instalacia linuxu - problemy a uskalia

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 úno 2009 14:21

V opensuse11 to pri instalaci pise, jestli to z 11.1 odstranili , stejne jako z release notes a instalacniho manualu, tak je to chyba.
Linuxak nejsem, ja si pod tim slovem predstavuju demagogicky fanatiky ;) Linux pouzivam vetsinu casu, mam ho rad, setri mi praci, zivi me, ale beru ho jen jako system, prostredek k dosazeni cile, nedela mi problem pouzivat cokoliv jineho, pokud to bude fungovat lip. Zatim jsem ale nic takoveho nenasel (krome windows pro DAW).

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 úno 2009 14:37

dendy: gui "robi" linux. kde3 vs kde4 to je ako xp vs vista, widle dostanes vkuse ale linux je modularny. ze je 4 nestabilny, je docasna informacia, o par mesiacov trebars nebude. takisto prvy release visty bol nepouzitelny a tiez si to musel vediet. beries to moc vazne, imo. to je na linuxe zaklad, ze ak ti ide o maximalnu rychlost na ukor moznosti, treba pouzivat co mozno najstarsie a najprimitivnejsie gui. osobne mi pride na hudobnu stanicu vyhodnejsie pouzit nejaky stary gnome a z kde len kniznice ktore potrebuju k-ckove programy. ale to je zasa len moja priorita, to si musis sam vyskusat. je to par dni hrania a le potom to uz proste funguje a nic neriesis. i ked vlastne neviem co vlastne momentalne chces dosiahnut, vyrobit komp na internetovanie? alebo na co vlastne?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 01 úno 2009 17:20

nie.. dlhodobo som mal taky plan ze uplne opustit M$ platformu ... proste z principu :) uz velmi dlho nad tym spekulujem, nie ze by mi na windowse nieco vadilo, skorej naopak, inak vistu pouzivam uplne od jej prveho releasu este pred SP1 a nikdy som snou nemal problem ziadny ...

ale .. predsa.. proste politika M$ mi vadi, cize u mna je to skorej vec zasady nez vec toho ze by mi technicky nieco na widliach prekazalo...

hry nehram vobec ziadne, na maily uz teraz pouzivam thunderbird a na web primarne firefox...

urcite nechcem riesit 2 OS - jeden na robotu a jeden na audio - toto proste nieje cesta pre mna, vzdy som mal 1 os na vsetko a vzdy mi to tak vyhovovalo...

na pracu potrebujem:

- apache/mysql/php na localhoste (vacsina veci co vyvijam v konecnom dosledku bezi na linuxe a nie na win takze toto by bol pre mna este velky prinos)
- gui editor na php-cka (NUSPHERE roxx)
- rozne browsery pre development (co som cital tak na linuxe by nemal byt problem rozbehat aj IE)

na audio :

- nejaky multitrack s aspon zakladnymi efektami a uplne zakladnou podporou MIDI (nepotrebujem ziadne VSTi, sw synthu uz skoro vobec nepouzivam a myslim ze by som sa bez nich v pohode zaobysiel a myslim ze cisto multitrack audio/fx riesenia su aj na linuxe uz pouzitelne, napr. take LMMS)

...prislo mi ze z toho co som kukal aplikacie dostupne mi uplne v pohode postacuje to co je na linuxe momentalne k dispozicii - nemam vobec velke naroky, aj tak si myslim ze z moznosti co ma napr. cubase vyuzivam realne tak 20%...

takze samotne aplikacie co su k dispozicii ako problem nevidim, tam mam pocit ze linux uz nejau dobu z rezevou poskytuje vsetko co potrebujem, v niektorych veciach este nadstandartne viac (hlavne veci suvisiace s mojou robotou)

problem je linux samotny :) pockam teda s prechodom este nejaky rok, mozno sa to vyvrbi a konecne budu instacne baliky linux distribucii aspon z polovice tak inteligentne a blbuvzdorne ako instalacia wokien a nebude trema mrte maturovat nad tym rozbehat zakladne veci :)))

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 úno 2009 17:23

dendy: tak kdyz mas problems instalaci, nech si ho nainstalovat od nekoho zkusenejsiho a mas vystarano ne?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 úno 2009 17:37

tak to sa dendy pomaly uc a behaj nejaky ten rocik oba systemy paralelne. imo prudky a razny skok na linux by ti neprospel. musis nazbierat nejake skusenosti, bez toho to nepojde

Uživatelský avatar
lemonm
Příspěvky: 6
Registrován: 15 zář 2010 17:05

Re:

Příspěvek od lemonm » 16 zář 2010 15:41

dendy píše:kexik: hardware fici.. iwlist normalne vylistuje dostupne wifi siete...

akurat ma sere ze som sa doteraz nikde k tomu kwifimanageru nepreklikal :)) netusim kde ho mam hladat ale mozno neieje sucast default instalacie tak tahan este addon CD k suse... uvidime... zatial to nevzdavam, predsa nemoze byt problem spravit tak zakladnu vec ako rozbehat wifi :)

lupthrack - wpa vypinat nebudem.. ak to nerozbeham bez toho aj tak to pre mna nema vyznam lebo mat open wifi bez encryptovania to je ako dat zlodejom kluce od bytu.. dneska sa to len hemzi debilnymi hackermi co len cakaju na to aby si mohli liecit komplexy tym ze robia inym zle ;)
:lol: :lol:

Odpovědět