Poradte plugin na tvorbu bicich sekvenci

Ostatní audio software, obecná diskuse
fova

Poradte plugin na tvorbu bicich sekvenci

Příspěvek od fova »

Ahoj,

resim otazku, jak zrychlit a zkvalitnit proces tvorby bicich stop v mych nahravkach.

Doposud jsem to delal tak, ze jsem si vytvoril v sekvenceru MIDI stopu pro bici a do ni jsem si prstem na MIDI klavesnici natukal jednotlive udery bicich.

Ted me napadlo, ze bych to mohl rechleji resit jiz hotovymi bicimi sekvencemi, ale ne tak, ze je vykradu z neciho songu :-). Predpokladam, ze z nejakeho softu vlozim do sekvenceru jiz hotove MIDI fraze, ktere mi pak ten soft prehraje pres integrovany sampler. Tyhle pasaze bych jen poslepoval za sebou stylem "verse, prechod, verse, prechod, chorus." a muzu to mit behem par minut hotove.

Predpokladam, ze na to je hned nekolik VSTi/DXi pluginu, ale nikdy jsem se o ne nezajimal, takze si rad necham poradit, ktery je dobry.

Sety, ktere potrebuju nejvic jsou akusticke bici, rockove a perkuse. Techno atd. bych vyuzil pouze prilezitostne. Podminkou je vysoka kvalita samplu, aby bylo obtizne rozeznatelne, ze to neni hrane na zivo.

Editacni moznosti (vytvareni vlastnich setu, nove samply) nepotrebuji. Maximalne se hodi, kdyz tam bude nejaky ten reverb, echo a komprese specialne na ten bici track.

Pomuze mi v tomhle Addictive Drums nebo NI Battery?

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Moznosti je urcite vic...podivej se po EZ Drummer, ten by ti mel vyhovovat. Kvalitni samply (existuje vicero sample kitu) + spousta midi ktery jednoduse mysi pretahnes do sekvenceru a upravis k obrazu svemu.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

NI Battery ti určitě pomůže.
U každého samplu můžeš navolit, která midi nota ho bude přehrávat.
Obrovská výhoda je ta, že samply mohou jít do mixu separátně, takže si zvlášť nazvučíš kopák, zvlášť šroťák atp...

Dokonce tuším že poslední verze baterky má i ten reverb, já používám verzi 2

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Battery ovsem neobsahuji midi sekvence. EZ Drummer taky muzes zvucit kazdej buben zvlast.

fova

Příspěvek od fova »

Pak je mi to k nicemu. Ja prave potrebuju, aby tam byla rozsahla knihovna MIDI sekvenci.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

knihovnu midi sekvencí? no battery ovládáš přes sequencer (cubase treba), tam si můžeš dávat do midi stop co se ti zlíbí, pokud máš někde uložené midi soubory v jisté pro tebe srozumitelné forme bicich smycek můžeš to chápat jako knihovnu...

fova

Příspěvek od fova »

My si asi nerozumime. Ja tu knihovnu chci prave od toho softu. Ne, ze si nekde budu shanet MIDI soubory s bicimi sam.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

aha to právě nechceš, chceš kompaktní bicí automat.. njn

Fractal

Příspěvek od Fractal »

tak pak jak píše Vuid ten EZ drummer má midi loops

fova

Příspěvek od fova »

Doted jsem to delal rucne a bici v me hudbe nejsou zas az tak klicove, takze bych je rad nahradil necim automatizovanym. Posluchaci to ale nesmi poznat, takze tam musi byt urcite nepresnosti a variace.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

EZ Drummer ma vybornou knihovnu bicich sekvenci dle stylu! Muzes si tam pridat i dalsi midi....a pak jen mysi pretahnout do cubase, proste luxus ovladani. Na strankach vyrobce je pekny video s ukazkou prace (http://www.toontrack.com/EZdrummer_flashtutorial.asp).
Je tu jeste nejaky bici vsti s podobnou integrovanou knihovnou?

Cyril

Příspěvek od Cyril »

fova: odpoved je EZ Drummer.

elektri

Příspěvek od elektri »

tohle je taky asi to co hledáš http://www.rayzoon.com/jamstix2.html

Vuid

Příspěvek od Vuid »

elektri píše:tohle je taky asi to co hledáš http://www.rayzoon.com/jamstix2.html
Jaky to je v porovnani s EZ Drummer? Ma nekdo zkusenost?

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Fovo. Zkus Guru. Je to fakt rychlý a účinný. Určitě budeš spokojenej...

Odpovědět