrit STEJNOU ULOZENOU session s tema stejnejma pluginama z LiquidMixu a jelo to ok.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

j-bee74
Příspěvky: 54
Registrován: 20 črc 2004 09:23

Příspěvek od j-bee74 » 28 čer 2007 08:34

Duede je určitě supr, ale cena hovoří... focusrite je asi maximum co si můžu dovolit. Jen mě děsí ten problem s těma lupancema a zatížením ....no...nevim.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 28 čer 2007 09:53

hm... takova vec do placu...

Neni lepsi si koupit Q6600 quadrocore za 8000,- a k tomu treba castecnej balik sony oxford? Tim clovek ziska velkej pocet instanci pluginu, ktery nejsou zrovna orezavatka.

Odpovědět