tipy na nastaveni Windows XP

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 úno 2009 21:46

to nebude nastavenim signalu, to musi byt elektricka zalezitost. ten usb svab v zvukovke s fantomom nic nema. ak ma, tak sa deje nieco nekale, najskor nejake vf oscilacie. fantom v tychto zvukovkach vyraba dc-dc menic, co je v podstate vykonovy oscilator, ktory napaja male vf trafo, proste tam vznika signal radovo niekolko khz a ten asi nejak prenika na usb zbernicu a rusi handshaking. deje sa to aj ked notas beha z baterky???

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 06 úno 2009 23:43

kexik píše:...proste tam vznika signal radovo niekolko khz a ten asi nejak prenika na usb zbernicu a rusi handshaking...
Co zkusit USB kabel s odrušovacím feritem?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 úno 2009 10:39

ja sa bojim ze sa to rusi uz vnutri krabice zvukovky... ale skusit treba, urcite. ja som napriklad ziskal s nejakym harddiskom kabel, ktory VOBEC nefunguje pri usb2 prepojeni, ma tak otrasne parametre, ze ked sa nim pripoji napriklad fotak, v okamihu ked zacne kopirovanie, cele to spadne

gargamel
Příspěvky: 31
Registrován: 29 led 2009 13:32

Příspěvek od gargamel » 07 úno 2009 14:34

Ted mi dochází, ze pouzivam usb kabel, kterej vubec neni puvodni od karty. Pouzivam kabel kterej je od nove tiskarny, jenze jsem k ni potreboval delsi kabel, tak jsem vzal ten od zvukarny. Tak doufam ze to bude v tom. Ale stejne je divny ze to doted uz nekolik mesicu takhle fungovalo.

gargamel
Příspěvky: 31
Registrován: 29 led 2009 13:32

Příspěvek od gargamel » 07 úno 2009 14:49

Kamarádi, thumbs up! Bylo to kabelem. Napadlo me to uz driv, ale rikal jsem si kabel jako kabel a pricital to spis te zmene nastaveni systemu. Ste jednicky!!! Dik moc

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Příspěvek od mkdaw » 24 úno 2009 20:18

A co říkate na tohle
Microsoft Windows XP Pro Digital Audio Workstation Edition?

Je to použitelný?

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 11 bře 2009 20:20

ahoj.
Hodlám si taky upravit XPčka podle návodu aby mi při tvorbě šli co nejsvižněji.Ale chtěl jsem se zeptat jestli třeba jde vytvořit účet 1.kde budu mít připojenej internet a budu ho používat pro práci a zároveň mít vytořenej účet 2.Který budu používat k tvorbě,kde bud mít vypnutou síťovou kartu atd.(upravený XPčka podle návodu pro lepší práci s DAW)?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: tipy na nastaveni Windows XP

Příspěvek od dano » 11 bře 2009 22:07

Hena píše:ahoj.
Hodlám si taky upravit XPčka podle návodu aby mi při tvorbě šli co nejsvižněji.Ale chtěl jsem se zeptat jestli třeba jde vytvořit účet 1.kde budu mít připojenej internet a budu ho používat pro práci a zároveň mít vytořenej účet 2.Který budu používat k tvorbě,kde bud mít vypnutou síťovou kartu atd.(upravený XPčka podle návodu pro lepší práci s DAW)?
./viewtopic.php?t=9681&highlight=

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Re: tipy na nastaveni Windows XP

Příspěvek od Hena » 11 bře 2009 23:11

dano píše:
Hena píše:ahoj.
Hodlám si taky upravit XPčka podle návodu aby mi při tvorbě šli co nejsvižněji.Ale chtěl jsem se zeptat jestli třeba jde vytvořit účet 1.kde budu mít připojenej internet a budu ho používat pro práci a zároveň mít vytořenej účet 2.Který budu používat k tvorbě,kde bud mít vypnutou síťovou kartu atd.(upravený XPčka podle návodu pro lepší práci s DAW)?
./viewtopic.php?t=9681&highlight=
jasný,takhle to mám momentálně.Jen mě zajímalo,jestli to jde jen za použití uživatelských účtů?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: tipy na nastaveni Windows XP

