minimalisticky sw setup

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 27 zář 2005 14:03

tak som si povedal ze ked som vyskusal logic, tak vyskusam aj konkurenciu a....cubase ma prakticky vsetky features co chcem!
.. mam normalne pokusenie pri nom zostat ale do pekla pride mi tak ergonomicky zly s tou kopou okien ze neviem neviem...ale ked sa naucim klavesove skratky tak to snad pojde...

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 27 zář 2005 14:21

Solarfall-s tim cubase ti to pude hodne o zvyk

Brzo se v tom naucis chodit a budes snad spokojenej.
V minulosti sem ja prechazel z magic audio studia na sx 2 a ze zacatku sem
se moch zblaznit,ale pak casem sem si taky zvykl.

A myslim ze ty zkratky sou taky v poho dost jich je klasickejch a par si priucis.
....:::: DJ Dave ::::....

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 27 zář 2005 14:38

Solarfall: tak se zkratky neuc a nastav si svoje, pak budes mit vsechno okamzite pod kontrolou a tak jak ti to vyhovuje. cubase me taky stve tim mnozstvim oken, ze si rikam ze by stalo zato mit tak 3-4 monitory :o) ale da se to kdyz si to dobre nastavis, tovarni nastaveni zkratek je dost na pYču, nejlip vsechno vymazat a zacit znova postupne tak jak se ucis prikazy pouzivat od nejdulezitejsiho = nejjednodussi zkratky az po nejslozitejsi
SX mi vyhovuje a az na par drobnosti ktery budou v SX4 uz urcite vychytany :o) sem s ni naprosto spokojenej

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 27 zář 2005 14:46

ja si skratky prenastavujem v kazdom programe... ale naucit sa ich budem musiet tak ci tak :)
vcera som s cubasom stravil vecer a overil si ze ma vsetko co mi v inych programoch chybalo: ghost clipy, groove quantize, dobry drum editor atd ...
ale budem si musiet nejak nastavit workspace aby som v tom nemal chaos... na to som bol zvyknuty uz fruity loops kde tych okien bolo tiez pozehnane... :x

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 27 zář 2005 15:17

jojo kdyz si vychytas workspejsy tak to pak celkem de, v kombinaci s jednoduchejma a jasnejma zkratkama to je supr. jednou sem si zprdele naprogramoval asi dvacen transportnich a zoomovacich funkci na programovatelnej joystick a ... to byla mela :) pet veci se dalo delat najednou, zoomovat, pretacet, strihat, preskakovat v meny a skakat mezi tracky a to vsechno jednou a to levou rukou, pritom prava jela na mysi nebo na fejdrovym kontroleru .... no co vam budu povidat, extaze to byla :mrgreen: podle me je joystick nejlepsi controler na ovladani cubejsky, hry me uz davno neberou ale na tohle to bylo dobry, clovek nemusel vubec cumet na klavesnci, po chvili to preslo do krve a dalo se zoomovat nahoru a dolu, doleva a doprava, strelbou se strihalo a kopirovalo, plynovou pakou se zvetsovalo meritko v pianorollu, byly tam i kompletni efkovy klavesy, mjutovani, solovani, sejvovani, vyvolani mixaku a tak dal ... cim dal vic premejslim ze si nakej dzojstik zase poridim

to neni prdel, to myslim vazne, zkuste to jestli mate nakou paku doma, je to fakt prdel a co je nejhorsi, FUNGUJE TO !

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 27 zář 2005 15:27

parada...! ja si planujem preprogramovat tlacitka na mojej myske logitech .. ta ma tych tlacitiek tiez par a uz som to praktizoval...

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 27 zář 2005 15:34

To je taky dost vyhodny mit tlacitka navic na klavesnici nebo mysi ktery priradis kam chces.

Casto se to hodi
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 zář 2005 23:35

no .. na cubase (resp. nuendo) odporucam 2 obrazovky .. ja mam 2 x 1600x1200 a je to velka pohoda .. na jednej je arrange okno .. na druhom mixery ..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 zář 2005 06:44

jeste bych potreboval jedno okno na Kontakt sampler a dalsi okno na wavelab a nejlip jeste jedno specialne na analyzery, to uz je pet :o))) zlata cubejska na atarku :o)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 28 zář 2005 08:09

s tymi oknami je to fakt o prd a dva monitory si na stol nedam :)
keby mal cubase aspon nejaku listu ako je vo wine taskbar aby som videl ake okna mam pootvarane a mohol sa cez ne mysou preklikavat..
alebo keby sa dali tie okna nejak dokovat alebo co....

