JAKY SOFTWARE PRO ZPETNOU KONTROLU INTONACE ZPEVU GRAFEM V%?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Zamčeno
Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

EXCOM:

DEBATA JE O, NA TEMA:

Jirka2 píše:
JAKY SOFTWARE pouzit PRO ZPETNOU KONTROLU INTONACE ZPEVU GRAFEM V procentech?

Hodlam si sve nacvicovani zpevu nahravat a pak se kouknout na graf, abych videl o kolik procent a v kterych mistech a zda nahoru ci dolu jsem vedle.

Na tom grafu potrebuji vodorovne linky (coz je svisla osa grafu) s rozlisenim po deseti procentech (ci lepe po jednotkach procent), abych videl (ci dokazal odhadnout) chyby az na jednotky procent.

Mam na mysli neco takoveho jako je chromaticka ladicka na kytaru (hardware) SEIKO SAT 500 CHROMATIC TURNER, kde vam rucicka ukaze odchylku od spravneho naladeni v procentech a je tam stupnice v procentech rozdelena po dilcich po 10 procentech. Ja chci to same (ci mozna, jeste lepe, s rozlisenim po dilcich po jednotkach procent), ale NE pouze v realnem case, ale take s moznosti zaznamu pomoci grafu.

POZOR: Hledam takovy software, kde NENI casove omezeni na onen zaznam, ci je ono omezeni minimalne na jednu hodinu ci delsi cas. (Protoze nehodlam prerusovat nacvik zpevu po kazdych napr. cca 8mi minutach, jenom proto, abych se podival o kolik ujizdim. To se kouknu az potom, kdyz dozpivam.)
Hledam na Googlu uz asi 3 tydny takovy to software, ale maximalne jsem nasel takovy hnuj, kde je casove omezeni na cca 8 minut a pak se to automaticky maze a nahrava znovu, coz mi je na hov....nic. Tez mi je na nic software, ktery jsem nasel, kde je rozliseni na svisle ose (vodorovnych linkach - po dilcich) pouze po celych notach, nikoliv po jednotkach (ci alespon desitkach) PROCENTECH ke KAZDE zazpivane note.

Verim, ze urcite neco takoveho co hledam, existuje, ale to je jako kdybych hledal jehlu v kupce sena. Tolik podobneho softwaru tomu co hledam, jsem jiz nasel, ale porad nic a nic, to co presne hledam. Pritom to neni nic dovijak sloziteho ci narocneho ci vyjimecneho. Nemusi to byt freeware ci shareware, muze to byt i za prachy, ale musi se to dat nekde stahnout alespon na zkusebni (trial) verzi casove omezenou, ale v plnem funkcnim rozsahu.
JAKY SOFTWARE pouzit PRO ZPETNOU KONTROLU INTONACE ZPEVU GRAFEM V procentech?
No, jasne, ale je podstatne, co je na tom grafu naneseno = co je na svisle a vodorovne ose a v jakych jednotkach. Vodorovna osa vetsinou znaci cas, ale u svisle osy je problem najit graf, kde jsou oznacena procenta s presnosti na jednotky ke KAZDEMU tonu, ktery zazpivas. Presnost na pouhe tony je mi na hovno. To je pro profesionala prilis mala presnost.

Dam priklad. U hrubeho rozliseni s presnosti zda si zazpival napr. Ceee nebo Deee se da ta presnost prirovnat na kilometry jako zda jsi od Prahy 10 ci 50 kilometru. Jenze, ja potrebuji vedet detailnejsi/presnejsi vzdalenost od Prahy a to s presnosti vdalenosti od Prahy na milimetry. Nikoliv kilometry. Abych intonaci vypiloval co nejlepe na profesionalni uroven. Nikoliv amaterskou.

Dam priklad: Vem si do ruky chromatickou ladickou na kytaru, kde je rozliseni po dilcich deseti procent (hardware - napr. SEIKO SAT 500 CHROMATIC TURNER) a snaz se zazpivat velmi pomalu, nejakou melodii. Amater bude rad, kdyz mu ta ladicka pokazde ukaze jakou notu on zazpival, to jest, bude rad, kdyz se strefi s presnosti "NA NOTY". (I to je tezke pro amatera vydrzet s dechem na urcite note a nehoupat s intonaci +- ton).
Ale profesionalu, nestaci jen pouze udrzet onu notu (ton), ale bude chtit udrzet onen ton (notu) s presnosti co nejvyssi, tak, aby mu ta ladicka ukazala na display rucickou na NULA procent odchylky. (Coz samomzrejme malokdo vzdy dokaze. Me bude stacit tolerance +- 3 procenta?)

Me ta sit s tonami nestaci. To je velmi hrube rozliseni. Pro amatery. Ja hledam graf (SIT), kde KAZDY ton je jeste navic zvetsen/rozlozen/PRIBLIZEN/ZVETSENA PRESNOST JAKO POD MIKROSKOPEM, to jest: ma sit s procentama ukazujici odchylku od ABSOLUTNI frekvencni (kmitoctove) presnosti (tak jako to mas na ladicce na kytaru napr. SEIKO SAT 500 CHROMATIC TURNER.

