Max For Live

Ostatní audio software, obecná diskuse
monoque
Příspěvky: 602
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 15 bře 2010 16:45

Uvidim v sobotu na workshopu v Praze, kolik lidi by projevilo zajem..na zaklade toho se rozhodnu....sezere to preci jen trochu casu..:-(

Coal
Příspěvky: 66
Registrován: 03 úno 2009 14:30

Re: Max For Live

Příspěvek od Coal » 15 bře 2010 17:06

No workshop uz je obsazeny,nejdriv sem nechtel ale ted by me to docela zajimalo.No dozvedel jsemse to trochu pozde.I by me zajimalo kdo a jak hraje z Abletonu zive,v jakem stadiu to maj pripravene.Koukal jsemna program a ten prvni den v sobotu je docela zajimavej,v nedeli uz ten mastering moc ne stejne si ho nikdo doma v obejvaku neudela sam a kdyz ho chce tak musi k odbornikum, tak proc se o nej zajimat.

monoque
Příspěvky: 602
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 15 bře 2010 17:12

Coal píše:No workshop uz je obsazeny,nejdriv sem nechtel ale ted by me to docela zajimalo.No dozvedel jsemse to trochu pozde.I by me zajimalo kdo a jak hraje z Abletonu zive,v jakem stadiu to maj pripravene.Koukal jsemna program a ten prvni den v sobotu je docela zajimavej,v nedeli uz ten mastering moc ne stejne si ho nikdo doma v obejvaku neudela sam a kdyz ho chce tak musi k odbornikum, tak proc se o nej zajimat.
Pokud by jsi opravdu chtel na workshop, tak to jeste neak zaridim..napis mi majla...

Coal
Příspěvky: 66
Registrován: 03 úno 2009 14:30

Re: Max For Live

Příspěvek od Coal » 15 bře 2010 17:16

ok pisu.omlouvam se ale musim koncit sem v praci a za chvili koncim.Pripojim se jeste vecer z domova.

monoque
Příspěvky: 602
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 15 bře 2010 20:16

Coal píše:ok pisu.omlouvam se ale musim koncit sem v praci a za chvili koncim.Pripojim se jeste vecer z domova.
zarizeno..mas to v mailu..mej se...

Coal
Příspěvky: 66
Registrován: 03 úno 2009 14:30

Re: Max For Live

Příspěvek od Coal » 15 bře 2010 21:02

Taky se mej.Doufam ze jsme tim <mej se> tohle vlakno neskoncili.

monoque
Příspěvky: 602
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 15 bře 2010 21:09

Coal píše:Taky se mej.Doufam ze jsme tim <mej se> tohle vlakno neskoncili.
Uz sem zacal s tim blogem, snad to nekoho zaujme...uvidime...kazdopadne jeste info pro vsechny kdo sem zatoulaji...Ableton workshop uz ma jiste pokracovani, sledujte ableton.com, vestaxpro.cz a muj myspace.com/oerstedlive ...chteli by jsme dovezt lektory z nemeckeho abletonu...snad sem to nezakriknul:-)

monoque
Příspěvky: 602
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 23 bře 2010 14:02

novy blog: ./blog/monoque/pure_data_vs_ableton_dil.1_ctlinctlout_b-19.html

m4l bude nasledovat

monoque
Příspěvky: 602
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 26 dub 2010 10:51

Snad nikoho neurazim, kdyz sem nastrelim svuj novy vytvor: Nova verze integracniho pluginu midi kontroleru Livid OHM64 do Ableton pomoci Max For Live:

verze pro 8 tracku, neomezene scen bez pouziti instant mapovani, midi learn:

1. klip je spusten zleva do prava(se zhora dolu: track 1-8)
2. u kazdeho klipu je analyzovana delka(nezavisle na zacatku/konci) a rozlozen na 8 kroku, pozice je tedy graficky zobrazena na matrici padu
3. u kazdeho klipu je dale analyzovan a zobrazen:
- nazev
- delka
- pritomnost/nepritomnost klipu(samplu) v dane matrici abletonu(napr. track 0 - clip 0)
4. pri spusteni plug-inu se nactou infomace(pocet scen, pozice v ableton matrici) a tim se plug-in incializuje
5. spusteni sceny je vzdy jednim a tim-tez tlacitkem, ktere prijima BMP a blika podle tempa abletonu
6. v jedne neutralni stope se meni barva prazdeho clipu, kvuli prehlednosti
7. vyber scen je resen inkrem./dekrem. dvema tlacitky vedle crossfaderu
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

P.S. video je bez zvuku zamerne!!!
Naposledy upravil(a) monoque dne 26 dub 2010 11:55, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Max For Live

Příspěvek od Ondra P. » 26 dub 2010 11:18

Mozna by to chtelo vepsat nejaky info primo do toho videa (nebo alespon komentar prez mikrofon) .. proste co presne delas , taklhe fakt netusim vo co go a to jsem si precetli ten navod ...

monoque
Příspěvky: 602
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Max For Live

Příspěvek od monoque » 26 dub 2010 11:57

ekeaze píše:Mozna by to chtelo vepsat nejaky info primo do toho videa (nebo alespon komentar prez mikrofon) .. proste co presne delas , taklhe fakt netusim vo co go a to jsem si precetli ten navod ...
Nj no..me pripadalo, ze to bude jasne..zvukovy komentar tam delat nebudu, nebo mozna casem, zatim mi to pripada zbytecne...jen sem chtel ozivit tenhle thread...diky za radu, priste se polepsim...

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Max For Live

Příspěvek od charonme » 10 čer 2010 10:39

monoque píše:jak posilat z patche sysex data do kontroleru
http://createdigitalmusic.com/2009/11/2 ... ng-videos/
4. You can’t use SysEx.
System Exclusive messages are currently filtered in Live and thus not available through a Max for Live patch. This allows Live to use those messages for interaction with control surfaces. However, you can access some control surface functions through the Live API, so while that won’t help with everything you might want to do with hardware using SysEx, it should be useful for some tasks.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Max For Live

Příspěvek od MonkeyFighter » 06 srp 2010 11:39

to je dost problém, dá se to nějak obejít? chtěl bych si udělat patch pro korg padKontrol ten sice v klasickym rezimu posla midi note/cc ale jenom z padu a knobu..po prepnuti do nativniho rezimu odesila zpravy vsechno i butony a datakolecko coz je super, ale ne note/cc ale sysex zpravy...

takze jediny reseni je midiyoke a normalni max nebo puredata ?

Coal
Příspěvky: 66
Registrován: 03 úno 2009 14:30

Re: Max For Live

Příspěvek od Coal » 07 srp 2010 09:20

na http://www.coal-live.cz mam patch v puredata ktery das na vstup a meni cc na jake potrebujes. Da se upravit.Hlavne je tam vstup kterym zjistis co padkontrol vysila a muzes to pak priraDIT CEMU CHCES.jE TO V je potreba vice faderu nebo tak nejak.kdybys potreboval pomoct tak dej vedet ses z Liberce,ne.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Max For Live

Příspěvek od MonkeyFighter » 07 srp 2010 15:40

coal:fajn, vyzkousim a kdyztak se ozvu, diky pekne!

...sem asi slepej ale nevidim nikde odkaz na stazeni toho patche...pokud ma jit o tenhletak tam vidim jen link na puredata

Odpovědět