minimalisticky sw setup

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 22 zář 2005 13:38

Kdo chce jit do levnyho DAW a chce si ho koupit, doporucuju alespon vyzkouset EnergyXT, za asi 30 dolaru fakt parada... Kdybych to chtel mit legalne, asi nevaham... ve svym "postaveni" (chacha) si muzu dovolit pouzivat Sequoiu. I kdyz jsou lidi, co se asi budou hadat, ze je EnergyXT lepsi... coz o necem svedci.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 22 zář 2005 14:00

kexik: nový vlákno je zbytečný, diskuze SW vs. HW tady byla milionkrát a stejně to k ničemu nevede, protože je to tak hrozně moc individuální, že si každej musí odpovědět sám... 8-)

Saša

FFoxX
Příspěvky: 145
Registrován: 26 lis 2002 18:54

Příspěvek od FFoxX » 22 zář 2005 14:03

Joo, kdybysme ten soft nekradli ale kupovali, tak bysme si už předem rozmysleli co budem používat, a nestalo by se nám že nevíme s čim se dřív naučit pracovat atp.
No a co se týče HW vs. SW. Mám doma jenom jedinej HW VA nástroj, a to Yamaha EX5 a zatim mně žádnej VSTi svym výslednym zvukem (i když má třeba víc oscilátorů, LFO, EG a já nevym co ještě) nepřesvědčil že se mu vyrovná případně ho předčí. Stačí si porovnat třeba synchronisaci oscilátorů. Většina VSTi vůbec Sync nemá (V-station apod.), a když už má, tak to zní uplně jinak než má (Z3TA+, Vanguard). Samozřejmě že sync může fungovat různě (hard sync, soft sync), ale prostě ten klasickej spolehlivej hard sync třeba ještě kombinovanej s RM (viz. Prodigy) jsem zatim dostal jenom z tý Yamahy.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 zář 2005 14:05

syncro píše:kexik: nový vlákno je zbytečný, diskuze SW vs. HW tady byla milionkrát a stejně to k ničemu nevede, protože je to tak hrozně moc individuální, že si každej musí odpovědět sám... 8-)

Saša
hmm, to je fakt.

FFoxX
Příspěvky: 145
Registrován: 26 lis 2002 18:54

Příspěvek od FFoxX » 22 zář 2005 14:16

Jinak co se týče setupu, tak řešim jenom ty synthy, a zatim mně oslovily:
Z3TA+
FM7
V-Station

u VSTi řešim nejenom funkce/zvuk, ale taky způsob ovládání. K čemu mi je že to vypadá hustě (Absynth), když se v tom nevyznám, ovládací prvky jsou malý a nepřehledný apod. K čemu mi je grafický znázornění otočných po?áků/knobů když to ovládám myší? Mnohem radši mám šoupací po?áky, protože myší člověk taky šoupe, a nejlepčí je když se můžu v nějakém pomocném okně podívat ještě na přesnou aktuální hodnotu parametru. V tomto ohledu mně štve např. Vanguard, ve kterym se jednotlivý oscilátory musej ladit vyloženě podle ucha, což poněkud zdržuje od podstatnějších věcí. Takovýdle praktický nedostatky si výrobci HW prostě nemůžou dovolit.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 22 zář 2005 15:42

par lidi uvedlo v setupu Atmosphere. Ja ji teda taky pouzivam, jenom si rikam, ze to je se svym 3GB datsouborem spis neco jako softwarovy ROMplayer. To snad ani zadnou syntezu nema.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 22 zář 2005 18:02

Takze som si zohnal ospevovany logic s tym ze ak to bude mat vsetko co potrebujem tak to vyskusam...
prvy dojem: cubase v modrom... ten isty princip, milion okien, podobny midi editor s milionom nastrojov... a co ma zarazilo: chybajuci slusny drum editor... takze asi s nim nebudem dalej marnit cas a naucim sa Live kde mam aspon nadej ze ten drum editor dorobia....


edit: tak som zistil ze ako drum editor sa da vyuzit hyper editor...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 zář 2005 23:26

Solarfall : a pochopil si logic ? ja som mu dal viac krat sancu , a vzdy sa mi zdal nelogicky ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 22 zář 2005 23:57

peteness píše:par lidi uvedlo v setupu Atmosphere. Ja ji teda taky pouzivam, jenom si rikam, ze to je se svym 3GB datsouborem spis neco jako softwarovy ROMplayer. To snad ani zadnou syntezu nema.
o to ale asi v tomhle pripade neslo, i kdyz mas samozrejme pravdu.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 23 zář 2005 08:14