Ja nehledam dalekohled, ale hledam sit detailni jako MIKROSKOP.
Amorph: P.S.

Rekl jsi: "LADICI program".

Mozna, ze to je ten kamen urazu. Protoze softwaerove LADICKY ti POUZE ukazujou jak jses naladeny v REALNEM case, ale nedelaji ZAZNAMY v podobe grafu v procentech.

Ale programy na trenovani intonace ty zaznamy v grafech delaji. Jenom najit ten spravny, kde je HUSTA sit v procentech jednotlivych tonu, nikoliv RIDKA v pouhych tonech.

jackies

Příspěvek od jackies »

A kolik těch procent by to mělo zaznamenat za vteřinu ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jirka2 píše:
Pytkin píše:Jirko : aha .. to som nepochopil ze ten software ukaze len kratky kusok ... napis tej firme nech to prerobia na hodinovy zaznam ..
Myslim si, ze urcite existuje takovy to program i s neomezene dlouhym ( ci alespon hodinovym) zaznamem. Jen ho najit. Je to specialni program na procvicovani intonace. Nasel jsem mraky podobnych programu, ale zatim , pouze tento tam ma detailni priblizeni s presnosti na procenta. (Mnoho jinych jsou bez priblizeni, to jest, s rozlisenim na pouhe tony (noty).

A to vis, ze v budoucnosti, jiste ten cas prodlouzi ci udelaji neomezeny, a vylepsi to, udelaji nove verze programu. Jenze to potrva mesice ci rok(y)??? Take me napadlo, zda toto neni jen NEUPLNA DEMO verze onoho programu, ktery ma neomezeny cas v UPLNE verzi. (Ale nikde jsem nevidel napsano, ze je to DEMO verze, kdyz jsem to stahoval. Tak nevim, nevim, nevim.) A proto se pidim po jinem, podobnem, ktery ma take toto detailni priblizeni na ony procenta, ale casove neomezeny zaznam ci alespon hodinovy.
Preco tej firme nenapises a nespytas sa ?

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Jackies:
Prosim, mluv vazne a k veci . Diky.

nemo

Příspěvek od nemo »

Myslim si, ze urcite existuje takovy to program i s neomezene dlouhym ( ci alespon hodinovym) zaznamem. Jen ho najit.
Tak ho hledej. Tady se s tim zjevne nikdo nesetkal, jak jsi jiste postrehl.

Nejake dalsi dotazy?

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Pytkin píše:
Jirka2 píše:
Pytkin píše:Jirko : aha .. to som nepochopil ze ten software ukaze len kratky kusok ... napis tej firme nech to prerobia na hodinovy zaznam ..
Myslim si, ze urcite existuje takovy to program i s neomezene dlouhym ( ci alespon hodinovym) zaznamem. Jen ho najit. Je to specialni program na procvicovani intonace. Nasel jsem mraky podobnych programu, ale zatim , pouze tento tam ma detailni priblizeni s presnosti na procenta. (Mnoho jinych jsou bez priblizeni, to jest, s rozlisenim na pouhe tony (noty).

A to vis, ze v budoucnosti, jiste ten cas prodlouzi ci udelaji neomezeny, a vylepsi to, udelaji nove verze programu. Jenze to potrva mesice ci rok(y)??? Take me napadlo, zda toto neni jen NEUPLNA DEMO verze onoho programu, ktery ma neomezeny cas v UPLNE verzi. (Ale nikde jsem nevidel napsano, ze je to DEMO verze, kdyz jsem to stahoval. Tak nevim, nevim, nevim.) A proto se pidim po jinem, podobnem, ktery ma take toto detailni priblizeni na ony procenta, ale casove neomezeny zaznam ci alespon hodinovy.
Preco tej firme nenapises a nespytas sa ?

To vis, ze to udelam. (Ale veril jsem, ze odbornici zde, budou znat mraky jinych, ZCELA podobnych programu. Zatim jsem se nezaptal te firmy protoze verim, ze bez casoveho omezeni to zatim nemaji a potrva to dlouhou dobu, nez ho vyvinou a vylepsi...a to kdovijestli... Ale napisu jim, najduli na ne email.)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jirko : ty tu riesis same hluposti .. odbronikov je tu vela .. ale zaoberaju sa serioznymi vecami , nie hlupostami ake riesis ty .. na tomto fore ti asi nikto nepomoze , lebo take problemy ako mas ty , nema nikto na svete .. budes to mat v zivote tazke .. ale zase verim ze si dobry .. a kvalita si vacsinou prerazi cestu hore .. ak ma dost penazi ..

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

kapitan Nemo:

To vis, ze hledam, hledam, hledam.....