Příspěvek od dano » 11 bře 2009 23:19

Hena píše:
dano píše:
Hena píše:ahoj.
Hodlám si taky upravit XPčka podle návodu aby mi při tvorbě šli co nejsvižněji.Ale chtěl jsem se zeptat jestli třeba jde vytvořit účet 1.kde budu mít připojenej internet a budu ho používat pro práci a zároveň mít vytořenej účet 2.Který budu používat k tvorbě,kde bud mít vypnutou síťovou kartu atd.(upravený XPčka podle návodu pro lepší práci s DAW)?
./viewtopic.php?t=9681&highlight=
jasný,takhle to mám momentálně.Jen mě zajímalo,jestli to jde jen za použití uživatelských účtů?
na tvojom mieste by som to uplne oddelil. dve odlisne particie, dva systemy. tak to pouzivam a som vysmiaty. mozno by to slo len uctami, ale to som neskusal.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 bře 2009 10:40

mkdaw píše:A co říkate na tohle
Microsoft Windows XP Pro Digital Audio Workstation Edition?

Je to použitelný?
Pokud ti nevadí absence jakékoli CZ podpory, včetně klávasnice, tak to použitelné je. Možná tam jde čeština narvat dodatečně, ale nutno dodat, že stejnou instalaci XP lze připravit i CZ XP Profesional např. v programu nLite. Je to jen o vyházení nepotřebných služeb a některých součástí Win. Odzkoušeno - funguje bezvadně.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 bře 2009 10:45

delay píše:
mkdaw píše:A co říkate na tohle
Microsoft Windows XP Pro Digital Audio Workstation Edition?

Je to použitelný?
Pokud ti nevadí absence jakékoli CZ podpory, včetně klávasnice, tak to použitelné je. Možná tam jde čeština narvat dodatečně, ale nutno dodat, že stejnou instalaci XP lze připravit i CZ XP Profesional např. v programu nLite. Je to jen o vyházení nepotřebných služeb a některých součástí Win. Odzkoušeno - funguje bezvadně.
ja jsem to mel taky nainstalovany a tam jsou nejspise i osekany zakladni drivery pac ani USB disk neslo pripojit.. takze to chce ke vsemu svoje drivery...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 bře 2009 10:51

neviete kde sa vypina v XP rezim pisania uvodzoviek az po napisani druheho znaku?
stlacim klavesu s uvodzovkami ale hned sa nevykreslia, musim stlacit dalsiu klavesu a vykresli sa spolu s nou.. nieco ako ked je dlzen alebo mekcen v diakritike ked sa pise..
celkom mi to ide na nervy a neviem kde to mam vypnut...

dik

UPDATE : no uz som na to prisiel, robi to klavesnica ak je nastavena na US-Internatinal... ked sa nastavi US tak uz je to ok...
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 12 bře 2009 12:11, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: tipy na nastaveni Windows XP

Příspěvek od Pytkin » 12 bře 2009 10:55

Hena píše:
dano píše:
Hena píše:ahoj.
Hodlám si taky upravit XPčka podle návodu aby mi při tvorbě šli co nejsvižněji.Ale chtěl jsem se zeptat jestli třeba jde vytvořit účet 1.kde budu mít připojenej internet a budu ho používat pro práci a zároveň mít vytořenej účet 2.Který budu používat k tvorbě,kde bud mít vypnutou síťovou kartu atd.(upravený XPčka podle návodu pro lepší práci s DAW)?
./viewtopic.php?t=9681&highlight=
jasný,takhle to mám momentálně.Jen mě zajímalo,jestli to jde jen za použití uživatelských účtů?
Nejde .. musis mat 2 windowsy ..

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Příspěvek od mkdaw » 12 bře 2009 20:12

ekeaze píše:
delay píše:
mkdaw píše:A co říkate na tohle
Microsoft Windows XP Pro Digital Audio Workstation Edition?

Je to použitelný?
Pokud ti nevadí absence jakékoli CZ podpory, včetně klávasnice, tak to použitelné je. Možná tam jde čeština narvat dodatečně, ale nutno dodat, že stejnou instalaci XP lze připravit i CZ XP Profesional např. v programu nLite. Je to jen o vyházení nepotřebných služeb a některých součástí Win. Odzkoušeno - funguje bezvadně.
ja jsem to mel taky nainstalovany a tam jsou nejspise i osekany zakladni drivery pac ani USB disk neslo pripojit.. takze to chce ke vsemu svoje drivery...
Tak jsem to nainstaloval.Dodal češtinu.Internet přes pevnou IP a router.I když ho na to nepotřebuju.A do USB dávám jen Flashky a ostatní lehce doinstaluju.A mužu říci.Perfektní.Jo zadal jsem taky přepínač.3G.a moc dobrý.

Odpovědět