Pytkin píše:Solarfall : a pochopil si logic ? ja som mu dal viac krat sancu , a vzdy sa mi zdal nelogicky ..
blbol som s nim asi pol hodinu takze asi moc ne... jednoducho ma to nezaujalo... prislo mi to z rovnakeho cesta ako cubase

pustil som si demo song, trochu si presiel editory a tak.. a zas som nedosiel na to ako tam vlozit nejaky vst ... pripadne aspon vyvolat editacnu obrazovku uz zavedeneho vst... ale nepacil sa mi uz piano roll ... neznasam ked je na mazanie nutny specialny tool... ja mam rad ked tam povedzme len kliknem pravym tlacitkom alebo tak... neustale prehadzovanie toolov ma znervoznuje...

FFoxX
Příspěvky: 145
Registrován: 26 lis 2002 18:54

Příspěvek od FFoxX » 23 zář 2005 08:57

Nejlepší byly trackery :-) V jednoduchosti je totiž síla. Nicméně dneska by už mně ta jednoduchost zase omazovala :-)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 23 zář 2005 09:05

ffoxx: podla mna trackery neboli AZ TAK jednoduche.. .skusal si urobit volume fade v hexa cislach? ... podla mna pekna otrava... ja som sa dost natrackoval :)

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 23 zář 2005 09:07

Solarfall: Pokud jsi nedošel ani k tomu, jak do Logicu vložit VST, tak jsi vlastně nedošel nikam. Když jsem před asi 5 lety přecházel z Cubase na Logic, zabralo mi asi týden, než jsem se v něm nějak zorientoval. Po tom týdnu jsem uměl sotva 5% toho, co Logic nabízí, ale už v tu chvíli jsem věděl, že to je skvělej nástroj. Logic má jednu velkou nevýhodu, kterou je pomalá learning curve na začátku, pak už je to mnohem lepší. Když zapneš Cubase, tak můžeš skoro hned něco plichtit. Po zapnutí Logicu si ho prostě musíš přizpůsobit svým potřebám, udělat / naučit se klávesové zkratky, připravit si okna a případně prodrátovat objekty v environmentu a uložit jako default. Tohle kdybys zvládl, tak budeš mít v ruce skvěle připravenej nástroj s parádními pluginy skoro ze všech možných oblastí, o nástrojích ani nemluvě...

K Logicu se vyplatí mít manuál, je to jeden z mála programů, kde jsem to skutečně docenil. Cubase mi proti tomu přijde jako dětská hračka 8-) Tohle není flame, s Cubase jsem dělal dlouho, předtím s Cakewalkem, zkoušel jsem i Samplitude (která je mimochodem přinejmenším stejně zajímavá, ačkoli dost jiná) a nakoukl na ProTools LE. Z mýho osobního pohledu jsem se ale rozhodl, šel a koupil si Logic, protože to je spousta možností integrovaných do jednoho balíčku a bez nutnosti cokoli zásadního dál instalovat, zkoušet, odinstalovávat...

Dneska mi v počítači běží následující věci a bohatě mi to stačí prakticky na všechno od elektroniky po akustiku:

Logic Pro7 - http://www.apple.com/logicpro/
nástroje: EXS24, Sculpture, EFM1, ES1, ES2, Ultrabeat, ESM, ESE, ESP, EVOC (od FM po vokodér úplně, od analog bicích po sampler)
efekty: prakticky cokoli, 70 pluginů od kytarovýho a basovýho zesíku po luxusní konvoluční Space designer

UAD1 StudioPack - http://www.uaudio.com/products/digital/ ... index.html
1176, LA2A, Fairchild, Pultec, Cambridge EQ, atd.

freeware Spitfish - http://www.digitalfishphones.com/main.p ... &subItem=5
super deesser, který se hodí, protože deesser v Logicu jako jeden z mála pluginů stojí opravdu za h...

Saša

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 23 zář 2005 09:30

ono kazdemu programu musi clovek venovat cas kym sa ho nauci... a o logicu to asi plati duplom ...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 23 zář 2005 10:00

trackery byly pro me smrt. neprehledny, divny provizorium - tak bych to nazval.

Odpovědět