nie.. dlhodobo som mal taky plan ze uplne opustit M$ platformu ... proste z principu

uz velmi dlho nad tym spekulujem, nie ze by mi na windowse nieco vadilo, skorej naopak, inak vistu pouzivam uplne od jej prveho releasu este pred SP1 a nikdy som snou nemal problem ziadny ...
ale .. predsa.. proste politika M$ mi vadi, cize u mna je to skorej vec zasady nez vec toho ze by mi technicky nieco na widliach prekazalo...
hry nehram vobec ziadne, na maily uz teraz pouzivam thunderbird a na web primarne firefox...
urcite nechcem riesit 2 OS - jeden na robotu a jeden na audio - toto proste nieje cesta pre mna, vzdy som mal 1 os na vsetko a vzdy mi to tak vyhovovalo...
na pracu potrebujem:
- apache/mysql/php na localhoste (vacsina veci co vyvijam v konecnom dosledku bezi na linuxe a nie na win takze toto by bol pre mna este velky prinos)
- gui editor na php-cka (NUSPHERE roxx)
- rozne browsery pre development (co som cital tak na linuxe by nemal byt problem rozbehat aj IE)
na audio :
- nejaky multitrack s aspon zakladnymi efektami a uplne zakladnou podporou MIDI (nepotrebujem ziadne VSTi, sw synthu uz skoro vobec nepouzivam a myslim ze by som sa bez nich v pohode zaobysiel a myslim ze cisto multitrack audio/fx riesenia su aj na linuxe uz pouzitelne, napr. take LMMS)
...prislo mi ze z toho co som kukal aplikacie dostupne mi uplne v pohode postacuje to co je na linuxe momentalne k dispozicii - nemam vobec velke naroky, aj tak si myslim ze z moznosti co ma napr. cubase vyuzivam realne tak 20%...
takze samotne aplikacie co su k dispozicii ako problem nevidim, tam mam pocit ze linux uz nejau dobu z rezevou poskytuje vsetko co potrebujem, v niektorych veciach este nadstandartne viac (hlavne veci suvisiace s mojou robotou)
problem je linux samotny

pockam teda s prechodom este nejaky rok, mozno sa to vyvrbi a konecne budu instacne baliky linux distribucii aspon z polovice tak inteligentne a blbuvzdorne ako instalacia wokien a nebude trema mrte maturovat nad tym rozbehat zakladne veci

))