Ale zaroven jsem otevren pozitivnim vecnym radam, zde od prispevovatelu diskuse, vedoucim k objeveni jineho, ale zcela podobneho programu. (Ci k objeveni faktu, ze je to mozna neuplna DEMO verze s casovym omezenim. A k objeve UPLNE verze bez casoveho omezeni.)

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Pytkin:

A ja verim, ze existuji tisice lidi, kteri ty mraky programu na procvicovani intonace, pouzivaji. (Jak rikam, nasel jsem spousty takovychto programu. Takze proc by to vyrabeli, kdyz by se tim nikdo nezabyval??? Verim ale, ze existuji podobne programy - pro profesionaly- kteri potrebuji vetsi presnost. Dukazem je, ze jsem takovyto programm nasel. Takze je jiste, ze profesionalni zpevaci na Zapade, takoveto programy pouzivaji. Cetl jsem pozitivni recenze od nich (jiste, asi v ramci placene promotion). (Jen ti cechacci, slovacci, jsou , zase, jaksi pozadu.)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jirka : prajem ti , aby si taky software nasiel, aby si spieval uplne presne .. aby si bol najlepsi na svete a zarobil viac penazi ako michal jackson ..

Vey

Příspěvek od Vey »

Tak si rikam, ze na to jde Jirka pekne postupne .. Nejprve se zajima o nejlepsi kompresor a limiter, ted hleda "intonator" a nakonec se tu bude ptat jak se naucit co nejlepe zpivat _)

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Vey:

Jo, a nakonec Vas poprosim o hodiny vyuky zpevu, pane profesore... Ale ted vazne: Vloni jsem intenzivne cvicil zpev a doprovazel jsem se na kytare. Nehraji vyborne na kytaru a proto potrebuji pocitac, ktery bude hrat doprovod vyborne a zvuk (zneni akordu) bude kracne ciste a zvucne, vcetne bariku, takze intonaci budu lepe procvicovat, menit doprovodne i slozite akordy bleskove a pod.... Neni v mych planech ani trochu zmeny, jak si myslite. A ani nejsou prevracene v poradi.
Jiz na zacatku (na jare, kdyz jsem zakoupil pocitac), jsem planoval udelat toto, drive, nez zacnu pokracovat v procvicovani zpevu:
- nastudovat co vsechno mam koupit a nastudovat
- sehnat softwary a procist navody na pouziti, abych s vyrobky dovedl zachazet
- koupit pocitac
- koupit limiter
- koupit kompresor
- koupit externi storage pro data
- koupit externi zvukovku
- koupit mikrofon
- koupit preamp (zesilovac)
- koupit externi monitor k pocitaci
- koupit externi klavesnici k pocitaci
- koupit mys k pocitaci (pouzivam laptop)
- sehnat software na intonaci podobny ladicce co mam, s rozdilem, ze tam bude zaznam myho zpevu na grafu v procentech
- udelat lepsi akustiku v mym hudebnim studiu
- dokopat majitele domu, kde mam studio, k tomu, aby dal -investoval tisic liber ci dva na dokonale zvukotesne steny meho studia plus zvukove predelil mistnost a udelal z ni dve mistnosti
- vydelat prachy na vyse uvedene

No, koupil jsem skoro vsechno, krome hlavne toho kompresoru a limiteru - to jeste musim doresit, jaky koupit!!!!. Od zari do tedka jsem makal v praci vice hodin, abych si nasetril prachy (proto jsem se na dva mesice odmlcel od tohoto fora, protoze jsem nemel cas),
no a jeste zbyva sehnat ten pravy intonacni software.

Takze, pane profesore, jedu podle realneho planu. Zadne prevracene poradi, jak se mi snazite ironicky podsouvat.

Ale, prosim, hovorme k tematu! (viz vyse)

jackies

Příspěvek od jackies »

Ty jo ! :D
Tohle mě baví!
Prosím ostatní v pokračování tohoto tématu.
Na světě by jinak bylo smutno.

Nebylo by od věci, kdybys sem nahodil nějakou nástřelnou stopu s tvým zpěvem,.
Je možné, že žádný intonačni software nepotřebuješ a jseš připraven " vydelat prachy na vyse uvedene".

Jirka2

Příspěvek od Jirka2 »

Ale, prosim, hovorme k tematu! (viz upolne vyse na teto strance)

VOLAM KE VSEM ZPEVAKUM A UCITELUM ZPEVU (co jdou s dobou) A KOUMAKUM, CO SE ZABYVAJI SOFTWAREAM NA ZPEV ( CI VSEOBECNE: AUDIO).

HLEDA SE SOFTWAER NA PROCVICOVANI INTONACE

nemo

Příspěvek od nemo »

jirko2, a co ze to vlastne hledas, porad to neni jasne...

http://www.vimas.com/ve_str.htm
http://www.musicmasterworks.com/singing_lesson.html
http://intonia.com/ScreenShots.html
http://www.singandsee.com/products.html

venoval jsem ti 10 min hledanim na netu. tim koncim, gud lak.

Zamčeno