Poradte plugin na tvorbu bicich sekvenci

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 09 říj 2007 10:33

V podstate uz jsem to shrnul na predchozi strance.
Bici nejsou pro mou muziku tak zasadni, spise jen decentne doplnuji vokaly a ostatni nastroje a nesmi moc vycnivat. Take je potrebuji mit rychle hotove, abych se mohl zamerit na ostatni tracky.
Z tohoto uhlu pohledu je EZD pro me osobne bomba.
Je to very user friendly a jednoduchoucke (vubec jsem necetl manual) a zvuk pritom zni na urovni.
Pop-rockovy set ze zakladni instalace budu vyuzivat jen prilezitostne, zato dodatecne dokoupene Latin Percussions asi stale.
Jedina vec, co me mrzi je to, ze po nasazeni vsech pluginu najednou do songu (viz muj podpis), se mi pocitac zacina hroutit. Mam Pentium D920/3GHz a 1MB RAM.
Asi budu muset dokoupit alespon tu pamet.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 říj 2007 11:01

No ja jsem zase totalne hotovej z RMX. Pro me jsou bici, stejne jak pro tebe, ne nosna cast mych vytvoru. V RMX si najdu sekvenci, hop export, hop variace a jede to, slape to, kdyz chci, je to melodramaticke, atmosfericke, proste da se navolit cokoliv. A hlavne je totalne easy, proste super zvuk bez namahy....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 09 říj 2007 11:06

upman: jojo a taky je ma kazdej druhej... :) Ale na spoustu aplikaci staci, pokud to mas v sobe vyreseny... ja bych to asi pouzil na naky vylozene komercni veci... do reklam atd.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 09 říj 2007 12:46

fova: víš, co mě štvalo na EZD? Že při načtení projektu v Sonaru nezačal EZD automaticky loadovat samply, ale až když jsem ho rozklikl. Dělá ti to taky tak?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 09 říj 2007 12:51

Dela mi to take.

A jeste horsi je, ze kdyz prepinas mezi kity (v mem pripade mezi Pop-Rock, Cocktail a Latin Percussion), tak pri kazdem prepnuti je natahuje do pameti znova. U meho pocitace trva natazeni kitu prumerne 15 vterin, u starsich compu to muze byt i pul minuty. Do te doby nemuzes nic delat.

Ivory, ktery mam na pianovy zvuk si loaduje naposledy zvoleny zvuk uz pri spusteni Sonaru.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 09 říj 2007 13:41

tak to je pekna otrava :o

este horsie to mal edirol orchestral, kde bolo vzdy po otvoreni projektu nutne otvorit orchcestral a rucne loadnut preset.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 09 říj 2007 15:45

To jsou takový vy***ávky, který ten soft degradujou, přitom by šly asi lehce odstranit. Škoda, no. Jinak pro mě důvod, proč upřednostnit EZD před jinýma bicíma samplerama je "brush" sada. Ta zní moc dobře a nebývá moc často v samplebankách k dispozici v rozumné kvalitě. Jinak Cocktail sadu jsem fakt nepochopil :shock:

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 09 říj 2007 16:39

Take proto ji neprodavaji samostatne a je to jen bonus k Pop-Rocku.
Take me nejak nezaujala.
Pry vyborna sada do EZD je Nashville - uzivatele si ji dost chvali. Jenze do me hudby se moc nehodi.

To loadovani samplu je asi jedine minus, ktere ma u me EZD a zase tak moc mi to nevadi. V jednom songu budu stejne asi pouzivat jen jeden kit, takze si holt pockam 15 vterin, nez se mi natahne do pameti.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 říj 2007 20:44

K tomu loadovani samplu EZD....
V Cubase se samply loaduji do RAM hned pri otevreni projektu, jestli ti to nefunguje v Sonaru tak je nekde chyba.
To ze se pri prepnuti bici sady naloaduje do RAM nova sada a stara smaze je prece logicke a nutne. Kdyby stara sada zustavala v RAM tak by se RAM pri prepinani kitu zahltila. Snad jsem to spravne pochopil.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 říj 2007 22:05

fova : 1G ram pri softsampleroch moze byt problem .. ale kukni CPU meter .. to je podstatne .. ci ti to seka kvoli pamati . alebo fakt uz nestiha CPU ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 09 říj 2007 23:24

2 Vuid - Jak uz jsem napsal vyse napr. Ivory se mi loaduje pri startu Sonaru. Pouze EZD se loaduje az pri kliknuti na jeho okno. Povazuji to za programatorsky nedostatek a ne ze mam neco spatne nastavene v Sonaru.

2 Pytkin - Prubezne sleduji vyuziti CPU a pameti ve Spravci uloh. S CPU to takova tragedie neni - na 100% jede malokdy. Vyuzita pamet mi pri vsech zapnutych pluginech vyletne i na 1,5GB, tzn. ze comp swapuje na disk. Budu muset ten dalsi 1GB dokoupit.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 09 říj 2007 23:42

fova: jses si jistej, ze se ti cely Ivory loaduje pri startu sonaru a ne az pri nahrani projektu, kde ho pouzivas? Jestli opravdu ta prvni moznost, tak to je teda bug jak hrom. Ale i kdyby az potom, tak 2Gb ram je dobrej napad.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 říj 2007 00:16

Panove, tak musim odvolat sve predchozi prohlaseni o bugu v EZD!
Spatne jsem si to pamatoval, kdyz se me Vasek dnes ptal.

Ted jsem si pustil v Sonaru projekt, kde mam na jedne stope Ivory, na druhe Sampletank, na treti B4 II, na ctvrte FM8 a na pate EZD.
Ihned po otevreni projektu v Sonaru se automaticky naloadovalo posledne zvolene piano do Ivory, takze po kliknuti na jeho okno bylo uz pripraveno k pouziti.
Stejne tak to ale bylo i u BZD.
Kdyz jsem dal Sonaru po spusteni chvili, aby vse natahl do RAMky a pak jsem klikl na okno BZD, posledne zvoleny kit uz tam byl natazeny. Nezacal se tedy loadovat az pri kliknuti na okno, jak jsme tu tvrdili s Vaskem.

Takze v Toontracku odvedli dobrou praci a ja jsem vas dezinformoval!

Nadale plati to, ze pri prepinani kitu se novy kit zacne loadovat do pameti, coz zabere cca 15 vterin. To je ale logicky jev, jak uz napsal Vuid a ne bug.
Naposledy upravil(a) fova dne 10 říj 2007 00:29, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 říj 2007 00:24

Obrázek

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 10 říj 2007 17:00

fova: tak počkej, nejdřív to nefungovalo a teď jo? To je nějaký divný. Napadá mě, že jsi v tom projektu měl uloženo, že EZD je "rozkliknutý", tudíž začal hned nahrávat samply.
Amorph: to jsme si asi špatně rozuměli, fova určitě nemyslel start Sonaru, ale samozřejmě otevření projektu.

Odpovědět