minimalisticky sw setup
tak som si povedal ze ked som vyskusal logic, tak vyskusam aj konkurenciu a....cubase ma prakticky vsetky features co chcem!
.. mam normalne pokusenie pri nom zostat ale do pekla pride mi tak ergonomicky zly s tou kopou okien ze neviem neviem...ale ked sa naucim klavesove skratky tak to snad pojde...
.. mam normalne pokusenie pri nom zostat ale do pekla pride mi tak ergonomicky zly s tou kopou okien ze neviem neviem...ale ked sa naucim klavesove skratky tak to snad pojde...
Solarfall-s tim cubase ti to pude hodne o zvyk
Brzo se v tom naucis chodit a budes snad spokojenej.
V minulosti sem ja prechazel z magic audio studia na sx 2 a ze zacatku sem
se moch zblaznit,ale pak casem sem si taky zvykl.
A myslim ze ty zkratky sou taky v poho dost jich je klasickejch a par si priucis.
Brzo se v tom naucis chodit a budes snad spokojenej.
V minulosti sem ja prechazel z magic audio studia na sx 2 a ze zacatku sem
se moch zblaznit,ale pak casem sem si taky zvykl.
A myslim ze ty zkratky sou taky v poho dost jich je klasickejch a par si priucis.
....:::: DJ Dave ::::....
Solarfall: tak se zkratky neuc a nastav si svoje, pak budes mit vsechno okamzite pod kontrolou a tak jak ti to vyhovuje. cubase me taky stve tim mnozstvim oken, ze si rikam ze by stalo zato mit tak 3-4 monitory
) ale da se to kdyz si to dobre nastavis, tovarni nastaveni zkratek je dost na pYču, nejlip vsechno vymazat a zacit znova postupne tak jak se ucis prikazy pouzivat od nejdulezitejsiho = nejjednodussi zkratky az po nejslozitejsi
SX mi vyhovuje a az na par drobnosti ktery budou v SX4 uz urcite vychytany
) sem s ni naprosto spokojenej

SX mi vyhovuje a az na par drobnosti ktery budou v SX4 uz urcite vychytany

ja si skratky prenastavujem v kazdom programe... ale naucit sa ich budem musiet tak ci tak 
vcera som s cubasom stravil vecer a overil si ze ma vsetko co mi v inych programoch chybalo: ghost clipy, groove quantize, dobry drum editor atd ...
ale budem si musiet nejak nastavit workspace aby som v tom nemal chaos... na to som bol zvyknuty uz fruity loops kde tych okien bolo tiez pozehnane...

vcera som s cubasom stravil vecer a overil si ze ma vsetko co mi v inych programoch chybalo: ghost clipy, groove quantize, dobry drum editor atd ...
ale budem si musiet nejak nastavit workspace aby som v tom nemal chaos... na to som bol zvyknuty uz fruity loops kde tych okien bolo tiez pozehnane...

jojo kdyz si vychytas workspejsy tak to pak celkem de, v kombinaci s jednoduchejma a jasnejma zkratkama to je supr. jednou sem si zprdele naprogramoval asi dvacen transportnich a zoomovacich funkci na programovatelnej joystick a ... to byla mela
pet veci se dalo delat najednou, zoomovat, pretacet, strihat, preskakovat v meny a skakat mezi tracky a to vsechno jednou a to levou rukou, pritom prava jela na mysi nebo na fejdrovym kontroleru .... no co vam budu povidat, extaze to byla
podle me je joystick nejlepsi controler na ovladani cubejsky, hry me uz davno neberou ale na tohle to bylo dobry, clovek nemusel vubec cumet na klavesnci, po chvili to preslo do krve a dalo se zoomovat nahoru a dolu, doleva a doprava, strelbou se strihalo a kopirovalo, plynovou pakou se zvetsovalo meritko v pianorollu, byly tam i kompletni efkovy klavesy, mjutovani, solovani, sejvovani, vyvolani mixaku a tak dal ... cim dal vic premejslim ze si nakej dzojstik zase poridim
to neni prdel, to myslim vazne, zkuste to jestli mate nakou paku doma, je to fakt prdel a co je nejhorsi, FUNGUJE TO !

to neni prdel, to myslim vazne, zkuste to jestli mate nakou paku doma, je to fakt prdel a co je nejhorsi, FUNGUJE TO !
suhlasim...Solarfall píše:tak som si povedal ze ked som vyskusal logic, tak vyskusam aj konkurenciu a....cubase ma prakticky vsetky features co chcem!
no ja som skusal vela softu, od cakewalk 3.0, 5.0, sonar, project 5, cez logic, pro tools LE, cubase VST/SX, fruity loops, reason, orion pro, buzz...

