Poradte plugin na tvorbu bicich sekvenci
Jednu starsi verzi ACIDU mam doma.delay píše:A co klasický samply + třeba Acid Loops? Taky nazvučíš cokoli zvlášť, Cubase je s tím spřaženej, takže parádní synchronizace včetně BPM atd... Rychlý a jednoduchý.
Ja tam ale urcite chci mit moznost mit to jako noty v MIDI.
Jednotlive udery se jednoduseji umistuji presne do taktu. Odpada tak strihani audia a pracne hledani zacatku uderu v audiu.
Takze jen audio reseni asi ne.
zvukovo sa mi najviac pacil xln addictive drums, imho tiez hlas za guru a stylusrmx.
ale na zive bicie jednoznacne xln
ale na zive bicie jednoznacne xln

Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket
Tak jsem si prostudoval domaci stranky jednotlivych produktu, ktere jste mi tu doporucovali a midi knihovnu smycek jsem nasel pouze u EZ Drummeru a Addictive Drums.
Zameril jsem se tedy na tyhle dva prudukty a tohle jsem o nich zjistil:
Addictive Drums
+ lepsi zvuk
+ vice kitu bicich (3) v zakladnim baleni
- mene uzivatelsky privetive
- pouze 3000 midi files
- vyssi cena
- nepodarilo se mi zjistit, zda ma funkci humanize
EZ Drummer
+ nizsi cena
+ uzivatelsky privetive
+ 8000 midi files
+ funkce humanize
- horsi zvuk nez AD
- mene kitu (2) ve standardnim baleni
Jeste jedna dulezita poznamka:
EZ drummer ma zvuky bicich jiz zmixovane, takze je lze bez uprav rovnou posadit do songu. Zvuky v Addictive Drums jsou syrove a jeste potrebuji upravit. Na jednu stranu je s EZ mene prace, na druhou stranu mohou byt jeho zvuky upravene tak, ze mi to nebude vyhovovat. Protoze se s bicimi nechci prilis mazat, zatim se mi spise libi model EZ Drummeru.
I celkove je mi sympatictejsi EZ Drummer, ale jeste to zvazuji.
Humanizer u EZ Drummeru povazuji za naprosto zasadni vyhodu.
Nekde jsem take cetl, ze smycky z Addictive Drums nejsou GM MIDI kompatibilni, ale to nevim jiste.
Zkousel jste nekdo z vas oba produkty? Nejake komentare?
Co byste si vybrali vy a proc?
Zameril jsem se tedy na tyhle dva prudukty a tohle jsem o nich zjistil:
Addictive Drums
+ lepsi zvuk
+ vice kitu bicich (3) v zakladnim baleni
- mene uzivatelsky privetive
- pouze 3000 midi files
- vyssi cena
- nepodarilo se mi zjistit, zda ma funkci humanize
EZ Drummer
+ nizsi cena
+ uzivatelsky privetive
+ 8000 midi files
+ funkce humanize
- horsi zvuk nez AD
- mene kitu (2) ve standardnim baleni
Jeste jedna dulezita poznamka:
EZ drummer ma zvuky bicich jiz zmixovane, takze je lze bez uprav rovnou posadit do songu. Zvuky v Addictive Drums jsou syrove a jeste potrebuji upravit. Na jednu stranu je s EZ mene prace, na druhou stranu mohou byt jeho zvuky upravene tak, ze mi to nebude vyhovovat. Protoze se s bicimi nechci prilis mazat, zatim se mi spise libi model EZ Drummeru.
I celkove je mi sympatictejsi EZ Drummer, ale jeste to zvazuji.
Humanizer u EZ Drummeru povazuji za naprosto zasadni vyhodu.
Nekde jsem take cetl, ze smycky z Addictive Drums nejsou GM MIDI kompatibilni, ale to nevim jiste.
Zkousel jste nekdo z vas oba produkty? Nejake komentare?
Co byste si vybrali vy a proc?
2 Cyril:
Ja osobne ze zvukovych ukazek z webu
Kdyz se ale podivas na zahranicni diskuzni fora na prispevky od lidi, co porovnavali doma oba produkty, tak ve vetsine pripadu hodnoti zvuk AD jako lepsi. Myslim, ze jsem nenasel jedineho cloveka, ktery by tvrdil opak.
2 Solarfall:
Zda se mi, ze v EZ Drummeru dosahnu rychleji toho, co chci. Ovladani AD se zda byt slozitejsi.
Jen muj nazor.
Ja osobne ze zvukovych ukazek z webu
Kdyz se ale podivas na zahranicni diskuzni fora na prispevky od lidi, co porovnavali doma oba produkty, tak ve vetsine pripadu hodnoti zvuk AD jako lepsi. Myslim, ze jsem nenasel jedineho cloveka, ktery by tvrdil opak.
2 Solarfall:
Zda se mi, ze v EZ Drummeru dosahnu rychleji toho, co chci. Ovladani AD se zda byt slozitejsi.
Jen muj nazor.
K tomu humanize. Nelze nahodou z AD (nebo EZD) pretahnout midi clip do sekvenceru a pak ho zhumanizovat dle libosti (resp. treba pomoci midi fce humanize u sekvenceru)?
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
Presne tak. V EZ Drummer sice je funkce "humanize" ale nelze ji nijak nastavit (nevim jak v AD). Lepsi je "humanizovat" v Cubase, nebo v cem delas.Amorph píše:K tomu humanize. Nelze nahodou z AD (nebo EZD) pretahnout midi clip do sekvenceru a pak ho zhumanizovat dle libosti (resp. treba pomoci midi fce humanize u sekvenceru)?