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 28 zář 2005 08:12

Solarfall píše:tak som si povedal ze ked som vyskusal logic, tak vyskusam aj konkurenciu a....cubase ma prakticky vsetky features co chcem!
.. mam normalne pokusenie pri nom zostat ale do pekla pride mi tak ergonomicky zly s tou kopou okien ze neviem neviem...ale ked sa naucim klavesove skratky tak to snad pojde...
suhlasim...
no ja som skusal vela softu, od cakewalk 3.0, 5.0, sonar, project 5, cez logic, pro tools LE, cubase VST/SX, fruity loops, reason, orion pro, buzz... ;) a Cubase SX je jednoznacne ergonomicky najhorsie vyrieseny soft z tych co som skusil, co je velka skoda :( akoze mozno je to dobre na dvoch 21" monitoroch ale to si nie kazdy moze dovolit....

ucit sa milion klavesovych skratiek je <>-vina, resp. z nudze cnost.. poriadny ergonomicky navrhnuty softwer ma byt taky ze sa kedykolvek vies prekliknut do hociktoreho zo zakladnych okien a nemusis si pamatat vseliake ALT+CTRL+K+L+SHIFT+5+F1 kombinacie... (obrazne povedane)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 28 zář 2005 08:26

vies dendy mam na vyber: bud budem pouzivat soft ktory nevie robit vsetko co chcem ale ostatne veci v nom idu lahsie..
alebo budem pouzivat soft ktory vie vsetko co treba ale pouziva sa tazsie... tazka volba
...doteraz som preferoval prvu moznost ale zacinam sa priklanat k tej druhej... ono ked nieco prejde cloveku do krvi tak to potom ide...

vcera som sa o tom bavil s priatelkou a cubase som porovnal s photoshopom s ktorym ona dost pracuje a tiez to nie je najjednoduchsi program... na hranie staci aj paint shop pro (nap. fruity loops) ale na serioznu pracu kde potrebujes vsetky pokrocile funkcie je photoshop (cubase) spravna volba...

nakreslit dobry obrazok sa da ale v obidvoch....

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 28 zář 2005 08:31

Solarfall píše:vies dendy mam na vyber: bud budem pouzivat soft ktory nevie robit vsetko co chcem ale ostatne veci v nom idu lahsie..
no jo, to poznam tu dilemu, preto stale lietam od softu k softu a neviem pri ziadnom dlhsie ostat ako pol roka ... proste kazdy ma nejake muchy a bohuzial idealny soft zatial neexistuje ....

Solarfall píše: vcera som sa o tom bavil s priatelkou a cubase som porovnal s photoshopom s ktorym ona dost pracuje a tiez to nie je najjednoduchsi program... na hranie staci aj paint shop pro (nap. fruity loops) ale na serioznu pracu kde potrebujes vsetky pokrocile funkcie je photoshop (cubase) spravna volba...
no to neni zrovna dobre prirovnanie - fotoshop je nahodou podla mna co sa tyka ergonomie ovladacich prvkov na tom tak 10000000x lepsie ako cubase sx ... z hladiska ovladanie je SX uplny kanal, nech si hovori kto chce co chce...

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 28 zář 2005 10:57

To pytkin: Nikdy sem to nezkousel,ale vim ze to tak beha,

S tema dvouma monitorama,musis mit na jedny grafarne dva vystupy ne?
Nebo to jde pres nekakou redukci?
Kazdopadne sem mel grafarnu,kde bylo vystup na LCD a na klasickej CRT myslim.
Ale ted mam klasickej vystup+S video,Vubec nemam paru jak bych tam pichnul dva monitory.

Predem Diky
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 zář 2005 10:57

na paint shop pro mi nesahaj, ten prechcije photoshop skoro v polovici features... (porovnaj moznosti masky napriklad)

sorry za offtopic (inak priklad je to blby, lebo fruity tiez neni zrovna ergonomicky soft... holt plati vela moznosti = zlozite ovladanie; ked porovnas t602 a word 10.0, tiez si vzdychnes jaka je ta 602ka skvela - ale sprav na nej hromadnu postu!!!)

Odpovědět