ucit sa milion klavesovych skratiek je <>-vina, resp. z nudze cnost.. poriadny ergonomicky navrhnuty softwer ma byt taky ze sa kedykolvek vies prekliknut do hociktoreho zo zakladnych okien a nemusis si pamatat vseliake ALT+CTRL+K+L+SHIFT+5+F1 kombinacie... (obrazne povedane)
vies dendy mam na vyber: bud budem pouzivat soft ktory nevie robit vsetko co chcem ale ostatne veci v nom idu lahsie..
alebo budem pouzivat soft ktory vie vsetko co treba ale pouziva sa tazsie... tazka volba
...doteraz som preferoval prvu moznost ale zacinam sa priklanat k tej druhej... ono ked nieco prejde cloveku do krvi tak to potom ide...
vcera som sa o tom bavil s priatelkou a cubase som porovnal s photoshopom s ktorym ona dost pracuje a tiez to nie je najjednoduchsi program... na hranie staci aj paint shop pro (nap. fruity loops) ale na serioznu pracu kde potrebujes vsetky pokrocile funkcie je photoshop (cubase) spravna volba...
nakreslit dobry obrazok sa da ale v obidvoch....
alebo budem pouzivat soft ktory vie vsetko co treba ale pouziva sa tazsie... tazka volba
...doteraz som preferoval prvu moznost ale zacinam sa priklanat k tej druhej... ono ked nieco prejde cloveku do krvi tak to potom ide...
vcera som sa o tom bavil s priatelkou a cubase som porovnal s photoshopom s ktorym ona dost pracuje a tiez to nie je najjednoduchsi program... na hranie staci aj paint shop pro (nap. fruity loops) ale na serioznu pracu kde potrebujes vsetky pokrocile funkcie je photoshop (cubase) spravna volba...
nakreslit dobry obrazok sa da ale v obidvoch....
no jo, to poznam tu dilemu, preto stale lietam od softu k softu a neviem pri ziadnom dlhsie ostat ako pol roka ... proste kazdy ma nejake muchy a bohuzial idealny soft zatial neexistuje ....Solarfall píše:vies dendy mam na vyber: bud budem pouzivat soft ktory nevie robit vsetko co chcem ale ostatne veci v nom idu lahsie..
no to neni zrovna dobre prirovnanie - fotoshop je nahodou podla mna co sa tyka ergonomie ovladacich prvkov na tom tak 10000000x lepsie ako cubase sx ... z hladiska ovladanie je SX uplny kanal, nech si hovori kto chce co chce...Solarfall píše: vcera som sa o tom bavil s priatelkou a cubase som porovnal s photoshopom s ktorym ona dost pracuje a tiez to nie je najjednoduchsi program... na hranie staci aj paint shop pro (nap. fruity loops) ale na serioznu pracu kde potrebujes vsetky pokrocile funkcie je photoshop (cubase) spravna volba...
To pytkin: Nikdy sem to nezkousel,ale vim ze to tak beha,
S tema dvouma monitorama,musis mit na jedny grafarne dva vystupy ne?
Nebo to jde pres nekakou redukci?
Kazdopadne sem mel grafarnu,kde bylo vystup na LCD a na klasickej CRT myslim.
Ale ted mam klasickej vystup+S video,Vubec nemam paru jak bych tam pichnul dva monitory.
Predem Diky
S tema dvouma monitorama,musis mit na jedny grafarne dva vystupy ne?
Nebo to jde pres nekakou redukci?
Kazdopadne sem mel grafarnu,kde bylo vystup na LCD a na klasickej CRT myslim.
Ale ted mam klasickej vystup+S video,Vubec nemam paru jak bych tam pichnul dva monitory.
Predem Diky
....:::: DJ Dave ::::....
na paint shop pro mi nesahaj, ten prechcije photoshop skoro v polovici features... (porovnaj moznosti masky napriklad)
sorry za offtopic (inak priklad je to blby, lebo fruity tiez neni zrovna ergonomicky soft... holt plati vela moznosti = zlozite ovladanie; ked porovnas t602 a word 10.0, tiez si vzdychnes jaka je ta 602ka skvela - ale sprav na nej hromadnu postu!!!)
sorry za offtopic (inak priklad je to blby, lebo fruity tiez neni zrovna ergonomicky soft... holt plati vela moznosti = zlozite ovladanie; ked porovnas t602 a word 10.0, tiez si vzdychnes jaka je ta 602ka skvela - ale sprav na nej hromadnu postu!!!)